روسای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ایران و امور بین الملل دومای روسیه بر گسترش همکاری ها در تمامی ابعاد تاکید کردند.
به گزارش مرزنیوز و به نقل از ایرنا، حمشت الله فلاحت پیشه و لئونید سلوتسکی پیش از دیدار سه جانبه پارلمانی در خصوص صلح، امنیت و ثبات منطقه ای میان ایران، روسیه و ترکیه، در دیداری دو جانبه درخصوص گسترش روابط تهران و مسکو تبادل نظر کردند.
گفتنی است، نخستین نشست سه جانبه در راس کمیسیون های سیاست خاری مجالس سه کشور از دقایقی پیش در دومای روسیه در اطراف میدان سرخ آغاز شده است.
حشمت الله فلاحت پیشه پیش از برگزاری نشست سه جانبه اعلام کرد که سه کشور در حوزه دولتی، در موضوع سوریه نتایج درخشانی در قالب فرمت آستانه به دست آوردند که همین مساله باعث شد پارلمان های این کشورها نیز در این زمینه فعال شوند.
وی گفت: پارلمان های سه کشور نیز دست به این ابتکار زده اند ضمن اینکه راه را برای ورود پارلمان های دیگر کشورها که علاقه مند به مشارکت با ایران، روسیه و ترکیه در مبارزه با تروریسم سلفی و یک جانبه گرایی هستند، باز گذاشته اند.
فلاحت پیشه اظهار داشت: در دیدار سه جانبه نمایندگان پارلمانی ایران، روسیه و ترکیه قرار است در خصوص سوریه گفت و گو شود، ضمن اینکه دور بعدی این مذاکرات احتمالا در تهران یا آنکارا برگزار خواهد شد.
به گفته فلاحت پیشه این نشست سه جانبه در سطح پارلمانی به یک ابتکار میان پارلمان های سه کشور تبدیل شده است و در نظر دارد پشتیبان همکاری های سه جانبه دولتی باشد.
وی در خصوص دیدار خود با «لئونید سلوتسکی» نیز اظهار داشت که در این دیدار دوجانبه در خصوص طیف وسیعی از همکاری ها گفت وگو و تبادل نظر شد ضمن اینکه طرف روسی بر مخالفت خود با اقدام غیرقانونی آمریکا برای قراردادن نام سپاه در فهرست گروه های تروریستی تاکید کرد.
گفتنی است، «لئونید سلوتسکی» رئیس کمیسیون امور بین الملل دومای روسیه دیشب به ایرنا گفت که مقام ها و نمایندگان پارلمان روسیه به شدت مخالف تروریست خواندن سپاه هستند و ملت ایران بدانند که این موضع کل پارلمان روسیه است.
وی افزود: امروز با این گونه تصمیم های آمریکا همانند تحریم ها علیه ایران و روسیه و خروج واشنگتن از برجام با مخالفت شدید برخورد می کنیم.
گفتنی است، دونالد ترامپ دوشنبه گذشته در بیانیهای که از سوی کاخ سفید منتشر شد، به طور رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را بهعنوان یک سازمان تروریستی خارجی اعلام کرد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در پی اعلام این تصمیم، در نامهای به رئیسجمهوری و رئیس شورای عالی امنیت ملی پیشنهاد کرد که نیروهای نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا موسوم به ‘سنتکام ‘ از سوی ایران در فهرست گروههای تروریستی قرار بگیرند.
شورای عالی امنیت ملی نیز ساعاتی بعد در بیانیه ای اعلام کرد که به دنبال رفتارهای خصمانه دولت آمریکا در قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه های تروریستی در اقدامی متقابل دولت آمریکا را حامی تروریسم و فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام را از گروه های تروریستی معرفی کرد.
عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز دوشنبه شب در صداوسیما حاضر شد و تصمیم اخیر آمریکا در مورد سپاه را خطایی راهبردی دانست و گفت: این تصمیم تحول بسیار جدی میان تهران و واشنگتن است که با پاسخ قاطع و صریح مواجه می شود چرا که آمریکا یکی از خطوط قرمز اساسی جمهوری اسلامی ایران را رد کرده است.