مدیر کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی گفت: در ۱۰ سال اخیر ۸۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در این استان جذب شده است.
مرزنیوز به نقل از ایرنا،رضا حسینی روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا با اشاره به اینکه سال گذشته ۵۳ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی قطعی در استان جذب شد، یادآوری کرد: رتبه نخست جذب سرمایه گذاری خارجی در سال ۹۲ با وجود تحریم ها و فراهم نبودن شرایط متعلق به این استان بوده است.
وی گفت: بوشهر با فاصله قابل توجهی پس از آذربایجان شرقی در مقام دوم جذب سرمایه گذاری خارجی در سال ۹۲ قرار دارد.
وی میزان سرمایه گذاری خارجی جذب شده در استان در ۱۱ ماه سالجاری را ۹۰ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: حوزه های نیروگاهی، راه سازی، آبرسانی و پالایشگاهی از جمله ظرفیت های سرمایه گذاری استان است.
حسینی از طرح احداث پالایشگاه روغن در کنار طرح توسعه پتروشیمی تبریز توسط بخش خصوصی خبر داد و گفت: اعتبار مورد نیاز این طرح بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه رویکرد استان جذب سرمایه گذاری و توسعه صنعتی در شرق استان (میانه و بستان آباد) به واسطه زیرساخت های موجود همچون بزرگراه تبریز – زنجان و در حال ایجاد ازجمله خط آهن تبریز- میانه است، افزود: در شهرستان هشترود هم شهرک صنعتی به وسعت ۵۰۰ هکتار ایجاد می شود.
حسینی با بیان اینکه در برخی موارد جانمایی طرح های صنعتی بدون مطالعه کارشناسی و توجه به قابلیت ها بوده است، بر پرهیز از تصویب این گونه طرح ها بدون بررسی های فنی جامع و توجیه اقتصادی تاکید کرد.
* پنجره واحد سرمایه گذاری برای نخستین بار در آذربایجان شرقی راه اندازی شد. *
نایب رییس مرکز خدمات سرمایه گذاری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه پنجره واحد سرمایه گذاری برای نخستین بار در کشور در این استان راه اندازی شده است، گفت: این پنجره در راستای اقتصاد مقاومتی بوده و فرایند سرمایه گذاری و ارایه خدمات را تسهیل و شفاف کرده است.
حسینی با بیان اینکه پنجره واحد سرمایه گذاری استان کاملترین پنجره از نظر نرم افزاری و ساختاری است ، اظهارکرد: متاسفانه در برخی دستگاه های استان باور لازم به قابلیت های این پنجره وجود ندارد.
وی روان سازی صدور مجوزهای کسب و کار را از جمله نتایج پنجره واحد سرمایه گذاری عنوان کرد.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان آذربایجان شرقی از امضای تفاهم نامه ای با دستگاه های اجرایی استان به منظور ارتقای فضای کسب و کار برای نخستین بار در کشور خبرداد و گفت: به دنبال ایجاد امکانات لازم بر اساس ظرفیت ها برای اجرای طرح های تحول زا به ویژه طرح های دانش بنیان هستیم.
حسینی بر ساماندهی اعزام و پذیرش هیات های اقتصادی تاکید کرد و گفت: برای رسیدن به اقتصاد درون زا باید کشورهای هدف جذب سرمایه گذاری خارجی را تعریف و ایرانیان مقیم در این کشورها را شناسایی کرده و از امکانات آنها استفاده کنیم.
وی پذیرش هدفمند هیات های خارجی را ضروری دانست و اعلام کرد: در حال نهایی کردن مطالعه ای در این خصوص در مرکز خدمات سرمایه گذاری استان هستیم.
حسینی با بیان اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی درصدد جایگزینی حسابداری تعهدی به جای حسابداری نقدی است، یادآوری کرد: تعدد پروژه ها با مطالعات ناقص و توصیه های سیاسی باعث عدم تحقق اهداف درآمدی دولت شده است، چرا که بیشتر پروژه ها با تاخیر طولانی و در زمانی که پروژه ارزش اقتصادی خود را از دست می دهد، به نتیجه می رسد.
وی با بیان اینکه در حسابداری تعهدی مشخص می شود، چه میزان در مقابل پرداخت ها و هزینه های به تعهدات رسیده ایم، اظهارکرد: این رویکرد در راستای اقتصاد مقاومتی و هزینه کرد بهینه منابع است.
حسینی تعریف روش های جدید تامین نیازهای مالی را درراستای سیاست های اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: با اجرای این روش ها درصدد رونق اقتصادی و افزایش درآمد عمومی استان هستیم.
* مجوز بزرگراه تبریز – بازرگان به همت استاندار آذربایجان شرقی اخذ شد. *
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی با بیان اینکه اخذ مجوز پروژه تبریز- بازرگان کار بزرگی بود که به همت و رایزنی استاندار عملی شد، یادآوری کرد: دستگاه های ملی به طور معمول برای اجرای اینگونه طرح ها به صورت فاینانس موافقت نمی کنند.
حسینی با بیان اینکه بزرگراه تبریز- بازرگان، آذربایجان شرقی را به بندر ترابوزان ترکیه متصل می کند، گفت: این بزرگراه جایگاه ما را در کریدور شمال غرب کشور تقویت می کند.
* پنجره واحد سرمایه گذاری در بخش معدن در آذربایجان شرقی ایجاد می شود. *
حسینی با بیان اینکه معدن در کنار تجارت و صنایع دانش بنیان رویکرد توسعه استان آذربایجان شرقی است ، از برنامه ریزی برای ایجاد پنجره واحد سرمایه گذاری در بخش معدن در این استان خبر داد و گفت: در حال تدوین شیوه نامه این پنجره هستیم.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی از نظر تعداد و تنوع معدن در رتبه ششم و از نظر میزان ذخایر معدنی در جایگاه دوم کشور قرار دارد، افزود: این در حالی است که از نظر بهره وری هشتم هستیم.
حسینی با اشاره به تاثیرگذاری رونق بخش معدن در بهبود سرانه تولید ناخالص داخلی استان، گفت: ایجاد پنجره واحد و اتصال دستگاهای مسوول صدور مجوزهای مربوطه ، موجب کاهش زمان فرایند واگذاری معادن می شود.
وی افزود: برگزاری مناقصه ها و مزایده ها در قالب این پنجره، شفاف ترشدن فضا و سالم سازی رقابت ها بین متقاضیان را در پی خواهد داشت.
حسینی تسریع در صدور پروانه اکتشاف و بهره برداری معادن، شناسایی و احصای مشکلات سرمایه گذاران و همزمان کردن بازدیدهای مورد نیاز دستگاه های مختلف صادرکننده مجوزهای معدنی را از مزایای این پنجره برشمرد و گفت: این پنجره درمرکز خدمات سرمایه گذاری استان طراحی شده و برای اجرا به سازمان صنعت ،معدن و تجارت واگذار می شود.
* مردم آذربایجان شرقی از نظر مشارکت اقتصادی در جایگاه دوم کشور قرار دارند. *
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی نرخ مشارکت اقتصادی استان در ۹ ماه امسال را ۴۱.۹۷ درصد اعلام کرد و گفت: از این نظر پس از استان اصفهان در رتبه دوم کشور قرار داریم.
وی از کاهش ۱.۶ درصدی نرخ بیکاری در استان در ۹ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبرداد و افزود: بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در استان در ۹ ماه سال گذشته ۹.۸ درصد بوده و امسال به ۸.۲ درصد رسیده است.
مدیر کل اموراقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی از رویکرد منطقی، صادقانه و شفاف خبرگزاری جمهوری اسلامی ‘ ایرنا ‘ درانعکاس رویدادها قدردانی کرد و گفت: این خبرگزاری نقش مهمی در تبیین خدمات دولت داشته است.