مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گیلان گفت: تا پایان برنامه ششم توسعه ۱۴ سد در دست احداث گیلان به اتمام می رسد و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
مرزنیوز به نقل از ایسنا:کاظم لطفی در جریان سفر خود به شهرستان مرزی بندر آستارا و بازدید از سد در دست احداث ملاهادی و رودخانه مرزی آستاراچای، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در هتل بین المللی اسپیناس برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر با تغییر اقلیم در کره زمین مواجه هستیم و در همین راستا ایران، ترکیه و مصر در تهدید کم آبی قرار دارند.
وی با بیان اینکه ایران در حوزه آب شکننده تر از سایر کشورها است، ادامه داد: وضعیت آب در استان گیلان به شکل متمرکز در مرکز قرار دارد و این رویه باید تغییر کند. باید بگوئیم که نمی شود استان را فقط با سد سفیدرود مدیریت کرد.
وی با اشاره به اینکه ۴ میلیارد مترمکعب آب ورودی به سد سفید رود بعد از ۴۰ سال به ۲٫۵ مترمکعب و پس از ۵۰ سال به یک ملیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است، افزود: حوزه سفیدرود از ۸ استان تأمین و حجم آن هر روز کوچکتر می شود که با توجه به وضعیت کم آبی در استان، در تهدید هستیم.
لطفی با تأکید بر اینکه برای خروج از بحران از سال ۹۵ نهضت سدسازی در گیلان آغاز شده است، توضیح داد: ۵۴ رودخانه جاری داخل حوزه گیلان داریم که می توانیم با احداث سدهای متفاوت تهدیدات را خنثی کنیم.
وی به برخی از سدهای در دست احداث در استان اشاره کرد و گفت: سد فومن ساخته شد و به بهره برداری رسید و سد ملاهادی آستارا با ۲۰ درصد پیشرفت، سد لاستیکی کرگانرود تالش، سد شفارود با ۴۴ درصد پیشرفت، سد ماسال، سد صومعه سرا با ۳۰ درصد پیشرفت، سد لاسک، سدفخرآباد رشت با ۵۰ درصد پیشرفت، سدبیجار با ۸۸ درصد پیشرفت، سدباغبانان لنگرود با ۸۰ درصد پیشرفت، سد پل رود برای رودسر و املش با ۶۸ درصد پیشرفت پس از تکمیل یکی پس از دیگری آبگیری می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با اشاره به اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه ۱۴ سد در استان به اتمام می رسد و مورد بهره برداری قرار می گیرد، اضافه کرد: در حال حاضر بالغ بر ۳ هزار نیرو در کارگاه های سدسازی گیلان مشغول بکار هستند که بخش عظیمی از اشتغال استان را مدیریت می کند.
وی خاطرنشان کرد: حفاظت از منابع آب های سطحی به لحاظ کیفی و کمی در استان انجام شده است و سدهای در دست استان ۹۸ درصد از آب شرب شهرهای استان را تأمین خواهد کرد.
کاظم لطفی در بخش پایانی سخنان خود به چاه های عمیق استان اشاره کرد و افزود: در گیلان ۶۰ هزار چاه عمیق و نیمه عمیق داریم که ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب شرب، خدماتی، صنعتی و کشاورزی را تأمین می کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان خبر داد:بهرهبرداری از ۱۴ سد گیلان تا پایان برنامه ششم توسعه