در همایش بزرگ پیاده روی اربعین امسال نیز با عمل به توصیه های مهم می توانید سفر زیارتی خوشی را تجربه کنید.
عمل به موارد زیر بسیاری از سختی راه را کاسته و به شما این امکان را خواهد داد تا سفری به یادماندنی را در کارنامه مسافرت های خود رقم بزنید. پس با هم این موارد را با دقت مرور می کنیم:
۱ – پیاده روی را از طلوع آفتاب آغاز کرده و زمان نزدیک شدن به غروب آفتاب به طور کامل توقف کنید و به استراحت بپردازید. در طول سفر به مدت طولانی پیاده روی نکنید سعی نمایید که حتماً زمان استراحتتان را طوری برنامه ریزی کنید که در هنگام اذان مغرب و بعد از خواندن نماز مغرب و عشاء جایی را برای استراحت و خواب در میان صدها موکب داشته باشید.
۲ – پاسپورت و شارژر تلفن همراهتان را حتماً به همراه داشته باشید.
۳ – پیشنهاد می شود در برنامه ریزی های خود حتماً محل استراحتتان را در اولین شب حدود ستون ۵۰۰ و دومین شب را نزدیک به ستون ۱۰۰۰ سپری کنید. کل مسیر ۱۴۵۲ ستون می باشد. لازم به ذکر است موکب در ستون هایی با رقم رند شلوغ تر از سایر ستون ها هستند.
۴ – در طول سفر حتماً لوازم انفرادی اعم از مسواک، خمیر دندان، حوله، چفیه، مقداری خشکبار (پسته، بادام، انجیر و برگ زردآلو)، قرص سرماخوردگی، پماد مناسب برای تاول و همچنین عرق سوز شدن بدن و باندهای کشی مخصوص پا و عضلات به همراه داشته باشید.
۵ – حتماً از کوله پشتی به جای کیف دستی و… استفاده نمایید تا راحت تر باشید.
۶ – دقت کنید از کفش هایی با کف طبی و بدون بند استفاده نمایید. تا هنگام استراحت در چادرها برای پا کردن و… زمان زیادی صرف نشود.
۷ – همواره در طول مسیر خطراتی چون گم کردن همراهان و دوستان امکان دارد و از آنجا که تلفن همراه در برخی نقاط امکان آنتن دهی ندارد. حتماً از شماره ی ستون ها استفاده کنید و ستونی را برای پیدا کردن دوستانتان از قبل برنامه ریزی کنید که در صورت گم شدن همگی پای آن ستون جمع شده و به هم ملحق شوید.
۸ – از آنجائی که همواره در طول مسیر مواردی چون اسکان و موادغذایی و نوشیدنی به طور رایگان در اختیار زائران قرار گرفته سعی شود از حمل زیاد پول اجتناب کرده و فقط مقداری پول عراقی به همراه داشته باشید.
۹ – در طول مسیر دسترسی به آب و مایع دستشویی دشوار است. پس حتماً دستکش یکبار مصرف و صابون خمیری همواره به همراه داشته باشید.
۱۰ – ستون هایی برای افراد گمشده مشخص شده و هر چند کیلومتر مرکز گزارش گمشدگان وجود دارد.
۱۱ – بیش از ۹۵ درصد زنان و مردان، بدون هیچ مشکلی، در روز سوم مسیر را به پایان می رسانند. اما نیازی نیست نگران به پایان رساندن مسیر باشید، بلکه هر جا تصور کردید که دیگر توانایی ادامه دادن راه را ندارید می توانید از خودروهای فراوانی که در مسیر هستند استفاده کنید.
۱۲ – به تعداد روزهایی که در سفر هستید، جوراب به همراه داشته باشید و هر شب جوراب های خود را از پا خارج کرده و با دقت پاهای خود را شست و شو دهید؛ این کار انرژی بهتری به زائر می دهد.
۱۳ – شب ها در محل پاشنه پا از پماد ویتامین «آ.د» استفاده کنید و اگر امکان دارد شب ها پاها را ۲۰ الی ۳۰ سانتی متر بالاتر نگه دارید.
۱۴ – در مسیر حرکت زائران هوا سرد یا آفتابی است؛ لذا بهتر است دست و صورت در معرض باد و آفتاب قرار نگیرد و حتماً از کِرِم های ضد آفتاب یا «آ.د» استفاده شود.
۱۵ – زائران بهتر است یک کارت شناسایی درمانی برای خود تهیه کنند، در برگه ای مشخصات خود شامل نام و نام خانوادگی و نام پدر، سن، سابقه بیماری، شماره تلفن ضروری، آدرس، گروه خونی و محل استقرار خود را در این کارت نوشته به همراه عکس خود در کوله پشتی قرار دهند و حتماً گذرنامه همراه داشته باشند.
۱۶ – کفش طبی دارای پاشنه نرم، مناسب ترین کفش برای این منظور است، به کمر ضربه وارد نمی کند و از آنجایی که زائر در هنگام پیاده روی پای متورمی پیدا می کند، داشتن کفش بنددار موجب می شود بتواند کمی کفش را گشاد کند تا به پا فشار کمتری وارد شود.
۱۷ – همراه داشتن سیم کارت، تلفن همراه، شارژر، کمک شارژر و کاغذ و خودکار ضروری است. ۱۸ – پیاده روی آرام و منسجم داشته باشید؛ پیاده روی با شتاب و زیاد در روز اول موجب می شود به شدت دچار گرفتگی عضلات و اسپاسم شوید.
۱۹ – زائران بهتر است از کوله پشتی استفاده کرده و وسایل خود را با دست حمل نکنند، چرا که همراه داشتن یک وسیله در یک دست، موجب فشار آوردن شانه بر ستون فقرات شده و زائر با کمی پیاده روی دچار خستگی می شود.
۲۰ – زائران از عادت غیربهداشتی روبوسی و دست دادن با بیماران به شدت پرهیز کرده و مرتب دست های خود را پیش از غذا و پس از استفاده از سرویس های بهداشتی شست و شو کنند.
۲۱ – گرم نگه داشتن سر با گذاشتن کلاه و بستن سر با چفیه یا دستار، مخصوصاً موقع خواب به زائران توصیه می شود.
۲۲ – در صورت بیماری، مهمترین راه انتقال آنفولانزای فصلی، استنشاق قطرات تنفسی آلوده (عطسه و سرفه) است. به زائران توصیه می شود هنگام عطسه و سرفه دست ها را با آب و صابون بشویند.
۲۳ – داروهایتان را فراموش نکنید. زائرانی که دارو مصرف می کنند (مانند بیماران قلبی- عروقی، دیابتی با مبتلایان به فشار خون بالا) باید داروهای خود را همراه داشته باشند و این داروها را نیز در محلی قرار دهند که به هیچ وجه آنها را فراموش نکنند. همچنین نسخه داروهای مصرفی را به همراه داشته باشید تا اگر اتفاقی برای داروها افتاد پزشکان بتوانند داروها را تهیه کنند.
۲۴ – همراه داشتن داروهایی که جنبه درمان روانپزشکی، کنترل صرع، فشار خون، بیماری قلبی و قند، دارند؛ بسیار ضروری است و به هیچ وجه نباید مصرف این داروها قطع یا خودسرانه کم یا زیاد شود.
با آرزوی قبولی زیارتتان سفر خوش و سلامتی را داشته باشید.