رئیس ستاد انتخابات شهرستان اهواز خوستار رازداری نمایندگان فرماندار در شعب اخذ رای شد و گفت: درز اطلاعات پیش از اعلام نتایج رای گیری می تواند منجر به درگیری های خونین بین نامزدهای مجلس شورای اسلامی شود.
مرزنیوز به نقل از ایرنا ، اسماعیل ارزانی بیرگانی چهارشنبه در همایش توجیهی و آموزشی نمایندگان فرماندار در شعب اخذ رای که در تالار مهتاب اهواز تشکیل شده بود، تاکید کرد: نمایندگان فرماندار در شعب اخذ رای نباید اطلاعات را قبل از اتمام سرشماری به نامزدها بدهند زیرا تجربه ثابت کرده که این کار دردسرساز است و می تواند منجر به درگیری و خونریزی شود.
وی با اشاره به حساسیت مسئولیت نمایندگان فرماندار در شعب اخذ رای تصریح کرد: سلامت انتخابات در دست نمایندگان فرماندار است و اگر شبهه ای پیش بیاید همه ما زیر سوال هستیم.
فرماندار اهواز گفت: بر اساس قانون نمایندگان فرماندار در شعب اخذ رای همان اختیارات فرماندار را دارند و این نایندگان باید به جایگاه و شان خود در انتخابات واقف باشند.
وی اظهار کرد: بر اساس قانون هیچکدام از اعضای هیات های اجرایی نباید از بستگان نسبی یا سببی یکی از نامزدها باشد.
ارزانی بیرگانی اضافه کرد: در فرمانداری از کسی طرفداری نمی کنیم و نمایندگان ما نیز در شعب حق ندارند از کسی طرفداری کنند.
وی افزود: وظیفه ما این است که مردم را تشویق به شرکت در انتخابات کنیم و بعد از آن نیز انتخابات را در سلامت کامل برگزار کنیم.
ارزانی بیرگانی از نمایندگان خود در شعب اخذ رای خواست حق الناس را در نظر بگیرند زیرا هیچ نامزد و نماینده ارزش از دست دادن آخرت را ندارد و گذشته نشان می دهد آنهایی که نماینده می شوند، در اولین اقدام به دوستان خود ضربه می زنند.
وی تاکید کرد: با هر کس که در انتخابات تخلف کند برخورد می شود.
*ماجرای مهمانی دو هزار نفری
فرماندار اهواز همچنین ‘تعارفی بودن’ را یکی از ویژگی های مشکل ساز جامعه در انتخابات توصیف کرد و گفت: ادعای نادرست اطرافیان نامزدها درباره طرفداری از آنها باعث می شود نامزدها برآورد اشتباهی از میزان آرای خود داشته باشند که همین مساله باعث می شود ناراحتی و اعتراض نامزدها بعد از شمارش آرا شود.
وی افزود: در یکی از دوره های انتخابات مجلس با وجودی که یکی از نامزدها در روستای پدری خود در مسجدسلیمان به دو هزار نفر از بستگان خود ناهار داده و قرار بود به او رای دهند اما در نهایت ۵۰۰ رای از صندوق برای او بیرون آمد که موجب اعتراض شدید آن نامزد به نتیجه شمارش آرا شده بود.
ارزانی بیرگانی با بیان اینکه نمایندگان فرماندار در شعب باید نظم و انضباط را رعایت کنند گفت: رعایت حال نمایندگان نامزدها در شعب، جلوگیری از شبهات در پلمب صندوق، تعامل با هیات نظارت، حفاظت از اوراق تحویل داده شده، میزان تعرفه ها و مسائل انتظامی در شعب از مواردی است که باید به آن توجه کنند.
*۳۰ دقیقه مهلت تبلیغاتی
سرپرست اداره کل سیاسی و انتخابات استانداری خوزستان نیز در این همایش گفت: هر کدام از نامزدهای پنجمین دوره مجلس خبرگان در استان می توانند طی ۳۰ دقیقه برنامه های خود را در صدا و سیما اعلام کنند.
پیمان جهانگیری از تشکیل کمیسیونی با حضور استاندار، رئیس کل دادگستری استان، مدیرعامل صدا و سیما و رئیس هیات نظارت استان خبر داد.
وی افزود: در این کمیسیون مقرر شد هر کدام از نامزدهای مجلس خبرگان ۱۵ دقیقه در سیمای استان و ۱۵ دقیقه در رادیو فرصت تبلیغ و اعلام برنامه های خود را داشته باشند که قرعه کشی برای تعیین تاریخ برنامه ها به زودی انجام می شود.
جهانگیری همچنین گفت: کمیته پیگیری تخلفات انتخاباتی به ریاست افشارنیا رئیس دادگستری تشکیل شده است.
وی تعداد شعب اخذ رای در اهواز را حدود ۴۷۰ شعبه عنوان کرد و افزود: این مساله حساسیت و مشکلات خاصی را برای برگزاری انتخابات در این شهر بوجود می آورد.
این مقام مسئول اظهار کرد: مراحل اجرای انتخابات اعم از انتخاب معتمدان، تشکیل هیات های اجرایی، ثبت نام نامزدها و اعلام اسامی به خوبی انجام گرفته است.
*آغاز آموزش نمایندگان فرماندار
رئیس کمیته آموزش ستاد انتخابات خوزستان نیز در این همایش گفت: آموزش نمایندگان فرمانداران از شنبه آغاز می شود.
عبدالعلی امیدی با اشاره به آغاز آموزش انتخابات از مرداد امسال اظهار کرد: همه اعضای هیات های اجرایی نیاز به آموزش و یا به روز رسانی اطلاعات خود دارند.
وی افزود: علاوه بر برگزاری کلاس ها فایل این آموزش ها به صورت فایل نیز در اختیار اعضا قرار می گیرد.
امیدی آموزش درباره چهار مرحله برگزاری انتخابات را از جمله وظایف نمایندگان فرماندار در شعب اخذ رای دانست.
بر اساس این گزارش، ۶۲۴ نفر برای شرکت در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان ثبت نام کردند که از این تعداد ۳۶۱ نفر تایید صلاحیت شدند.
از ۲۴ نفری که برای شرکت در پنجمین دوره مجلس خبرگان ثبت نام کرده بودند نیز صلاحیت هفت نفر تایید شده، شش نفر انصراف داده و ۱۱ نفر نیز رد شداند.
خوزستان دارای ۱۸ کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است و ۱۴ حوزه اصلی و ۱۳ حوزه فرعی دارد. این استان همچنین شش نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد.
انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان به صورت همزمان در هفتم اسفند برگزار می شود.
لینک خبر : https://marznews.com/?p=86250