سفیر پیشین پاکستان در افغانستان و از تحلیل گران ارشد این کشور با تبیین اهمیت سفر اخیر هیات عالی رتبه نظامی ایران به پاکستان، گفت: سفر سرلشکر باقری، همکاری ایران و پاکستان را در همه زمنیه ها به ویژه مدیریت مرزی افزایش می دهد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:سرلشکر ‘محمد باقری’ رئیس ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که یکشنبه هفته جاری در راس یک هیات عالیرتبه نظامی به پاکستان سفر و در این سفر سه روزه با ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان و دیگر مقامات سیاسی امنیتی و نظامی این کشور دیدار کرد و در خصوص موضوعات مختلف و مسائل دو جانبه و همچنین آخرین تحولات منطقه ای به تبادل نظر پرداخت.
وی در سفر خود به پاکستان با حضور در کاخ ریاست جمهوری با ممنون حسین رئیس جمهوری دیدار و درباره اهمیت انجام اقدامات مشترک برای اتحاد امت اسلامی به رایزنی پرداخت.
سرلشکر باقری و هیات همراه همچنین با عبدالله حسین هارون وزیر امور خارجه دولت انتقالی، ظفر محمود عباسی فرمانده نیروی دریایی و زبیر محمود حیات رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان نیز دیدار و گفت و گو کرد.
‘رستم شاه مهمند'(Rustam Shah Mohmand) سفیر پیشین پاکستان در افغانستان روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا با تشریح اهمیت سفر اخیر هیات عالی رتبه ایرانی به پاکستان گفت: این سفر، گسترش روابط دوجانبه بین دو کشور همسایه و برادر به ویژه در امور دفاعی و امنیتی را به همراه دارد.
وی اضافه کرد: عزم جدی مقامات عالی رتبه نظامی دو کشور پاکستان و جمهوری اسلامی ایران و پیگیری توافقات این سفر نیز می تواند زمینه را برای تقویت روابط در حوزه اقتصادی و بازرگانی فراهم سازد.
شاه مهمند گفت: معتقدم که این سفر پیشرفت بسیار خوبی در نوع روابط بین دو کشور است، پاکستان در نظر دارد اقدامات قاطع برای جلوگیری از تردد تروریست ها و قاچاقچیان مواد مخدر و کالا در مرزهای مشترک خود با ایران انجام دهد و این دیدارها می تواند دو کشور را در مدیریت مرزها به هم نزدیکتر کند.
قائم مقام پیشین وزارت کشور پاکستان همچنین در بخش دیگری از سخنانش با بیان اشتراکات دو کشور در منافع ملی و منطقه ای گفت: دو کشور با افزایش میزان تعاملات اقتصادی می توانند منافع دو ملت مسلمان را تامین کرده و برابر تلاش دیگر کشورهای فرامنطقه ای که در پی بی ثبات ساختن وضعیت اقتصادی منطقه هستند، بایستند.
رستم شاه در ادامه گفت و گوی خود بر ضرورت سفر شهروندان دو کشور ایران و پاکستان به کشور مقابل و آشنایی آنان با فرهنگ یکدیگر تصریح کرد: دو ملت از اشتراکات عمیق فرهنگی، تاریخی، مذهبی و زبانی برخوردارند و باید تلاش شود تا نسل جوان دو کشور بیشتر با هم آشنا شوند.
این مقام پیشین وزارت امور خارجه پاکستان با بیان جایگاه دو شهر مکه مکرمه و مدینه منوره برای مردم مسلمان پاکستان گفت: پاکستان به دلیل دو شهر مقدس مسلمانان، دارای روابط خوبی با عربستان سعودی است اما هیچ گاه این موضوع بر روابط پاکستان و ایران تاثیر نگذاشته است و رابطه حسنه و برادرانه با جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی پاکستان از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی افزود: با اطمینان می گویم گسترش روابط نظامی بین دو کشور راه را برای تقویت مناسبات سیاسی و اقتصادی دوجانبه هموار می کند.
این صاحبنظر امور سیاسی پاکستان با بیان اینکه هیچ موضوع اختلافی بین پاکستان و ایران وجود ندارد، گفت: در گذشته روابط دو کشور تحت تاثیر دخالت قدرت های خارجی با نشیب و فراز فراوان روبرو بود، به همین دلیل در زمان کنونی نیاز است تردد مقامات سیاسی اقتصادی و نظامی بین دو کشور بیش از پیش افزایش یابد.
کارشناس مشهور پاکستانی با بیان اینکه مرزهای مشترک دو کشور از زمان تشکیل پاکستان در سال ۱۹۴۷ میلادی تاکنون مرزهای صلح و آرامش برای هر دو ملت بوده است، گفت: طی یک دهه اخیر تردد گروه های تروریستی با حمایت برخی قدرت های خارجی در مرزهای مشترک آغاز شد که این موضوع بر روابط دو کشور نیز تاثیر گذاشت.
شاه مهمند در پایان گفت و گوی خود تصریح کرد: امیدواریم سفر مقامات عالی رتبه نظامی جمهوری اسلامی ایران به پاکستان زمینه را برای گسترش روابط در همه زمینه ها فراهم سازد.
تحلیلگر ارشد پاکستانی:سفر باقری، همکاری مرزی ایران و پاکستان را افزایش می دهد