شرکت کنندگان در کنفرانس آب وهوایی سازمان ملل درلهستان (COP24) روز گذشته در تصویب یک گزارش علمی مهم در مورد وضعیت تغییرات آب و هوایی درجهان ناکام ماندند. گزارش شده که کارشکنی برخی کشورها از جمله آمریکا و عربستان دلیل اصلی عدم تصویب این گزارش- سند بوده است.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:تارنمای شبکه تلویزیونی بی بی سی، تلاش ها برای گنجاندن یک مطالعه علمی در یک معاهده مورد توافق اکثریت در این اجلاس ناکام ماند. به دنبال مخالفت عربستان، روسیه،آمریکا و کویت با استقبال اکثریت از گزارش اخیر مجمع بین المللی این کنفرانس، دانشمندان و بسیاری از هیات های شرکت کننده در نشست لهستان از این اقدام شوکه شدند.
در این گزارش در مورد احتمال افزایش بیشتر دمای کره زمین ابراز نگرانی شده است. این گزارش می افزاید که برای رسیدن به اهداف تعیین شده باید تغییرات سریع و بی سابقه ای در تمامی جوانب جوامع ایجاد کرد. گزارش مجمع بین المللی تغییرات آب و هوایی ( آی پی سی سی) در مورد افزایش ۱٫۵ سلسیوسی دمای کره زمین زمانیکه در اکتبر آغاز شد، تاثیرات چشمگیری به همراه داشت.
براساس گزارش ها، مخالفت عربستان، آمریکا، روسیه و کویت با این سند کنفرانس پاریس، مذاکره کنندگان را با مشکل جدی روبرو کرد. عربستان در کنفرانس پیشین در کره جنوبی مانع تراشی هایی را در تصویب سند نهایی اعمال کرد که در نهایت تسلیم سند نهایی شد. این در حالی است که به نظر می رسد سعودی ها در کنفرانس لهستان نیز مخالفت خود را تکرار کرده اند.
با توجه به اینکه اجماع نظری در مورد گزارش اعلام شده در کنفرانس لهستان حاصل نشد، براساس قوانین سازمان ملل متن این گزارش باید کنار گذاشته شود. بسیاری از کشورها و دانشمندان در این رابطه ابراز تاسف و ناامیدی کردند.
یامیده داگنت از موسسه منابع جهان در این رابطه گفت: ما در مورد نتیجه نهایی بسیار خشمگین هستیم و نسبت به بی تفاوتی برخی کشورها در مورد پیام این نوع گزارش ها و پیامدهایی که متوجه کره زمین است، ابراز ناراحتی می کنیم.
کنفرانس تغییرات آب و هو ایی در حالی برگزار شده که سازمان جهانی هواشناسی ‘OMM’ با استناد به گزارش سازمانهای تحقیقاتی اعلام کرد که سال ۲۰۱۸به عنوان گرمترین سالی است که تاکنون در کره زمین به ثبت رسیده است.
شرکت کنندگان در کنفرانس COP24 امضاکنندگان موافقت نامه پاریس بوده اند و از جمله اهداف آنها مذاکره در مورد چگونگی اجرای تعهدات خود برای کاستن از انتشار گازهای گلخانه ای بوده. آمریکا سال گذشته از موافقت نامه پاریس خارج شد.
ترامپ بلافاصله پس از انتخاب به ریاست جمهوری، عضویت آمریکا در موافقت نامه تغییرات اقلیمی پاریس را لغو کرد و به مخالفت با برنامه های سازمان ملل برای کاستن از انتشار گازهای گلخانه ای و اینکه تغییرات آب وهوا باعث بدتر شدن وضع اقتصادی خواهد شد، پرداخت.
کاخ سفید نیز پیش تر اعلام کرده بود؛ سازمان ملل در مورد تأثیرات تغییرات آب و هوا و روش های مدل سازی زیاده روی کرده است.
کارشکنی آمریکا و عربستان در کنفرانس آب و هوایی لهستان و خشم اعضا