مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی گفت: درآمد هر مترمکعب آب مصرفی در اراضی کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه فقط ۲۰ سنت است که رقم بسیار پایینی می باشد.
به گزارش دبیرخانه شورای استانی فرهنگی – اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه، خلیل ساعی روز یکشنبه درهمایشی تحت عنوان ‘ ایست، آب نیست ‘ در جمع دانش آموزان دبیرستانی تبریز، افزود: این رقم درآمد در خوش بینانه ترین حالت برای بخش کشاورزی محاسبه شده است.
وی گفت: این در حالی است که در بسیاری از کشورها از هر مترمکعب آب مصرفی در اراضی کشاورزی افزون بر ۶۲ دلار درآمد عاید کشاورزان می شود.
ساعی گفت: با بکارگیری تکنولوژی های نوین و استفاده از فناوری های جدید نظیر آبیاری های تحت فشار می توان تا حد قابل توجهی مصرف آب در زمین های کشاورزی و باغی را بهینه نمود و حمایت دولت از طرح های مربوط به تغییر الگوی کشت از محصولات پرمصرف آب به محصولات کم مصرف در همین جهت تعریف شده است.
وی تغییر الگوی کشت را مهمترین نقش دولت در احیای دریاچه ارومیه دانست.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی، آب را مایه حیات دانست و افزود: باید توجه داشت که امروز حیات تمام موجودات با آب پیوند خورده و باید برای صرفه جوئی در مصرف آن اقدامات فرهنگی بسیار عمیقی در جامعه انجام داد.
ساعی ایران را سرزمینی خشک با نزولات آسمانی بسیار کم با میانگین بارندگی ۲۵۰ میلیمتر عنوان کرد که این رقم در مقیاس های جهانی حدود ۸۶۰ میلیمتر و بیش از سه برابر ایران است.
وی ادامه داد: در صورت عدم توفیق در احیای دریاچه ارومیه که حمایت همگان را طلب می کند، نیاز به کمک های مردمی و صرفه جویی در کلیه بخش ها به اصل مهم و محوری تبدیل خواهد شد.
ساعی نقش دانش آموزان در احیای دریاچه ارومیه و مقابله با هدررفت آب را مهم دانست و یادآوری کرد: آب امانت الهی است که باید با مصرف هوشمندانه امانتداری صالح برای آیندگان باشیم.