نماینده وزارت کشور در کارگروه سواحل و بنادر کارویژه مرز شورای امنیت کشور گفت: اخیراً با برخی از کشتی های صیادی چینی که قرار بود فانوس ماهیان را صید کنند و اصول صیادی را رعایت نکردند، به شدت برخورد قانونی شد.
به گزارش مرزنیوز؛ اباصلت رحمتی اظهار داشت: صید فانوس ماهیان با پیشنهاد موسسه تحقیقاتی شیلات کشور و با رعایت قوانین مربوطه از جمله فعالیت های جدید صیادی به شمار می رود که در یک سال اخیر اجازه آن در دریای عمان با عمق بیش از ۲۰۰ متر و تا حجم برداشت ۳۰۰ تن به صیادان خارجی داده شده است.
وی افزود: به دلیل نبود سابقه صید این گونه از آبزیان و فناوری اختصاصی این روش صید در ایران، به نقل از معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی بهره برداری از این ظرفیت استفاده نشده بر اساس ماده ۱۳ قانون حفاظت از منابع جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴/۶/۱۳۷۴ به شناورهای صیادی چینی که در آب های ایران مشغول صید فانوس ماهیان می باشند، واگذار شده است.
رحمتی تصریح کرد: البته اگر شرکت های ایرانی فعال در صید این نوع ماهی و تولید پودر ماهی همت گمارند می توان کشور را از واردات این محصول بی نیاز کرده و با توجه به ذخایر تخمین زده بیش از ۲ میلیون تن از این نوع ماهی ضمن اشتغال زایی و توسعه زنجیره صید و صیادی در این منطقه می تواند مواد اولیه ۲۰ واحد فعال تولید پودر ماهی در کشور را تأمین نماید.
وی اذعان داشت: برای سال پایانی برنامه ششم توسعه کشور ۷۰ هزار تن صید فانوس ماهی برنامه ریزی شده است که با پیش بینی اشتغال بیش از ۸ هزار نفر می تواند کامل کننده صنعت آبزی پروری محسوب شود.
این کارشناس با اشاره به لزوم توسعه این نوع از صید در کشور، تأکید کرد: با نگاهی به پتانسیل اشتغال زایی این صنعت در منطقه و عدم توجیه اقتصادی آبزیانی که در صورت عدم صید به خاطر عمر یک ساله آن تلف می شوند، ادامه این روند با شرایطی خاص و همچنین رعایت اساسنامه شرکت های صید فانوس ماهیان باید انجام گردد.
وی ادامه داد: رعایت میزان صید بر اساس تناسب ۶۰ درصد فانوس ماهی و ۴۰ درصد سایر گونه ای آبزی از سوی شرکت ها، نظارت دقیق گارد حفاظت شیلات از طریق ناظر مقیم بر روی این کشتی ها و همچنین فعالیت صید شناور فانوس ماهیان در عمق ۲۰۰ متر به پائین و فاصله حدود ۱۲ مایل دریایی از خط مبداء ساحلی صورت گیرد.
نماینده وزارت کشور در کارگروه سواحل و بنادر کارویژه مرز شورای امنیت کشور خاطر نشان کرد: در این محدوده به روش صید به صورت کف روب نبوده و صیادی به روش ترال میانی انجام می شود که هیچ تداخلی با صید صیادان سنتی با قایق و لنج نداشته و ماهیانی که صید می شوند در عمق فعالیت صیادان محلی نمی باشد.
خبرنگار: فرهاد قنبری