موضوع “اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان” در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و ششمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
مرزنیوز به نقل از تابناکتاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع “اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان” در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و ششمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
۲۶ آذر ۱۳۳۰، لایحه قرضه ملی که در ۱۳ مردادماه به تصویب مجلس شورای ملی رسیده بود پس از تایید مجلس سنا قطعیت یافت.
۲۶ آذر ۱۳۴۵، یک هیات بازرگان از بلغارستان برای عقد قراردادهای بازرگانی وارد تهران شد.
۲۶ آذر ۱۳۵۵، سفارت آمريكا در تهران در گزارشي به واشنگتن تصريح كرد ۷۵ درصد نفت مصرفي اسراييل كه حدود ۱۵۰ هزار بشكه در روز مي باشد به وسيله ايران تامين مي شود .
۲۶ آذر ۱۳۵۸، مارگارت تاچر نخست وزير انگلستان در مصاحبه با تلويزيون ان.بي.سي اظهار داشت اگر جيمي كارتر (رئيس جمهور آمريكا) مقررات تحريم اقتصادي عليه ايران وضع كند، بريتانيا اولين كشوري خواهد بود كه از وي حمايت میکند.
۲۶ آذر ۱۳۶۹، با اعلام رأي ديوان داوري جمهوري اسلامي ايران و آمريكا در لاهه هلند در مورد پرونده شركت نفتي «آركو» و حل اختلافات طرفين، آخرين پرونده كنسرسيوم نفتي غرب در ايران مختومه اعلام شد.
۲۶ آذر ۱۳۹۱، حمیدرضا پهلوانی رییس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه از رتبه بندی ایرلاین ها برای دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی استفاده می شود، گفت: در زمینه ساخت هواپیماهای ۱۵۰ نفره با سازمان صنایع هوایی به توافق رسیده ایم.
۲۶ آذر ۱۳۹۴، دهمین اجلاس وزرای سازمان تجارت جهانی (WTO) با پذیرش افغانستان به عنوان عضو جدید این سازمان به کار خود در شهر نایروبی کنیا پایان داد. تصمیم جدید این سازمان در حالی است که الحاق ایران به عنوان بزرگ ترین اقتصاد خارج از سازمان تجارت جهانی که با سابقه ۲۰ ساله فعالیت این سازمان مطابقت دارد، هنوز به نتیجه نرسیده است.
اقتصاد در گذر زماناز قطعیت یافتن لایحه قرضه پس از تصویب سنا تا پذیرش افغانستان در سازمان تجارت جهانی