دبیر شورای امنیت روسیه بار دیگر با انتقاد از خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و نسنجیده خواندن این اقدام، اظهار داشت: برغم تحریم های واشنگتن بسیاری از کشورها به همکاری با ایران ادامه می دهند.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:«نیکلای پاتروشف» روز سه شنبه در مصاحبه با روزنامه راسیسکایا گازتا ارگان دولت روسیه، گفت: آمریکا عمدا اقداماتی را برای مخدوش کردن و ضربه زدن به برجام انجام می دهد.
وی ادامه داد: آمریکا نه تنها قوانین بین المللی را با خروج از برجام نقض کرده بلکه تلاش دارد دیگر قدرت های جهان را وادار به نادیده گرفتن منافع ملی خود کند.
دبیر شورای امنیت روسیه به همکاری هند و ایران اشاره کرد و افزود: هند از طریق بندر چابهار که بخشی از آن به این کشور اجاره داده شده قصد دارد طیف وسیعی از کالاها را به کشورهای آسیای مرکزی ارسال کند.
پاتروشف یادآوری کرد: هشت کشور خریدار عمده نفت ایران شامل هند، چین، ژاپن، کره جنوبی، ایتالیا، یونان، ترکیه و تایوان آمریکا را متقادعد کردند که برای آنها در خرید نفت ایران استثناء قائل شود.
وی ادامه داد: اتحادیه اروپا نیز تلاش می کند ساز و کار ویژه اقدام مالی برای پرداخت های کالاهای ایرانی تحت عنوان SPV ایجاد کند.
پاتروشف گفت: البته اروپایی ها تا امروز موفق نبوده اند زیرا بروکسل نمی تواند کشوری را بیابد که مقر این تشکیلات را در آن مستقر کند.
به گفته وی، اروپا از یک طرف تلاش می کند روابط اقتصادی با ایران را گسترش دهد و از سوی دیگر از تحریم های آمریکا بخاطر همکاری با تهران می ترسد.
دبیر شورای امنیت روسیه خاطرنشان کرد: هدف راهبردی آمریکا در مورد ایران آشکار است و با کمک تحریم ها می خواهد جنبش ضددولتی بزرگی در ایران ایجاد و این کشور را بی ثبات کند.
وی افزود: خروج یک جانبه آمریکا از برجام تهدید بالقوه بزرگی را برای منطقه خاورمیانه بوجود آورده است و این وضعیت برای امنیت جهانی خطرناک است و دورنمای حل و فصل بحران کره را هم تحت تاثیر منفی قرار خواهد داد.
به گفته پاتروشف، آمریکایی ها به رغم تلاش های ما برای متقاعد کردن آنها به خودداری از اجرای سیاست غیرسازنده در برابر تهران گام های نسنجیده خود را بر می دارند.
مقام روس خاطرنشان کرد: روسیه به نوبه خود به تعهداتش در قبال تهران پایبند خواهد ماند چرا که ما هم همانند آژانس بین المللی انرژی اتمی هیچگونه مدرکی دال بر عهد شکنی تهران نیافته ایم.
پاتروشف گفت: ما مصمم هستیم همچنان موضع غیرمغرضانه در برابر برنامه هسته ای ایران داشته باشیم ضمن اینکه به دنبال راه حل های قابل قبول برای طرفین هستیم و تلاش می کنیم شرکای خود (آمریکا) متقاعد کنیم که از سیاست رویارویی با ایران دست بردارد.
دبیر شورای امنیت روسیه اظهار داشت: در همین حال به کاهش تنش بین ایران و اسراییل برای تثبیت اوضاع خاورمیانه و تامین امنیت اسرائیل (رژیم صهیونیستی) کمک خواهیم کرد.
برجام در سال ۲۰۱۵ بین ایران و گروه ۱+۵ امضا شد.
ایران مفاد این توافق بین المللی در مورد برنامه هسته ای خود را اجرا کرده و آژانس بین المللی انرژی اتمی هم بارها آن را تایید کرده است.
«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت ماه امسال، خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد اما بلافاصله دیگر کشورهای امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت هایشان با ایران حمایت می کنند.
ترامپ با حربه تروریسم اقتصادی و تحریم های یک جانبه غیرقانونی و فشار به جامعه جهانی به دنبال ایجاد جنگ روانی و القای انزوای ایران است، ولی تجربه ماه های اخیر و همراهی نکردن جهان با آمریکا نشان داد که این کشور هیچگاه به هدف خود دست نخواهد یافت.
تحریم هایی که آمریکا یکجانبه علیه ملت ایران اعلام می کند، از مدت ها قبل شروع شده و جامعه جهانی با آنها همراهی نکرده تا جائی که ترامپ مجبور شده است از برخی از آنها عقب نشینی کند.
مقامات ایران نیز اعلام کرده اند که تحریم های جدید آمریکا بیشتر یک موضوع کاملا تبلیغی و روانی است و اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
روسیه: برغم فشار آمریکا بسیاری ازکشورها با ایران کار می کنند