معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی گفت: اگر نتوانیم موانع ترانزیت کشور را رفع کنیم با وجود همه شایستگی ها و مزیت ها، سهم منطقه ای ایران در این بخش افزایش نمی یابد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:شهرام آدم نژاد عصر یکشنبه در نشست خبری سومین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل کشور افزود: ایران کشور وسیعی است و وجود یک ساختار نظام مند برای تسهیل حمل و نقل کالا و مسافر ضرورت دارد؛ هرچند سهم حمل و نقل جاده ای در کشور ما بسیار بیشتر از سایر بخشهاست.
وی تاکید کرد اگر نتوانیم ساختار مناسبی برای حمل و نقل کشور ایجاد کنیم بدون شک مشکلات زیادی برای صاحبان کالا، رانندگان مردم و ذینفعان بروز می کند.
آدم نژاد تاکید کرد بدون شک تشکل های صنفی حمل و نقل در همه بخشهای این صنعت بازیگران اصلی این حوزه اند. همچنین هوشمندسازی حمل و نقل و استفاده از ظرفیت های استارت آپ ها (کسب و کارهای نوین) به خوبی می تواند در تسهیل حمل و نقل کشور نقش مهمی ایفا کند تا در بخش ترانزیت کشور شاهد ارزش افزوده بیشتری باشیم.
وی اتصال ریلی به کشورهای همسایه را یکی از مهمترین اولویت های صنعت حمل و نقل کشور دانست و افزود: باید تلاش کنیم در حوزه ترانزیت راه های خود را در اختیار کشورهای همسایه قرار دهیم و با پیمان های منطقه ای نقش خود را همانند گذشته در جاده ابریشم بخوبی ایفا کنیم.
** هزینه تحریم ها را برای دشمنان خود افزایش می دهیم
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی از آماده سازی طرح جامع حمل و نقل کشور در سه مرحله فراملی، ملی و استانی خبر داد که در مرحله نخست، توسعه زیربناهای حمل و نقل در قالب یک شبکه و افزایش بهره وری قرار دارد تا شاهد فعالیت شرکت های بزرگ مقیاس در این صنعت باشیم و نیمه اول سال ۱۳۹۸ اجرا می شود.
آدم نژاد تاکید کرد «ما می خواهیم هزینه تحریم ها را برای دشمنان خود افزایش دهیم زیرا نمیتوان یک کشور بزرگ را به راحتی تحریم کرد».
وی یادآوری کر:د بیش از چهار دهه تحریم بر حمل و نقل هوایی کشور که استفاده کنندگان آن مردم ایران به شمار می روند، اعمال شده اما با استفاده از توانمندی های داخلی و کارشناسان ایرانی همه بخشهای حمل و نقل کشور همچنان سرپا مانده است.
این مسوول بیان کرد قیمت سوخت در ایران چند برابر کشورهای همسایه است و استفاده از کارت سوخت برای کنترل مصرف آن اهمیت زیادی دارد؛ هرچند معتقدم فقط با تعیین قیمت واقعی سوخت مشکلات حمل و نقل ما حل و فصل نمی شود.
**ادامه تردد خطوط خارجی به بنادر ایران
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این نشست اعلام کرد: تردد خطوط خارجی به بندر شهید رجایی متوقف شده است اما رفت و آمد آنها به سایر بنادر ایران همچنان ادامه دارد.
محمد راستاد تاکید کرد اقدام آمریکا مبنی بر تحریم کشتیرانی ایران بر خلاف قوانین و کنوانسیون های بین المللی است و ما در سندی که در سازمان بین المللی دریانوردی به ثبت رساندیم این موضوع را اعلام کردیم.
راستاد یادآوری کرد بندر چابهار در سواحل مکران از تحریمهای آمریکا معاف است و می تواند به عنوان حلقه واسط بین کشورهای اقیانوس هند و کشورهای آسیای میانه نقش آفرینی کند.
«از آغاز امسال تاکنون با تردد کشتی های بزرگ تجاری به بندر چابهار عملیات تخلیه و بارگیری بار در این بندر نسبت به پارسال ۴۰ درصد افزایش یافته است».
راستاد ادامه داد: ما در زمینه پوشش بیمه حمل و نقل دریایی و موسسه های رده بندی کشتی ها نیز مشکلی نداریم و سازمان بنادر به عنوان نماینده حاکمیت ایران با موسسات رده بندی بین المللی چندین قرارداد منعقد کرده است تا گواهینامه های مورد نیاز برای کشتی های ایران صادر شود.
وی افزود: برخی از این شرکتها از قراردادهای امضا شده با سازمان بنادر خارج شده اند اما برخی دیگر هنوز فعالند و پوشش های بیمه ای کشتی های تجاری نیز تاکنون بخوبی انجام شده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: خوشبختانه با ترانزیت ۲ میلیون تن محموله نفتی از طریق بنادر کشور این میزان نسبت به پارسال ۸٫۸ درصد افزایش یافت.
راستاد افزود: در حالی که ترانزیت محمولههای نفتی نسبت به پارسال رشد کرد، از آغاز امسال تاکنون سه میلیون و ۶۶۰ هزار و ۳۷۶ تن محصولات غیرنفتی از بنادر ایران ترانزیت شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۱۵ درصد کاهش نشان میدهد.
به گزارش ایرنا، سومین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل و صنایع وابسته (ایران ترانس اکسپو ۲۰۱۸) یکشنبه (بیست و پنجم آذرماه) با حضور بیش از ۲۰۰ شرکت داخلی و خارجی در شبستان اصلی مصلای امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد و به مدت سه روز ادامه دارد.
هدف از برگزاری این نمایشگاه که به مناسبت هفته حمل و نقل برگزار شده، ارایه آخرین دستاوردها و توانمندی های علمی و اجرایی شرکت های مرتبط با این صنعت، آشنایی بیشتر کارشناسان و مدیران کشور با فناوری های روز صنعت حمل و نقل و همچنین هیات های بازرگانی و تجاری بینالمللی است.
معاون وزیر راه:رفع موانع ترانزیت شرط افزایش سهم منطقه ای ایران است