معاون استاندار آذربایجان غربی گفت: ۷۵.۷ جمعیت روستایی استان از آب سالم و بهداشتی برخوردارند که این میزان در کشور ۷۳.۱ جمعیت روستایی را شاملمیشود.
مرزنیوز به نقل از شهر فردا، تقی کهوریان در روستای”کولیچ”پیرانشهر اظهار داشت: رسیدگی به مناطق روستایی و محرومکشور از آرمانها و ارزشهای مهم انقلاب بوده که همواره مقام معظم رهبری نیز به آن تاکید داشته و در دولت تدبیر و امید مورد اهتمام بیشتر مسئولان قرارگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: روستاها به عنوان کانونهای اصلی تولید در حفظ استقلال کشور نقش بی بدیلی دارند و تلاش و همت روستاییان استقلال غذایی را رقم میزند و باید با رسیدگی به این مناطق و با تأمین زیرساختها محیط زندگی بهتری را برای روستاییان فراهم کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اقدامات دولتیازدهم در عمران و آبادانی و توانمندسازی خانوارهای روستایی افزود: بهسازی مساکن روستایی در این راستا از اهمیت بسیار برخوردار است که در سالهایاخیر مورد توجه جدی دولت بوده و تاکنون ۱۲ هزار و ۶۶۱ واحد مسکن روستایی با پرداخت ۱۹۷۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی بهسازی شده و یا در حال بهسازی هستند.
وی بیمه خانههای روستایی را از دیگر برنامههای مهم استان در سال ۹۶ برشمرد و گفت: بیمه خانههای روستایی از برنامه های مهم در دست اقدام است کهبراساس این طرح روستاییان سالیانه با پرداخت ۲۰۰ هزار ریال با مشارکتدهیاریها خانهها و اماکن خود در روستا را تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال در برابر حوادث غیرطبیعی بیمه میکند.
کهوریان از اتمام مطالعات طرح هادی روستاهای آذربایجان غربی در دولت تدبیر و امید خبر داد و افزود: این طرح در ۲۷۷ روستای استان به طور کامل به اتمام رسیده و در سایر روستاها نیز با توجه به اعتباراتی که سالیانه به دهیاران اختصاص داده میشود بخشهای از این طرح اجرا میشود.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۹۲ تا ۹۶ مجموع اعتباراتی که به دهیاران پرداخت شدهدر حدود ۳۴۵۰ میلیارد ریال بوده که معادل کل اعتبارات یکساله استان است کهدر چند سال اخیر در کنار این اعتبارات از سال ۹۴ با توزیع ۴۱ هزار تن قیر به ارزش ۳۷۰ هزار میلیارد ریال در ۲۴۸ روستا به میزان ۲ میلیون و ۳۴۰ هزار مترمربع آسفالت پخش شده که دراجرای طرح هادی روستاها کمک شایان توجهی بوده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی ایجاد جهش در روندگازرسانی به روستاها را از دیگر برنامه های دولت تدبیر وامید در راستای رفاه روستاییان دانست و افزود: در استان تاکنون به ۸۱۰ روستاهای بالای ۲۰ خانوار گازرسانی شده و این عملیات در ۶۰۰ روستا نیز در حال انجام است.
وی ادامه داد: بر اساس بند گاف بودجه کشور ۴۴۰ روستای استان شامل اعتبارات اختصاصی از این محل میباشد که در ۳۰۰ روستا مطالعات و طراحیها به اتمام رسیده که از این تعداد در دهه فجر امسال با کلنگ زنی عملیات اجرایی گازرسانی در ۲۴۷ روستا آغاز شد و سایر روستاها نیز امیدواریم با کمک نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حفظ این بند در قانون بودجه روند گازرسانی به روستاها شتاب گرفته و تا پایان سال ۹۸ این طرح در تمامی روستاهای استان به اتمام برسد.
تقی کهوریان با بیان اینکه توسعه فعالیتهای اقتصادی در مناطق روستایی ازمهمترین برنامههای دولت است تصریح کرد: تأمین سوخت گاز طبیعی علاوه بر ایجاد آرامش در میان روستائیان و حفظ منابع طبیعی به عنوان سوخت ارزان قیمتموجب بالا رفتن توجیه اقتصادی طرحهای تولیدی در روستاها شده تولیدی و در استقرار واحدهای تولیدی و صنایع اشتغالزا نقش موثری خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان از شبکه توزیع برق برخوردارند گفت: در تأمین آب شرب سالم و بهداشتی نیز در مقایسه با شاخص کشوری در شرایط بهتری قرار داریم و در حال حاضر ۸۴.۴ روستاهای استان تحت پوشش شبکه آب سالم قرار دارند که این میزان در کشور معادل ۷۳ درصد است.
وی افزود: ۷۵.۷ جمعیت روستایی استان از آب سالم و بهداشتی برخوردارند که این میزان در کشور ۷۳.۱ جمعیت روستایی را شامل میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: از مجموع روستاهای بالای ۲۰ خانوار در استان ۱۰۸ روستا فاقد شبکه آب رسانی است که عملیات آبرسانی در ۲۴ روستا در حال انجام است و در ۸۴ روستای باقی ماندهنیز در صورت تأمین ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار در تمامی روستاها آب شرب سالم و بهداشتی تأمین میشود.
وی در مورد تجهیز دهیاران به ماشین آلات عمرانی نیز افزود: با تأمین ماشینآلات عمرانی در روستاها علاوه بر تقویت دهیاران، روند اجرای طرحهای عمرانی نیز سرعت میگیرد که در این رابطه از سال ۹۲ تا پایان سال جاری ۳۹۵ دستگاه انواع ماشین آلات به ارزش ۲۳۰ میلیارد ریال در میان دهیاریهای استان توزیعشده است.
کهوریان در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات چغندرکاران استان به ویژه درشهرستانهای جنوبی آذربایجان غربی اشاره کرد و تاکید کرد: مدیریت مصارف آب کشاورزی و صرفه جویی در مصرف آب در حوزه آبریز دریاچه از برنامههایجدی ستاد احیای دریاچه ارومیه در راستای نجات این دریاچه است که بر همیناساس با توسعه شبکه آبیاری تحت فشار و مدرن در اراضی کشاورزی با اجرای طرح مدیریت کشت سعی در جلوگیری از مصرف زیاد آب و تشدید بحران خشکی دریاچه دارد که در این رابطه مقرر شد کشت چغندرقند به میزان مورد نیاز صنایع چغندرقند انجام شود و براساس دستورالعمل ابلاغی دولت از خروج چغندرقند به خارج از استان نیز ممانعت شود.
وی اظهار داشت: به رغم اینکه مجموع نیاز کارخانجات چغندرقند در استان یکمیلیون و ۵۰۰ هزار تن برآورد شده بود که در سال ۹۶ بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن چغندر توسط زارعین کشت و برداشت شد که برای جذب چغندر مازاد تولیدی نیز با کارخانجات استان هماهنگیهای لازم انجام شد و براساس برنامه زمانبندیاین میزان تولید نیز خریداری میشود که به سبب توان مالی محدود کارخانجاتپرداخت پول چغندرکاران با تأخیر همراه شده که در این زمینه نیز پیگیریهایلازم انجام شده است.
کهوریان با تاکید بر ضرورت رعایت الگوی کشت توسط کشاورزان در حوزه آبریز دریاچه گفت: با تکمیل شبکه آبیاری تحت فشار در اراضی تحت پوشش سد سیلوهپیرانشهر تحول چشم گیری را در بخش کشاورزی این منطقه شاهد خواهیم شد و کشاورزان با رعایت تنوع الگوی کشت و کاشت محصولات کم آببر و پر بازدهمیتواند علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب و افزایش درآمد خود در جلوگیری از وقوع بحران جدی خشکی دریاچه کمک بسیار مهمی را انجام دهند.