اداره ارتباطات ترکیه کارزاری را برای اعلام تصمیم این کشور به منظور استفاده از نام “Turkiye” به جای”Turkey” در عرصه بینالمللی به راه انداخته که راهی به سوی تغییر نام این کشور محسوب میشود.
به گزارش مرزنیوز و به نقل از خبرآنلاین؛ اداره ارتباطات ترکیه در بخشی از این کارزار، ویدئوی تبلیغاتی با عنوان “Hello Turkiye” را با هدف تقویت این نام در حسابهای رسانههای اجتماعی خود منتشر کرده است.
این کارزار پس از آن به راه افتاد که رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، ماه گذشته میلادی از تغییر نام رسمی این کشور خبر داد و گفت: «عبارت Türkiye فرهنگ، تمدن و ارزشهای ملت را به بهترین شکل نشان میدهد و بیان میکند.
در همین راستا به دستور رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه اقدامات لازم برای تغییر نام رسمی این کشور در مجامع جهانی از Turkey (ترکی) به Turkiye (تورکیه) شروع شد.
گفتنی است تُرکیِه (به ترکی استانبولی: Türkiye) با نام رسمی جمهوری ترکیه (به ترکی استانبولی: Türkiye Cumhuriyeti)، کشوری فراقارهای در اوراسیا است که بخش بزرگ کشور یعنی آناتولی (آسیای کوچک) در قاره آسیا و بخش کوچک یعنی تراکیه در قاره اروپا قرار دارد. ترکیه در شرق با کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، و گرجستان؛ در جنوب شرقی با عراق و سوریه؛ و در شمال غربی (بخش اروپایی) با بلغارستان و یونان همسایه است. همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه، از غرب با دو دریای کوچک مرمره و اژه و از جنوب غرب با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. دو تنگهٔ راهبردی بسفر و داردانل نیز در اختیار ترکیه است. پهناوری ترکیه ۷۸۳٬۳۵۶ کیلومتر مربع (سی و هفتم) است. ترکیه کشوری کوهستانی و نسبتاً پرباران است. شکل این کشور مانند یک مستطیل است که از سوی شرق و غرب امتداد یافتهاست. ترکیه با قرار گرفتن در یکی از حساسترین مناطق جهان، دارای موقعیت جغرافیایی راهبردی و بسیار خوبی است و گذرگاه شمال غرب آسیا و اروپا بهشمار میآید و کشورهای بسیاری، به ویژه کشور ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده میکنند. ترکیه از آب و هوای جلگهای برخوردار است و مکانهای توریستی دارد به دلیل همین سالانه تعداد زیادی توریست به این کشور مسافرت میکنند. جمعیت کشور ترکیه نزدیک ۸۴ میلیون تن (برآورد ۲۰۲۰) میباشد، که حدوداً ۷۵ تا ۸۵ درصد مردم سنی و ۱۵ تا ۲۵ درصد هم علوی هستند. حکومت ترکیه سکولار است ولی بسیاری از مردم به دین اسلام پایبند هستند و عید فطر و عید قربان در این کشور تعطیل رسمی است. همچنین ترکیب قومی در ترکیه حدود ۷۰٪-۷۵٪ درصد مردم ترک، ۱۸٪ درصد کرد و ۷٪-۱۲٪ را سایر باشندگان قومی ترکیه تشکیل میدهند. زبان رسمی ترکیه، ترکی (استانبولی) است که در گذشته با خط عربی (عثمانی) نوشته میشد و پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری عثمانی، و تشکیل جمهوری ترکیه توسط آتاتورک در سال ۱۹۲۳ با خط لاتین نوشته میشود.