شماری از معتمدان و سران طوایف شیعه و سنی سیستان و بلوچستان روز یکشنبه با شرکت در میزگرد خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز این استان دیدگاه های خود را در رابطه با نقش و اهمیت انتخابات و حضور با شکوه مردم در این عرصه حساس ملی بیان کردند.
مرزنیوز به نقل از ایرنا ، « محمد رضا سردار شهرکی، محمد نبی شه بخش، حسین اسماعیل زهی، محمد حسین گمشادزهی، حسین بزی و غلامرضا جهانتیغی» از بزرگان و سران اقوام و طوایف شیعه و سنی سیستان و بلوچستان با حضور در این میزگرد به بیان نقطه نظرهای خود در زمینه نقش معتمدان در افزایش شور انتخاباتی و حضور گسترده مردم در پای صندوق های رای و وحدت و همدلی مردم در مقابله با ترفندهای دشمنان پرداختند.
معتمد و بزرگ طایفه شهرکی در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: هم اینک ۲۸۵ قوم و قبیله شیعه و سنی در استان شناسایی شدند که بیش از ۱۳۰ قوم در منطقه سیستان و بیش از ۱۵۰ قوم و قبیله در بلوچستان ساکن هستند.
محمدرضا سردار شهرکی افزود: با توجه به فرهنگ حاکم در سیستان و بلوچستان اقوام و قبایل در این استان از جایگاه والایی برخوردارند به طوری که در بسیاری از مسائل اجتماعی، فرهنگی و غیره می توان تاثیر گذاری آنان را به وضوح مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه معتمدان و سران طوایف در سیستان و بلوچستان نقطه اتصال مردم و مسئولان هستند گفت: بزرگان و سران طوایف با مهم بر شمردن انتخابات به عنوان یکی از مهمترین عرصه های سیاسی کشور همواره مردم استان را به حضور حداکثری در این عرصه تشویق کرده اند که مشارکت بیش از ۷۰ تا ۸۵ درصدی مردم در دوره های مختلف انتخابات شاهدی بر این ادعاست.
وی افزود: با توجه به حساسیت های بالا و مسائل مهم داخلی و بین المللی برگزاری دوره دهم انتخابات مجلس شورای اسلامی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و به همین سبب معتمدان و بزرگان طوایف و قبایل استان نیز به خوبی از نقش خود در افزایش مشارکت مردمی در این صحنه مهم آگاه هستند و به پشتوانه مردم قول حضوری باشکوه را می دهند.
وی با بیان اینکه معتمدان و سران و ریش سفیدان طوایف این استان در طول ۳۷ سال گذشته با پیروی از ولی امر مسلمین قاطعانه از نظام اسلامی حمایت کرده اند، بیان کرد: مردم سیستان و بلوچستان همواره در دوره های مختلف نشان داده اند که با پیروی از بزرگان و ریش سفیدان خود حضوری مثال زدنی در عرصه های مختلف سیاسی و ملی داشته اند.
سردار شهرکی گفت: نامزدهای انتخابات نباید تنها در دوران تبلیغات خود برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی به معتمدان و سران طوایف مراجعه کنند بلکه بعد از انتخاب شدن و راه یافتن به بالاترین مرجع تصمیم گیری کشور باید همچنان رابطه مشورتی و همفکری خود را با بزرگان و سران طوایف حفظ کنند تا مشکلات استان به بهترین نحو رفع شود.
وی ادامه داد: با توجه به جایگاه والای سران طوایف و معتمدان سیستان و بلوچستان در تحولات اجتماعی، فرهنگی و غیره باید یک مجمع مشورتی از معتمدان و سران طوایف تشکیل شود تا نقش آنان در بسیاری از مسائل همگام با مسئولان پررنگ دیده شود.
معتمد و بزرگ طایفه شهرکی گفت: با توجه به فرموده امام راحل(ره) که عشایر ذخایر انقلاب اسلامی هستند باید امکانات رفاهی برای این قشر تاثیر گذار در تامین امنیت استان فراهم شود زیرا هر چادر عشایر به منزله یک پاسگاه مرزی به حساب می آید.
وی افزود: نرخ بیکاری در سیستان و بلوچستان با توجه به جوان بودن اکثریت جمعیت آن در شرایط بسیار نامطلوب قرار دارد و باید نمایندگانی برای مجلس شورای اسلامی انتخاب شوند که اولویت آنان در کنار رفع بسیاری از مشکلات منطقه ای، رفع مشکل اشتغال باشد.
معتمد و بزرگ طایفه گمشادزهی نیز در این میزگرد گفت: با مشاهده تاریخ کهن این استان می توان ادعا کرد که بزرگان و معتمدان نقش مهمی در عرصه های مختلف ایفا کرده اند.
محمدحسین گمشادزهی افزود: سران و بزرگان طوایف در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی که هیچ دولتی سرکار نبود توانستند با رهبری آگاهانه مردم امنیت را در این منطقه از کشور تامین کنند.
وی افزود: در گذشته اگر اتفاقی رخ می داد بزرگان و سران طایفه مسئول رفع مشکل منطقه خود بودند بر این اساس با توجه به احساس مسئولیت بالای آنان هیچ زمان خطری منطقه را تهدید نمی کرد و هم اینک نیز بزرگان با تشکیل نشست های مختلف زمینه حضور حداکثری مردم را در انتخابات فراهم می کنند.
وی تاکید کرد: انتخابات به عنوان یک اصل مهم در بین مردم سیستان و بلوچستان همواره با وجود دشمنی و توطئه بدخواهان نظام صحنه حضور باشکوه اقشار مختلف جامعه بوده است.
وی با بیان اینکه سران قبایل و طوایف در سیستان و بلوچستان همچون گذشته از جایگاه والایی برخوردارند گفت: این جایگاه به حدی قابل احترام است که نامزدهای انتخاباتی بدون همکاری و مشورت بزرگان نمی توانند جایگاه مناسبی را بین عموم مردم از آن خود کنند.
وی افزود: گرچه روز به روز بر تعداد افراد روشنفکر و تحصیل کرده ای که از گرایش های سنتی فاصله می گیرند افزوده می شود اما مردم استان همچنان تحت تاثیر گرایش های قومی و مذهبی، نمایندگان خود را انتخاب می کنند.
وی تاکید کرد: حضور حداکثری مردم در انتخابات نشان از وفاداری آنان به نظام جمهوری اسلامی دارد.
معتمد طایفه گمشادزهی گفت: یک نماینده باید طراح و برنامه ریز باشد و بتواند مشکلات مردم را به خوبی درک کرده و پیگیر رفع مشکلات باشد.
وی ادامه داد: هیچ گونه اختلافی بین سران و بزرگان استان وجود ندارد و همه به رفع مشکلات مردم و حمایت و پشتیبانی از نظام و رهبری می اندیشند.
وی بیان کرد: طوایف سیستان و بلوچستان تلفیقی از تشیع و تسنن هستند به طوری که هیچ طایفه ای را نمی توان یافت که تنها مختص به تشیع یا تسنن باشد در واقع در هر طایفه هم شیعه و هم سنی وجود دارند و این نشان از همبستگی و تعامل و ارتباطات قومی و قبیله ای آنان است.
وی ادامه داد: بر این اساس شیعه وسنی سیستان و بلوچستان در طول تاریخ انقلاب ثابت کرده اند که همواره پشتیبان رهبری و نظام جمهوری اسلامی هستند و حضور پرشور و گسترده آنان در انتخابات گذشته نمونه ای از این حمایت است.
یکی دیگر از بزرگان و معتمدان طوایف سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با بیان اینکه مردم این استان از ایمان بالایی برخوردارند گفت: مردم این استان با تاسی از نبی مکرم اسلام(ص) برای سران و طوایف احترام زیادی قائل هستند به طوری که با هدایت و رهبری آنان در همه عرصه ها از جمله دفاع از کشور و کیان ایران اسلامی نقش مهمی را در دوره های گذشته ایفا کرده اند.
محمدنبی شه بخش افزود: زیباترین و صمیمی ترین جلوه روابط شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان قابل مشاهده است به طوری که آنان برادروار در همه عرصه ها حضوری زیبا و بی بدیل از خود به نمایش گذاشته اند.
وی با بیان اینکه سران طوایف و معتمدان رکن اصلی سیستان و بلوچستان را تشکیل می دهند گفت: بزرگان این استان ضمن دعوت پرشور مردم به شرکت در انتخابات با بررسی مناسب و مشخص کردن اصلح ترین افراد زمینه راه یافتن اشخاص برتر را به عرصه مهم کشور فراهم می کنند.
وی افزود: سیستان و بلوچستان همواره در عرصه انتخابات جزو برترین استان های کشور بوده که این امر متاثر از آگاهی و بینش والای مردم این سرزمین در کنار نقش مهم سران طوایف درتشویق مردم برای حضور در این عرصه دارد.
وی تاکید کرد: خوشبختانه حضور آگاهانه مردم سیستان و بلوچستان در تمامی صحنه های سیاسی و اجتماعی تاکنون خنثی کننده تمامی توطئه دشمنان بوده است.
یکی دیگر از معتمدان و بزرگان طوایف سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه انتخابات صحنه حضور و مشارکت مردم و حمایت آنان از نظام اسلامی است گفت: بزرگان وسران طوایف با ترغیب و تشویق عامه مردم برای حضور گسترده در این صحنه همواره تلاش کرده اند افراد اصلح و شایسته تر به مجلس شورای اسلامی راه یابند.
حسین بزی افزود: مردم سیستان و بلوچستان بار دگر در هفتم اسفند با حضور پرشور خود در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری برگ زرینی از انقلاب اسلامی را رقم خواهند زد.
وی تصریح کرد: دشمنان بدانند برخلاف تبلیغات فراوانی که برای کمرنگ کردن حضور مردم در صحنه انجام می دهند، قشرهای مختلف شیعه و سنی با مشارکت حداکثری در انتخابات اتحاد و همدلی خود را یک بار دیگر به اثبات رسانده و دشمنان نظام اسلامی را مایوس و ناامید می کنند.
یکی دیگر از بزرگان و سران طوایف اهل سنت سیستان و بلوچستان نیز گفت: جایگاه والای سران، معتمدان و ریش سفیدان طوایف استان در طول انتخابات گذشته به خوبی نمایان بود به طوری این استان در مشارکت مردمی جزو برترین ها بوده است.
حسین اسماعیل زهی افزود: حضور فعال همه آحاد جامعه به ویژه جوانان سیستان و بلوچستان در انتخابات گذشته نشان از اقتدار نظام جمهوری اسلامی دارد و در این ایام نیز معتمدان و اقشار مختلف مردم باردیگر نشان خواهند داد که همچنان وفادار به نظام جمهوری اسلامی هستند.
وی ادامه داد: در این برهه از زمان که همه دشمنان به دنبال فتنه در نظام جمهوری اسلامی هستند مشارکت بالای مردم می تواند سبب تضعیف گروه های معاند نظام باشد.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی از پشتوانه مردمی بالایی برخوردار است که این امر سبب شده همه اقشار جامعه با حضور گسترده خود درپای صندوق های رای حضور پر رنگ داشته باشند.
ریش سفید و بزرگ طایفه اسماعیل زهی بیان کرد: دشمنان در طول ۳۷ سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران بارها سعی در ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی در این منطقه کرده اند اما هیچگاه به اهداف شوم خود نرسیدند زیرا بزرگان و سران طوایف و مردم وفادار به نظام و میهن قاطعانه در مقابل توطئه های آنها ایستادگی کرده و پوزه دشمنان را به خاک مالیده اند.
وی تصریح کرد: به رهبری معظم انقلاب و مسئولان نظام و دولت اطمینان می دهیم که مردم این استان یک بار دیگر حماسه می آفرینند و همه با هم اعم از شیعه و سنی با حضور پر شور خود در انتخابات هفتم اسفند اتحاد و همبستگی شان را به رخ جهانیان می کشانند.
یکی از معتمدان و بزرگان طوایف شیعه سیستان و بلوچستان نیز در این میزگرد گفت: با توجه به اهمیت انتخابات همه مردم سیستان و بلوچستان با همفکری و مشورت با یکدیگر و بزرگان خود به دنبال رقم زدن آینده روشن برای استان و کشورشان هستند.
غلامرضا جهانتیغی افزود: حضور گسترده و پرشور مردم اعم از اقوام، طوایف و مذاهب مختلف در انتخابات گذشته نشانگر اهمیت این عرصه حساس برای مردم سیستان و بلوچستان دارد.
وی ادامه داد: مردم شیعه و سنی سیستان و بلوچستان با پیروی از رهبر معظم انقلاب و همراهی با بزرگان و معتمدان خود آماده خلق حماسه ای دیگر هستند تا جهان بداند که ملت ایران به ویژه اقدام و طوایف شیعه و سنی این استان چون کوه استوار از نظام اسلامی و مسئولان و کشورشان حمایت و حفاظت می کنند.
استان سیستان و بلوچستان با شش حوزه انتخابیه دارای هشت نماینده در مجلس شورای اسلامی و دو نماینده در مجلس خبرگان رهبری است.
بر اساس آخرین اعلام رئیس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان هم اینک ۱۱۰ نامزد انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و سه نامزد مجلس خبرگان رهبری بر بدست آوردن کرسی مجلس رقابت می کنند.
این استان با افزون بر دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارای یک میلیون و ۶۸۵ هزار و ۷۶۰ نفر واجد شرایط رای دادن است.
لینک خبر : https://marznews.com/?p=89854