رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي گفت: اعتبارات تملك دارايي هاي سرمايهاي استان امسال ۲۵ درصد رشد داشته و دو درصد از ميانگين كشوري بالاتر است كه نسبت به سالهاي قبل رشد مطلوب تري محسوب مي شود.
به گزارش مرزنیوز و به نقل از روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي؛ محمد فرشكاران در گفتوگو با خبرنگار ساقي اظهار كرد: آنچه در رتبه بندي لحاظ مي شود اعتبارات استاني در دو بخش هزينه اي و تملك دارايي هاي سرمايه اي است.
وي افزود: اعتبارات هزينه اي مربوط به حقوق و مزاياي كاركنان دستگاه هاي اجرايي استان و تملك دارايي هاي سرمايه اي مربوط به اعتبارت پروژه هاي استاني است كه در سطح استان حالت عملياتي و اجرايي دارند.
فرشكاران توضيح داد: اعتبارات هزينه اي با توجه به اينكه مقياس حقوق و دستمزد مشخص است با رشد مشخص براي تمام استان ها در نظر گرفته مي شود.
وي ادامه داد: بحثي كه بايد مورد توجه باشد اما همواره مورد غفلت قرار مي گيرد، اين است كه استان هايي كه در مناطق جنگي، محروم و مرزي قرار دارند از فوق العاده هاي مناطق مرزي، محروميت و بدي آب و هوا برخوردار هستند و در نتيجه رتبه اينها در بحث اعتبارات هزينه اي جاري استاني بيشتر از استان هايي مثل آذربايجان شرقي، تهران و غيره است.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي يادآور شد: در مورد اعتبارات ساير هزينه اي كه به استان ها تعلق مي گيرد و بحث پرداخت رفاهي و اضافه كار استان ها تقريبا همسطح هستند و تغيير رتبه بيشتر مربوط به بحث هاي حقوق، دستمزد و احكام كاركنان است.
فرشكاران اعلام كرد: در سال ۱۴۰۰ اعتبارات هزينه اي جاري استان رقمي در حدود ۹۶۰ ميليارد تومان بود كه امسال با رشدهاي افزايش حقوق و اعتبارات به يك هزار و ۱۳۰ ميليارد تومان مي رسد.
وي ابراز داشت: اعتبارات تملك دارايي هاي سرمايه اي امسال نسبت به سال قبل ۲۵ درصد رشد داشته و دو درصد از ميانگين كشوري بالاتر بوده كه نسبت به سال هاي قبل رشد مطلوب تري محسوب مي شود.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي مدعي شد: در مجموع رتبه هشت اعتبارات كشوري را داريم و تلاش مي كنيم با توجه به شاخص هايي كه در تدوين، تهيه و توزيع اعتبارات استاني در كشور وجود دارد بتوانيم سهم حقه استان را از منايع عمومي كشور به دست آوريم.
اين مسوول تاكيد كرد: مهم تر از رتبه بندي جذب و هزينه اعتبارات و در نهايت دستيابي به اهداف از پيش تعيين شده استان است.
نقش مديران و نمايندگان در رتبه اعتباري استان
وي با بيان اينكه در دوره هاي قبل استان از يك حالت روندي ثابت در اعتبارات پيروي كرده كه با افزايش هاي ساليانه اين اعتبارات نيز افزاش يافته است، افزود: قطعا تلاش و پيگيري هاي به موقع مديران استاني در جذب اعتبارات از ستادها، وزارتخانه هاي مربوطه و سازمان هاي مركزي بسته به نوع برنامه ريزي و نگرش به پروژه هاي داخلي استان و تعريف پروژه هايي كه وزارتخانه ها و سازمان هاي مركزي را ترغيب به سرمايه گذاري و آوردن اعتبار به استان كند، مي تواند اين سهم را بالا برد.
فرشكاران در عين حال خاطرنشان ساخت: اگر نمايندگان استان بتوانند روي پروژه ها و مسائل مهم استان تشريك مساعي داشته باشند و با پيگيري هاي خود و استفاده از ظرفيت هاي قانوني كه در اختيار دارند پويايي و تحرك پروژه ها را خواستار باشند باز هم سهم اعتباري استان قابل ارتقا خواهد بود.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي اضافه كرد: مديران استاني هم بايد در كنار نمايندگان بوده و آنها را از موضوعات و اطلاعات دقيق اجرايي و عملياتي پروژه هاي استان مطلع سازند كه آنها هم بتوانند دقيق تر پيگيري كنند؛ اين فعاليت ها باعث مي شود ورود اعتبارات به استان افزايش پيدا كند و در نهايت رتبه اعتباري استان بالا رود.