آمارهای ارائه شده از سوی معاونت سیاسی استانداری هرمزگان درزمینه ۱۰ دوره برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی نشان از افزایش همه جانبه داده ها دارد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا،یکی از اثرگذارترین این داده ها می توان به روند رو به افزایش جمعیت هرمزگان از سال ۵۵ تا۹۴هجری خورشیدی اشاره کرد که طی این مدت جمعیت این استان از۴۶۲هزارنفر سال۵۵ به یک میلیون ۵۷۸هزارنفر در سال ۹۰ رسیده که به همان نسبت جمعیت واجدین شرایط رای دادن نیز افزایش یافته است.
تعداد کرسی های نمایندگی مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در دوره های اول و دوم تنها سه نماینده بود که این تعداد در مجلس سوم (سال ۶۷) به چهار نفر و در دوره چهارم به پنج کرسی افزایش داده شد.
اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی درهرمزگان(اسفند ۵۸)
جمعیت واجدین شرایط رای دادن در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در اواخر اسفندماه سال ۱۳۵۸حدود ۲۹۷هزارو ۶۶۰نفر بود که ۱۲۵هزارو ۷۰۰نفر از آنان (بیش از۴۲درصد) رای دادند.
دراین دوره غلامعباس زائری و عباس عباسی و غلامحسین حقانی به نمایندگی از سوی مردم هرمزگان وارد مجلس شورای ملی شدند که با شهادت حجت الاسلام و المسلمین حقانی (شهدای هفتم تیر) بدست منافقین کوردل، با برگزاری انتخابات میان دوره ای (سال ۶۱)عباس متین جای این شهید والامقام را گرفت.
دومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی درهرمزگان(فروردین ۶۳)
جمعیت هرمزگان درزمان برگزاری دومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی (فروردین ماه سال ۶۳) به حدود ۸۰۰هزارنفر می رسید که ۳۴۸هزار نفر آنان واجد شرایط رای دادن بودند که ۲۰۹هزارو۱۲۱نفر از آنان با انداختن آرای خود در صندوق ها در انتخابات شرکت کردند.
درصد مشارکت مردم دراین دوره بیش از۶۰درصد بود و در نتیجه سه نماینده سید مصطفی ذوالقدر(مرحله اول) وعباس متین و غلامعباس زائری(مرحله دوم) به نمایندگی از سوی مردم هرمزگان به مجلس دوم راه یافتند.
سومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی (فروردین ۶۷) (۴نفر نماینده)
دراین دوره تعداد کرسی های هرمزگان در مجلس شورای اسلامی سهمیه هرمزگان از صندلی های مجلس نمایندگان هرمزگان به چهار صندلی افزایش یافت.
از مجموع ۴۰۴هزارو ۲۶۵نفری که واجد شرایط رای دادن بودند ۲۵۱هزارو ۸۳۴ نفر یعنی بیش از ۶۲درصد آرای خود را در صندوق های رای گیری انداختند.
و درنتیجه سید عبدالله حسینی، حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی ذوالقدرو غلامعباس زائری در مرحله اول و عباس عباسی نیز هفت ماه بعد درانتخابات میاندوره ای (هفتم آبان۶۷) به جمع سه نماینده دیگر این استان پیوست.
چهارمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی (فروردین ۷۱)(۵نفر نماینده)
جمعیت واجدین شرایط رای دادن دراین دوره از انتخابات هرمزگان ۴۷۱هزارو ۱۲۹نفر بود که ۲۸۴هزارو ۲۶۴نفر(بالای۶۰درصد) آنان در انتخابات شرکت کردند.
پس ازبرگزاری چهارمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی پنج نماینده از هرمزگان راهی خانه ملت شدند.
دراین دوره سید عبدالله حسینی از حوزه غرب هرمزگان به مرکزیت بندرلنگه، عباس عباسی از حوزه شرق به مرکزیت میناب وغلامعباس زائری، محمد رضایی سردره و سید علی میرخلیلی به مجلس چهارم راه یافتند.
پنجمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی(اسفند ۷۴)
جمعیت هرمزگان در این سال (اسفند ماه سال۱۳۷۴خورشیدی)برای نخستین بارهفت رقمی شد وبه بیش ازیک میلیون نفرافزایش یافت.
آمارواجدین شرایط شرکت درانتخابات پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی در هرمزگان ۵۵۹هزارنفراعلام شد که از این تعداد ۳۷۲هزارو ۳۴۵نفر(بیش از۶۶درصد) آرای خود را داخل صندوق های رای گیری انداختند.
دراین دوره چهار نماینده منتخب مردم سید علی میرخلیلی با۹۴هزارو ۵۱۲ رای ازمیناب و توابع، سید عبدالله حسینی با ۶۳هزارو ۷۵۳رای از بندرلنگه، عباس عباسی و محمد رضایی سردره به مجلس پنجم راه یافتند.
ششمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی (خرداد ۷۹)
آمار واجدین شرایط رای دادن دراین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی در هرمزگان ۶۳۴هزارو ۲۶نفر اعلام شده که ۴۵۲هزارو ۳۰نفر آنان یعنی اندکی بیش از ۷۱درصد (چهاردرصد بیشتر از متوسط کشور) آرای خود را به داخل صندوق های رای گیری انداخته اند.
در ششمین دوره مجلس شورای اسلامی با مصوبه مجلس بااضافه شدن یک نفر تعداد نمایندگان حوزه انتخابیه بندرعباس، حاجی آباد، قشم و ابوموسی به سه نفررسید.
با حضور پرشمار مردم حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی ذوالقدر، علی دیربازو احمد حبیبی از حوزه مرکزی، سید عبدالله حسینی ازغرب هرمزگان به مرکزیت بندرلنگه و سید علی میرخلیلی از شرق استان هرمزگان به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کردند.
هفتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی (اسفند ۸۲)
جمعیت واجدین شرایط رای دادن هرمزگان دراین دوره به بیش از ۷۷۷هزارنفر یعنی دو و نیم برابر دوره اول رسید که نزدیک به ۴۸۰هزارنفر آنان(افزون بر ۶۱درصد) آرای خود را به نام نمایندگان سه حوزه مرکز، شرق و غرب هرمزگان به داخل صندوق های رای گیری انداختند.
درنتیجه رای گیری شهریار مشیری، محمد آشوری و علی دیرباز از حوزه بندرعباس، قشم، حاجی آباد و ابوموسی و همچنین سیدعبدالله حسینی ازغرب هرمزگان وعلی معلمی پور از شرق این استان به خانه ملت راه پیدا کردند.
هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی (۲۴اسفند۸۶)
جمعیت واجدین شرایط برای رای دادن دراین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی در هرمزگان ۸۹۴هزارو ۴۹۲ نفراعلام شده بود.
در هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی درحوزه های انتخابیه این استان ۵۳۱هزارو ۱۸۱ نفر آرای خود را به داخل صندوق های راگیری انداختند.
درنتیجه این انتخابات محمد آشوری تازیانی، حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی ذوالقدرو محمد امین فرج زاده از حوزه بندرعباس، حاجی آباد، قشم، سید علی میرخلیلی از شرق هرمزگان و احمد جباری ازحوزه انتخابیه غرب این استان به مجلس هشتم جمهوری اسلامی راه پیدا کردند.
نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در هرمزگان (۱۲اسفند۹۰)
دراین دوره نیز از سه حوزه انتخابیه استان هرمزگان شامل شرق، غرب ومرکز پنج نماینده راهی خانه ملت شدند.
ابوالقاسم جراره بعنوان یکی از جوان ترین نمایندگان ، منصور آرامی و محمد آشوری تازیانی به نمایندگی از مردم بندرعباس، حاجی آباد، قشم ، ابوموسی و بندرخمیر و عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی ازحوزه انتخابیه شرق هرمزگان به مرکزیت میناب و همچنین احمد جباری ازغرب این استان به مجلس نهم راه یافتند.
دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی (۷اسفند۹۴)
درحالیکه کمتر ازسه هفته به آغاز تعطیلات نوروز باستانی باقی مانده شاهد برگزاری باشکوه دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان هرمزگان بودیم که با استقبال ۶۷درصدی واجدین شرایط شرکت در انتخابات مواجه شد.
استانداری هرمزگان تعداد واجدین شرایط رای دادن در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان هرمزگان یک میلیون و ۱۱۹هزارو ۹۳نفر اعلام کرد که افزون بر ۷۵۰هزارنفر آنان برگه های رای خود در صندوق های رای گیری انداختند.
دراین دوره از انتخابات مردم حوزه های انتخابیه مرکز،شرق و غرب هرمزگان آقایان حسین هاشمی تختی، احمد مرادی، محمد آشوری تازیانی(برای چهارمین دوره) و حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی ذوالقدر(برای پنجمین دوره) را با رای مخفی خود برای حضور در مجلس دهم انتخاب کردند.
تشکیل مجلس شورای ملی در ایران سابقه ای ۱۰۹ساله دارد که ۳۶سال (۱۰دوره آن) آن مربوط به زمان تشکیل نظام جمهوری اسلامی است.
از آنجایی که کارشناسان رشته های مختلف از آمار و اطلاعات بعنوان یکی از عوامل مؤثر و ضروری برای افزایش آگاهی و همچنین برنامه ریزی، ارزیابی عملکردها و تصمیم گیری در سطوح مختلف مدیریتی نام برده اند گروه گزارش ایرنا نسبت به تهیه این گزارش اقدام کرد.
بر اساس نتایج آخرین تقسیمات کشوری (پایان سال ۱۳۹۰) استان هرمزگان دارای ۱۳ شهرستان ۳۸ بخش، ۳۴ شهر،۸۵ دهستان ودو هزارو ۲۴۴پارچه آبادی ( ۱۷۳۰ آبادی دارای سکنه ) است.
جدید ترین سرشماری انجام شده حاکی از افزایش چمشگیر جمعیت این استان در سه دهه گذشته است طوریکه طبق آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ ؛ جمعیت هرمزگان معادل یک میلیون و ۵۷۸هزارو نفر اعلام گردیده که مبین آهنگ رشدی معادل۲و۳۷دهم درصد بوده است.
این درحالی است که طی ۴۵ سال اخیر جمعیت استان بیش از چهار برابر شده و از ۳۴۶ هزار نفر سال ۱۳۴۵ به یک میلیون و۵۷۸ هزار نفر در سال ۱۳۹۰ رسیده است.
با وجود کاهش نرخ رشد جمعیت هرمزگان از۲و ۸۳دهم درصد در سال ۱۳۸۵ به ۲و ۳۷دهم درصد در سال ۱۳۹۰، این استان همچنان نسبت به کل کشور و بسیاری از استانها از میزان باروری و زاد و ولد و در نتیجه نرخ رشد جمعیت بالاتری برخوردار است ، بطوریکه در جایگاه سوم بعد از استانهای بوشهر و البرز قراردارد.
لینک خبر:https://marznews.com/?p=92960