بحرینیها روز شنبه هفته آینده پای صندوقهای رأی میروند؛ اما کارشناسان ارزش یک انتخابات پارلمانی را که گروههای منحلشده مخالف نمیتوانند در آن مشارکت کنند زیر سؤال میبرند.
مرزنیوز به نقل از العالم:دو گروه اصلی مخالف در بحرین — گروه الوفاق و گروه وعد — از معرفی نامزد برای این انتخابات منع شده اند؛ موضوعی که درخواستها را برای تحریم انتخابات پارلمانی افزایش داده است.
این کشور کوچک خلیجفارس از سال ۲۰۱۱ و از زمانی که نیروهای امنیتی سرکوب اعتراضات شیعیان را آغاز کردند، با ناآرامیهای مداومی مواجه بوده است. گروههای مخالف خواهان برگزاری انتخابات برای گزینش نخستوزیر و تغییر در قانون اساسی این کشور بوده اند.
بر اساس آمارها، بیشتر ساکنان این کشور ۱٫۴ میلیون نفری شیعه هستند.
“نیل پارتریک” — کارشناس آشنا به سیاستهای کشورهای حوزه خلیج فارس — در این خصوص میگوید: «انتخابات بحرین از سال ۲۰۱۰ و زمانی که گروه الوفاق — مهمترین جنبش شیعه و مخالف دولت — تحریم را در دستور کار خود قرار داد، تمامی معنای عملی و سیاسی خود را از دست داده است. پس از آن نیز غیرقانونی شناخته شدن الوفاق و گروه وعد تنها نمایانگر بیمعنا شدن انتخابات در بحرین است.»
گروههای مخالف آخرین انتخابات را که در سال ۲۰۱۴ برگزار شد تحریم کردند و آن را تمسخرآمیز نامیدند. همچنین دادگاهی در سال ۲۰۱۶ فعالیتهای گروه الوفاق را به ادعای ترویج تروریسم غیرقانونی اعلام کرد. پس از آن بود که موجی از اعتراض و ناآرامی بحرین را فرا گرفت.
https://marznews.com/?p=15239