مشاور معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور گفت: با اجرای ۲ آئین نامه جدید مبنی بر ورود ۱۰۰ قلم از کالاها و همچنین تسهیلات معافیتی برای واردات ۴۸ قلم کالا توسط مرزنشینان، ملوانان و شرکت های تعاونی مناطق مرزی امید است معیشت مرزنشینان تقویت شود.
به گزارش مرزنیوز؛ مهدی حسن عباسی اظهار داشت: در آئین نامه های گذشته نیز سعی شد تا بازارچه های مرزی به صورت رسمی با کشورهای همسایه راه اندازی شده و برخی از آنها نیز ساماندهی شود.
وی افزود: تاریخچه آئین نامه بازارچه های موقت مرزی به سال ۸۷ بر می گردد که برخی از مفاد آن با قوانین و مقررات جاری کشور همخواني نداشت و به همين دليل دستگاه هاي نظارتي به آن ايراد گرفته و درخواست اصلاح آن را داشتند.
حسن عباسی تأکید کرد: : آن زمان یکی از مشکلاتی که کشور با آن مواجه بود مرزنشینان زیادی بیکار بوده و وضعیت معیشتی مناسبی نداشتند، از سوی دیگر اعتبارات محدود بود و مرزها نیز آن چنان کنترل و مسدود نشده بود که باعث شد این آئین نامه تصویب شود.
وی اذعان داشت: کشته شدن برخی از مرزنشینان بر اثر تیراندازی به خاطر بی توجهی به اخطار نیروهای مرزبانی، وزارت کشور را بر آن داشت تا تدبیری در این زمینه پیش بینی نموده تا با راه اندازي بازارچه هاي موقت مرزي در چهار استان مرزي سيستان و بلوچستان، آذربايجان غربي، كردستان و كرمانشاه از ورود کالاهای غیربهداشتی، غیر استاندارد، مشروبات الکلی و سلاح و… جلوگیری نماید.
مشاور معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور اضافه کرد: در آئین نامه ایجاد بازارچه های مرزی بر آن شدیم تا مرزنشینان در عمق ۱۵ کیلومتری كه داراي سه سال سكونت مستمر داشته باشند با داشتن یک کارت مرزي بتوانند به صورت محدود و دو بار در هفته تا یک سقفی از کالاهای مورد تأیید وارد کشور نمایند.
وی ابراز داشت: با فشار زیادی که دستگاه های اقتصادی همچون وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرک و ستاد مبارزه با قاچاق کالا به وزارت کشور آوردند این معابر بسته شد، که شاهد نارضایتی هایی نیز در برخی از مرزها بودیم.
حسن عباسی بیان داشت: در همین راستا جلسات متعددی با حضور تمامی دستگاه ها اعم از شورای امنیت ملی، دولت، مجلس و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی آئین نامه ساماندهی تهیه شد و دستورالعمل آن نیز از سوی دولت به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.
وی ادامه داد: البته احتمال آن می رفت که این آیین نامه نتواند نیازمندی های واقعی و انتظارات مرزنشینان را تأمین کند، چون برخی ملاحظاتی در آن وجود داشت که بعد از تصویب آن نیز جنبه اجرایی پیدا نکرد و مجدداً مصوبه دوباره مورد بازبینی قرار گرفت و به تصویب هیئت دولت رسید.
مشاور معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور در پایان تصریح کرد: كساني كه به صورت غير مجاز از راه هاي غير قانوني از مرز تردد مي نمايند و در امر ورود كالاهاي قاچاق فعاليت مي نمايند همچنان از نظر قانون متخلف هستند.
خبرنگار: فرهاد قنبری
مشاور معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور:بهبود وضعیت معیشتی مرزنشینان از اولویت های وزارت کشور است