فرمانده مرزبانی جمهوری اسلامی گفت: شرایط عمومی مرزبانان ایرانی ربوده شده توسط گروه های تروریستی در مرز پاکستان، سلامت هستند.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:سردار سرتیپ پاسدار قاسم رضایی پنجشنبه در جمع فرماندهان مرزبانی استان بوشهر افزود: با این وجود مهمترین دغدغه ما آزادی همکارانمان است ولی تاکنون جوابی از طرف گروه های تروریستی دریافت نشده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه این اتفاق درخاک پاکستان رخ داده است دولت این کشور همسایه در تلاش است که هرچه زودتر زمینه آزادی مرزبانان ربوده شده ایرانی را فراهم کند.
رضایی ادامه داد: با توجه به مرزخشکی هزار کیلومتری ایران و پاکستان تعامل خوبی با این کشور در سطح های مختلف برقرار شده ولی اشرافیت دولت پاکستان بر منطقه بلوچستان این کشور ضعیف است.
وی ادامه داد: بخشی از افرادی که در ایران دچار جرم شده وتحت تعقیب دستگاه قضایی هستند در این منطقه ساکن شده و به نوعی کار مزدوری انجام می دهند در این اتباط دولت پاکستان برای ارتقای اشرافیت خود در منطقه تلاش می کند.
رضایی یادآور شد: این اقدام گروه های تروریستی خوشایند ملت های دو کشور و دولت ها نیست.
وی درباره وضعیت مرزها در اربعین گفت: اربعین کنگره بزرگ جهان اسلام است که سال به سال با افزایش جمعیت روبرو است و جمهوری اسلامی در مرزبانی بدرقه کنندگان مرزهای غربی، استقبال کننده از مرزهای شمال و شرق کشوراست.
رضایی یادآور شد: در زمان حاضر سه دروازه مرزی مهران، چذابه، شلمچه وجود دارد که با وجود افزایش جمعیت ولی با همکاری دولت عراق همکاری جمعیت هدایت شد.
وی بیان کرد: در مرزهای چذابه و شلمچه به دلیل وجود زیرساخت های مناسب با مشکلات کمتری روبرو هستیم ولی زیرساخت های موجود در مرز مهران پاسخگوی جمعیت بالا نیست.
رضایی اظهار داشت: با همکاری دولت عراق تلاش می شود مرز خسروی برای اربعین ۹۸ بازگشایی شود هرچند در زمان حاضر این مرز از جمله مرزهای فعال تجاری است و به صورت محدود تردد از آن انجام می شود.
رضایی گفت: تقویت مرزبانی مطالبه نظام است برهمین اساس با توجه به اعلام برنامه های این فرماندهی انتظار می رود با بررسی های انجام شده در مجلس و کمیسیون ها اقدام های خوبی برای سال آینده انجام شود.
وی یادآور شد: عقب ماندگی در امکانات و تجهیزات مرزبانی وجود دارد که انتظار می رود یک بار برای همیشه با تامین امکانات و منابع زیرساخت های مرزبانی تقویت شود چون با مدیریت مرزها خیلی از هزینه ها کاهش می یابد.
وی گفت: امیدواریم با برنامه ای که به دولت داده شده در برنامه سال ۹۸ بتوانیم در یک برنامه کوتاه مدت کاستی ها را برطرف و پایانه ها و پست های کنترل تجهیز تا ماموران بدون دغدغه زیرساخت بتوانند ماموریت خود را در مرزها عملیاتی کنند.
رضایی افزود: قاچاق کالا به عنوان اخلال در امنیت اقتصادی به شمار می رود و مرزبانی با تمام قدرت در مقابل این افراد قرار دارد.
وی اضافه کرد: در۱۰ ماه گذشته میزان کشفیات سوخت قاچاق هشت برابر، البسه ۲ برابر، حوزه احشام ۱۲برابر ودر بخش دارو و ارز نیز افزایش داشته ایم.
رضای بیان کرد: مرزنشین قاچاقچی نیست اما نیاز است که به مرزنشینان آگاهی لازم با دستور کار قوانین موجود ارائه دهند تا آنها فریب قاچاقچیان حرفه ای نخورند که در استان بوشهر و شورای تامین این استان این موضوع به عنوان یک مصوبه تصویب شده است.
وی اظهارداشت: تردد های غیرمجاز را از جمله دیگر مشکلات مرزبانی است که با وجود کاهش آن در ۱۰ ماه گذشته ولی بازهم وجود دارد و باید از طریق ایجابی دنبال شود.
رضایی، ورود کالاهای قاچاق ضد فرهنگی را به عنوان خط قرمز مرزبانی عنوان کرد و گفت: در برخی از بنادر کشورهای همسایه کالاهای ضد فرهنگی با اهداف و پوشش خاص وارد کشور می شود.
وی گفت: مرزبانی مسئولیت تامین امنیت هشت هزارو ۷۵۵ کیلومترمرز را برعهده دارد که در این ارتباط تامین زیرساخت ها باید متناسب با ماموریت ها باشد.
فرماندهی مرزبانی کشور گفت: در برخی جاها بازدارندگی قانونی وجود دارد و مجازات های مرزی باید برای دیگران بازدارنده باشد.
وی با تاکید براینکه وظیفه قانونی ما استیقای حقوق مرزنشینان است اضافه کرد: بخشی از مطالبه های مردم اشتغال و ساماندهی تجارت مرزی است به همین منظور درهمه مناطق مرزی امنیت کامل برای سرمایه گذاری اقتصادی وجود دارد.
رضایی تاکید کرد: برای ساماندهی تبادل تجاری و اشتغال بازارچه های مرزی باید به صورت قانونی و فعال باشند.
فرمانده مرزبانی ناجا اضافه کرد: برای استاندارد سازی شناورهای صیادی و تجاری نصب ردیاب بر اساس قوانین بینالمللی روی شناورها الزامی است و لنجها باید این مهم را مورد توجه قرار دهند.