تنها در فاصله کمتر از یک روز به ورود نخست وزیر پاکستان به واشنگتن برای دیدار با رییس جمهوری آمریکا، عالی ترین دیپلمات اسلام آباد به واشنگتن توصیه کرده است تا سعی نکند به دنبال تشدید بی ثباتی موجود در جنوب آسیا باشد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا،اظهارات ‘سرتاج عزیز’ مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی و امنیت ملی و رییس دستگاه دیپلماسی این کشور، در مصاحبه ای با بخش اردوی بی بی سی و در ادامه واکنش های تند پاکستان به گزارش های اخیر رسانه های آمریکایی مبنی بر تلاش واشنگتن برای محدود کردن توان هسته ای نظامی اسلام آباد مطرح شده است.
براساس گزارش رسانه های مختلف، آمریکا تمایل دارد درصورتی که پاکستان به سمت محدود کردن توان هسته ای نظامی خود حرکت کند، به این کشور کمک کند تا به ‘گروه کشورهای تامین کننده مواد هسته ای’ ملحق شود و این می تواند یک امتیاز برای اسلام آباد باشد.
پاکستان اعلام کرده است که از عضو شدن در این گروه استقبال می کند اما حاضر به مصالحه در زمینه توان دفاعی و بازدارندگی هسته ای خود نیست.
سرتاج عزیر گفته است که در جریان سفر نواز شریف به واشنگتن، گفت و گوهایی درباه های همکاری های هسته ای و موضوع امنیت اهسته ای انجام خواهد شد اما هیچ گونه ای مصالحه ای درخصوص میزان توان دفاعی و بازدارندگی (هسته ای) پاکستان صورت نخواهد گرفت.
این مقام عالی پاکستان گفته است که آمریکا می تواند روابط خود با هند را هر طور که مایل است تنظیم کند اما باید توجه داشت که در شرایطی که روابط هند و پاکستان تنش آلود است، واشنگتن نباید به گونه ای عمل کند که موجب افزایش بی ثباتی و عدم توازن در منطقه شود و این تشدید بی ثباتی در منطقه، تهدیدی برای امنیت منطقه خواهد بود.
نواز شریف نخست وزیر پاکستان روز دوشنبه هفته جاری برای انجام سفری سه روزه، وارد واشنگتن خواهد شد. وی قرار است در این سفر با باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا و برخی دیگر از مقامات عالی این کشور دیدار و درخصوص موضوعات گوناگون با آنان گفت و گو کند.
روابط دوجانبه اسلام آباد-واشنگتن، روابط پاکستان و هند، روابط اسلام آباد و کابل، مسایل افغانستان، مبارزه با تروریسم و به ویژه موضوع هسته ای پاکستان از جمله مهم ترین موضوع هایی است که در دیدارهای نواز شریف با اوباما و دیگر مقام های عالی آمریکا مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
حوادث اخیر ولایت قندوز افغانستان، حرف و حدیث ها درخصوص تصمیم آمریکا برای محدود کردن توان هسته ای پاکستان و اظهارات اخیر باراک اوباما مبنی بر اینکه تعداد زیادی از نیروهای کشورش بعد از سال ۲۰۱۶ نیز در افغانستان حضور خواهند داشت، باعث شده است تا دامنه اختلاف های میان آمریکا و پاکستان، کشوری که واشنگتن از آن به عنوان یک هم پیمان نام می برد، در آستانه سفر محمد نواز شریف به واشنگتن، بیش از پیش گسترش یابد.
افکار عمومی در پاکستان به شدت مخالف آمریکا است و تاثیر این مهم را نمی توان بر سفر نواز شریف به آمریکا نادیده گرفت.
کارشناسان و تحلیل گران بر این باورند که با توجه به اختلاف های میان اسلام آباد و واشنگتن به ویژه بر سر مسایل و تحولات یاد شده، به نظر می رسد که دولت های دو کشور نمی توانند انتظار دستاورد فوق العاده ای از این سفر داشته باشند.