شهرستان نوبنیاد پارسیان هرمزگان معروف به گاوبندی با دارا بودن ظرفیت های فراوان گردشگری در ایام نوروز آماده میزبانی از مسافران است.
مرزنیوز به نقل از ایرنا،بسیاری از مسافرانی که از منطقه عسلویه و استان بوشهر وارد هرمزگان می شوند و قصد دارند به بندر چارک و جزیره کیش بروند بایستی از مسیر پارسیان عبور کنند و این فرصت مناسبی برای آنان ایجاد می کند تا از مکان های گردشگری این شهرستان دیدن کنند.
از مهمترین ویژگی های این شهرستان دارا بودن ظرفیتهای فراوان در بخش کشاورزی است و به دلیل قرار گرفتن در کنار آبهای خلیج فارس و شرایط آب و هوایی مناسب از انواع محصولات کشاورزی به ویژه صیفی جات، خرما و صید آبزیان برخوردار است.
کشتزارها و مناطق کشاورزی این منطقه شامل قاسمو، چاه دروا، جنگل، خور خنجیها، بند ملا، خالصی، لمری، باغ مقبل، ارض بردول، زمین جوکار پشت کوه است که در آنها در حدود ۱۰ هزار تن جو و گندم به صورت دیم کشت می شود.
همچنین در گذشته گاوبندی دارای نخلستان های در فولاد، جنگل غربی، خلفانی، ملا خنجیها، درواه، خاجه، علی قاسم، ملا اسحاق، باقر حافظی، زریبه میر، زریبه ملا احمد بوده که محصول آن به هند و آفریقا صادر می شد اما اکنون بواسطه کمبود آب از بین رفته است.
از جاذبه های تاریخی و دیدنی گاوبندی (پارسیان) نیز می توان به کلات سرخ، مقبره پرگوده، پیر زیارت و مناظر طبیعی اشاره کرد.
در کوه های دشتی از بخش کوشکنار، مخروبه ای به نام کلات سرخ وجود دارد که گفته می شود از قلعه های جنگی پیش از ظهور اسلام است و محلی به نام ‘پیرزیارت’ که مردم از اطراف برای دعا و زیارت به آنجا می روند.
طبیعت باشکوه و زیبای مناطق مختلف پارسیان در کنار چشمه ها و باغات، مزارع کشاورزی و دشت های سرسبز جلوه ای ویژه به جاذبه های گردشگری این منطقه بخشیده است.
ساحل زیبای بندربوستانو، ساحل نیرم، بندرتبن، چشمه تنگه بردول، چشمه تنگه سریدون (سی رودان)، چشمه شمس، چشمه تنگ آب دبه، چشمه فاریاب، چشمه بنوسرکوه، گاله مزرو وزاخردربرکه دوکاء آبدان و آبشارچله، طبیعت سرکوه شنبه در ارتفاعات روستای فومستان، طبیعت تمبو، آسیاب های آبی فاریاب و آسیاب فومستان از دیگر زیبایی های این شهرستان هستند.
بندر صیادی جوادالائمه نیز از جاذبه های گردشگری این شهرستان است که علاوه بر زیبایی ساحل و لنج ها و شناورهای صیادی تاثیر ویژه ای بر اقتصاد منطقه دارد.
شهرستان پارسیان از چند سال پیش به عنوان یکی از مناطق ویژه انرژی بر مطرح بود که در اواخر سال گذشته، دو قرارداد سرمایه گذاری در منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان با حضور استاندار هرمزگان و مهدی کرباسیان مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در محل این سازمان منعقد شد.
یکی از این قراردادها احداث پتروشیمی در منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان با مبلغ سه میلیارد دلار و سرمایه گذاری شرکت گسترش انرژی پاسارگاد است.
در این طرح مواد اولیه از طریق انتقال گاز طبیعی از منطقه عسلویه تامین می شود، این واحد پتروشیمی با دو میلیون تن ظرفیت و هشت واحد فرآیندی به صورت خوشه ای دو محصول متانول و پروپیلن را تولید می کند.
استاندار هرمزگان گفت: اجرای این پروژه برای یک هزار و ۵۵۰ نفر اشتغال زایی مستقیم و برای دو هزار و ۵۰۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد خواهد کرد.
جاسم جادری خاطرنشان کرد: دیگر قرارداد منعقد شده نیز با شرکت سروش انرژی پایدار بوده که کار تسطیع و آماده سازی ۳۰۰ هکتار از اراضی سایت منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان را انجام می دهد.
معاون میراث اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان با تاکید بر اینکه نام گاوبندی دارای سابقه تاریخی و اصالت فرهنگی و هویت منطقه است، وجه تسمیه این نام گذاری را وجود گاوچاه های متعدد در منطقه عنوان کرد.
عباس نوروزی ادامه داد: قدمت آثار کشف شده مانند سفال ها و کوزه ها در این شهرستان به دوره های ساسانیان، صفویه و قاجاریه باز می گردد.
فعال گردشگری در خصوص این شهرستان گفت: شاخص ترین جاذبه گردشگری منطقه گاوبندی منطقه ای به نام بوچیر، دره ای باریک و پر آب است.
مهدی شیرخانی اشاره کرد: سواحل گاوبندی نیز زیبایی خاص خود را دارد و بسیار بکر، تماشایی و آرامش بخش هستند.
شهرستان پارسیان با نام سابق گاوبندی و یک هزار و ۹۰۶ کیلومتر مربع در فاصله ۵۰۰ کیلومتری غرب بندرعباس قرار دارد.