بر اساس رسالت رسانه ای پرتال تحلیلی خبری اخبار مرز(مرزنیوز) مبنی بر معرفی هنرمندان استان های مرزی این بار گفت وگویی صمیمی با حسن ساجدی هنرمند و فیلمساز اردبیلی ترتیب دادیم که حاصل آن در پی می آید:
به عنوان اولین سئوال کمی از خودتان برای مخاطبین این رسانه بگویید؟
در سال ۱۳۴۴ در روستای دورجین از توابع شهرستان نمین استان اردبیل به دنیا آمدم و دوران کودکی ام در کنار مردمان ساده و زحمتکش روستا سپری شد.
چه خاطراتی از دوران کودکی دارید؟
به خاطر دارم هنگامی که بیش از چهار یا پنج سال نداشتم برادرم بخشی از اشعار عاشورایی را از کتاب قمری به من آموخت و من با اشتیاق خاصی آن ابیات را با همان زبان و لحن کودکانه برای مردم روستا از بَر می خواندم.
گویا در دوران دفاع مقدس نیز در جبهه های نبرد حضور داشته اید؟
با شروع جنگ تحمیلی حضور در جبهه های حق علیه باطل را بر حضور در کلاس های درس ارجحیت بخشیده و برای پاسداری از آرمان های انقلاب اسلامی و دفاع از سرزمینم راهی جبهه شدم و از آنجایی که فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۶۰ در زمینه فیلمسازی و خبرنگاری آغاز کرده بودم به مدت چهار سال به عنوان خبرنگار به تهیه خبر و ساخت مجموعه برنامه مستند در جبهه های حق علیه باطل مشغول به کار شدم.
آیا به جز تهیه خبر و ساخت فیلم های مستند فعالیت های دیگری نیز در جبهه انجام می دادید؟
حضور در کنار رزمندگان و حال و هوای معنوی جبهه شوری دیگر در وجودم ایجاد نمود که حاصلش سرودن نوحه های مختلفی بود که برای تقویت روحیه رزمندگان بر زبانم جاری می شد.
آیا بعد از جنگ هم نوحه خوانی را ادامه دادید؟
بله. در سال ۱۳۸۲ مجموعه ای به نام نغمه و شهادت سرودم که شامل نوحه های مختلف و اشعار مذهبی بود و بعدها هم مجموعه دیگری به نام نوحه های کربلا به چاپ رساندم.
در چه رشته و چه مقطعی تحصیل کرده اید؟
در سال ۱۳۶۴ با هدف گسترش دایره فعالیت های هنری – فرهنگی خود و ادامه تحصیل به تهران مهاجرت نموده و تحصیلات خود را در رشته هنر تا مقطع کارشناسی به اتمام رسانده و با گروه های اجتماعی، جهاد، سپاه شبکه یک سیما همکاری مستمری را آغاز نمودم که تا کنون این فعالیت همچنان ادامه دارد.
چه انگیزه ای باعث شد که رشته هنر را برای تحصیل انتخاب کنید؟
عشق به مردم، احساس تعهد به مردم زادگاهم و انعکاس فرهنگ اصیل و غنی، روحیات انقلابی مردم اردبیل همواره یکی از اصلی ترین انگیزه هایم برای فعالیت در عرصه های هنری – فرهنگی بوده و هست و در این راستا در حد و توانم و امکان آثاری را در زمینه فیلمسازی در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده ام.
تا کنون به چه توفیقاتی دست یافته اید؟
ساخت و تهیه مجموعه سه قسمتی سرداران اردبیل یکی از این آثار است که به زندگی سه تن از سرداران به نام های سردار شهید فیض اله حامدی، سردار شهید و آزاده سرافراز سردار نوعی اقدم می پردازد و در همین راستا تهیه و ساخت سریال شهید مرحمت بالازاده کم سن و سال ترین شهید کشور را در دست اقدام دارم.
البته این نکته را هم متذکر شوم که اگر چه در حوزه های مختلف فرهنگی، مذهبی، عاطفی، اقتصادی و اجتماعی فعالیت تصویری داشته ام اما غالب تم و بن مایه اصلی آثارم را در حوزه انقلاب و دفاع مقدس تشکیل داده است.
تهیه و کارگردانی یک فیلم بلند سینمایی به نام «فرمان آتش» در حوزه دفاع مقدس، ساخت چندین فیلم مستند، تهیه و ساخت بیش از ده ها فیلم داستانی، تهیه ساخت ده ها مجموعه مستند های تلویزیونی و… که همه این آثار ردپای عشق به مردم و دفاع از آرمان های راستین انقلاب هویداست البته تا چه قبول افتد و چه در نظر آید.
چه ویژگی های منحصر به فردی در آثار شما نسبت به سایر فیلمسازان وجود دارد؟
مهمترین و شاخص ترین ویژگی کار من سخت کوشی، احساس تکلیف، تعهد و عشق و علاقه به انعکاس ارزش های انقلاب و فرهنگ اصیل مردم سرزمینم می باشد و در این راستا خداوند بزرگ را شاکرم که ابزار و سلاح مرا دوربینی قرار داده است که بیان کننده ناگفته هایی است که کمتر بر زبان می آید.
چه برنامه هایی برای آینده دارید؟
با توجه به تعلق خاطر و احساس تکلیف به مردم استان اردبیل به عنوان فرزند کوچک این خطه، همواره سعی نموده ام در حوزه فعالیت خود آثاری را در زمینه های مختلف از جمله فرهنگ، هنر و… به این استان اختصاص دهم.