روزنامه ‘ آذربایجان ‘ ارگان رسمی دولت جمهوری آذربایجان در شماره روز سه شنبه خود در گزارشی ‘باراک اوباما’ را به ریاکاری و اجرای سیاست های دوگانه متهم کرد .
درگزارش این روزنامه آذری باعنوان ‘ریاکاری اوباما ‘ آمده است : باراک اوباما ۹ ماه پس از رسیدن به قدرت بخاطر آنچه گفته می شود تحکیم دیپلماسی بین المللی و تقویت همکاری میان ملتها بود، جایزه نوبل را دریافت کرد .
روزنامه آذربایجان نوشت: نخستین رییس جمهوری سیاه پوست آمریکا قبل از رسیدن به قدرت گفته بود که از سیاست خارجی یکجانبه کشورش امتناع خواهد کرد و همراه با آمریکا در خصوص تامین منافع سایر کشور ها نیز اقدام می کند.
اوباما همچنین وعده داده بود که با ایران در پشت میز مذاکرات خواهد نشست و زندان گوانتانامو را تعطیل خواهد کرد. ولی جناب اوباما نتنها به وعده های خود درباره تامین منافع سایر کشورها رعایت نکرد بلکه آن عده از کشورهای که از متحدان سنتی آمریکا به شمار می آمدند به حمام خون تبدیل شدند .
روزنامه آذربایجان افزود: پس از حادثه ترور سال ۲۰۰۱ میلادی رویدادهای افغانستان، عراق ، یمن ، تونس ، مصر ، لیبی و سوریه هدف اصلی سیاست به اصطلاح حفظ صلح آمریکا و بیانیه باراک اوباما مبنی بر آغاز دوران جدید روابط با کشورهای اسلامی را بطور آشکار در میان گذاشت .
این روزنامه جمهوری آذربایجان مدعی شد که انقلاب های رنگین و بهار عربی و سایر سناریوهای کودتا در کشورهای مختلف چه بلایای در پی داشته است ، مردم همان کشورها بهتر از همه می دانند.
این روزنامه دولتی جمهوری آذربایجان با اشاره به وضعیت جاری اوکراین و خونریزی های در این کشور نوشت: اوکراین که یکی از جمهوری های قدرتمند شوروی سابق به شمار می آمد در حال حاضر در نتیجه سیاست و تلاش آمریکا و متحدان آن در اروپا به میدان جنگ داخلی تبدیل شده است .
روزنامه آذربایجان با اشاره به سیاست آمریکا در رابطه با جمهوری آذربایجان نوشت: در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما این سیاست با سو تفاهم همراه است.رییس جمهوری آمریکا از یک طرف اهمیت روابط با جمهوری آذربایجان و آمادگی برای ادامه همکاری با دولت الهام علی اف را بیان می کند ولی از طرف دیگر در عمل هیچ گامی در زمینه کمک به باکو برداشته نمی شود.
این روزنامه دولتی جمهوری آذربایجان یادآورشد: آمریکا بعنوان یکی از میانجیگران اصلی در حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ کوهستانی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان ، استانداردهای دوگانه را وارد سطح سیاست دولت کرده است. برخی محافل در آمریکا جهت طراحی سناریوهای مختلف علیه دولت آذربایجان تلاش کردند و این در حالی است که تبلیغات رسانه ها و تشکل های غیر دولتی این کشور علیه جمهوری آذربایجان بیش از پیش افزایش می یابد که دلیل این چنین ریاکاری و دورویی قابل درک نیست .
ارگان رسمی دولت آذربایجان در پایان این گزارش نوشت: کارشناسان سیاسی معتقدند که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما تروریسم در جهان بیش از پیش گسترش و تعداد کشورهای که در جنگ داخلی بسر می برند افزایش یافته است. اختلاف و رویارویی ملت ها و ادیان جایگزین دیالوگ بین تمدن ها و فرهنگ ها می شود و متاسفانه چنین به نظر می رسد که ایالات متحده بعنوان قدرت جهانی نه تنها قادر به حل این مشکلات نبوده بلکه در برخی موارد حتی نیروی حرکت این روند منفی است.