مردم بحرین در۱۴ فوریه ۲۰۱۱ همزمان با شروع قیام های مردمی درمنطقه،اعتراضات خود راعلیه رژیم مستبد آل خلیفه به صورت کاملا مسالمت آمیز آغازکردند اما این رژیم با خشونت تمام با معترضان برخورد کرد وبا این حال این سیاست ها باعث نشد مردم از خواسته های خود کوتاه بیایند و این روندهمچنان ادامه دارد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا،مرکز حقوق بشر بحرین اعلام کرد: در آستانه سالروز خیزش مردمی بحرین، ۴۳ راهپیمایی مسالمت آمیز در ۳۸ منطقه مختلف این کشور برگزار شد و این نشان می دهد مردم این کشور همچنان بر خواسته های خود اصرار ورزیده و به قیام خود تا رسیدن به اهدافشان ادامه می دهند .
گرچه قیام مردمی بحرین از پنج سال پیش رسماً آغاز شد اما مبارزات پنهان و غیررسمی به سال ها قبل باز می گردد.
رژیم آل خلیفه که تنها بخش کوچکی از جمعیت بحرین را نمایندگی می کند ، از چند دهه قبل با برقراری نظامی مستبد و فرقه گرا، ظلم و بی عدالتی آشکاری را علیه اکثریت مردم که عمدتاً از شیعیان اند، اعمال کرده است ؛ بسیاری از فرصت های شغلی و مناصب اداری و حکومتی در انحصار وابستگان، عوامل و طرفداران رژیم است و اکثریتی که رژیم آن ها را شهروند درجه دو تلقی می کند ٬ از حقوق ابتدایی و آزادی های اجتماعی و سیاسی بی بهره هستند.
از مشخصه های بارز انقلاب مردم بحرین، عدم وابستگی آن به قدرت های خارجی است و همین نکته علت اصلی دشمنی قدرت های استعمارگر به این انقلاب است.
درحالی که کشورهای غربی استعمارگر و مجامع تحت سیطره آن ها٬ برای موارد مشابه و حتی کم اهمیت تر٬ اشک تمساح می ریزند و تحت عنوان نقض حقوق بشر و عدم رعایت دموکراسی مرثیه سرایی می کنند، آن ها در مورد بحرین ، رفتار کاملاً تبعیض آمیزی در پیش گرفته اند و همین برخورد گزینشی و یکجانبه کافی است تا ادعاهای دروغین آن ها مبنی بر تلاش برای برقراری دموکراسی اثبات شود.
این دولت ها و مجامع در قبال حکومت اقلیت آل خلیفه بر اکثریت مردم بحرین هیچ حساسیتی نشان نداده اند و در برابر ظلم و ستمی که رژیم در حق مردم بحرین روا می دارد، چشم فرو بسته اند و اینگونه رژیم منامه با پشت گرمی همین حمایت های ضدانسانی و خائنانه است که به سرکوب معترضان و انقلابی ها پرداخته و سیاست قلع و قمع مخالفان را به اوج رسانده است.
خواسته های مردم بحرین کاملاً روشن و مطابق منشورها و مقررات بین المللی است ؛ مردم بحرین خواستار برگزاری انتخابات آزاد در این کشور و برقراری حکومتی مردمی هستند اما حامیان خارجی رژیم بحرین، به دلیل منافع نامشروعی که در این کشور جستجو می کنند ، به این خواسته به حق مردم ، بی اعتنا هستند.
آمریکا به دلیل آنکه در بحرین پایگاه نظامی دارد ، از بیم به خطر افتادن آن بی شرمانه از رژیم بحرین حمایت می کند و به حاکمان مستبد و خودکامه آل خلیفه، چراغ سبز نشان می دهد تا با هر روش ممکن صدای اعتراض مردم را خاموش سازند.
آمریکا و همدستانش که با توسل به حربه تبلیغاتی استقرار دموکراسی و دفاع از آزادی، در سوریه بحران ایجاد کردند و آشکارا از افراطی ترین و وحشی ترین تروریست ها حمایت کردند، در بحرین رفتار کاملاً منافقانه ای در پیش گرفته اند ؛ آن ها در طول پنج سال سرکوب و اقدامات ضد بشری حکام بحرین، حتی حاضر به انتقاد شفاهی از آل خلیفه نیز نشده اند.
در کنار غرب به سرکردگی آمریکا، عربستان نیز در سرکوب قیام مردم بحرین، موثرترین کمک های نظامی را در اختیار آل خلیفه قرار داده است .حمایت ریاض از بحرین، پنهان نبوده است و پنج سال قبل، اندکی پس از آن که گستردگی موج قیام مردم بحرین چیزی نمانده بود که پایه های کاخ ستم حاکمان مستبد بحرین را فرو بریزد، ارتش عربستان وارد میدان شد و در کنار نیروهای سرکوبگر بحرین به قلع و قمع انقلابی ها پرداخت.
این دخالت نظامی آشکار عربستان در بحرین در شرایطی صورت گرفت که ریاض، گستاخانه انقلابی های بحرینی را به داشتن ارتباط با برخی کشورهای منطقه از جمله، جمهوری اسلامی ایران متهم می کرد درحالی که جمهوری اسلامی ایران پیوسته این اتهام ها را رد کرده و در سایست های خود بر ضرورت حسن همجواری تاکید می کند .
قطعاً اگر مداخله نظامی ریاض نبود انقلاب مردم بحرین سرنوشت دیگری پیدا می کرد و چه بسا این قیام اکنون به پیروزی رسیده بود.
بدین ترتیب، ارتش عربستان و مقام های ریاض علاوه بر اینکه در جنایات رژیم آل خلیفه شریک هستند و دستشان به خون مردم بحرین آغشته شده است، یکی از موانع اصلی به ثمر رسیدن انقلاب و خواسته های بر حق این مردم محسوب می شوند.
چیزی که اقدام های رژیم آل خلیفه و توطئه های حامیان آن را بی اثر می سازد ، این است که می بینیم انقلاب مردم بحرین همچنان پویاتر و قدرتمندتر از گذشته ادامه دارد و نشانه بارز آن، حضور گسترده مردم در صحنه مبارزه پس از گذشت پنج سال از آغاز قیام است.
مردم بحرین در آغاز ششمین سال انقلاب خود ٬ مصمم تر از قبل در صحنه حضور دارند و رژیم آل خلیفه با اینکه با همفکری حامیانش همه گونه ترفندها را برای شکست انقلاب و وادار کردن مردم به عقب نشینی به کار بسته ، اما همچنان ناکام مانده است. زندانی کردن شیخ عیسی سلمان، دبیرکل جنبش اسلامی الوفاق، تازه ترین حربه ای بود که رژیم به کار گرفت ولی این اقدام نیز نتوانست کمکی به این رژیم کند.
شواهد و قرائن موجود حکایت از آن دارد که انقلاب مردم بحرین تا پیروزی نهایی از حرکت نمی ایستد و شکست ٬ سرنوشت حتمی رژیم مستبد آل خلیفه خواهد بود و در آن زمان، این حامیان رژیم بحرین هستند که باید رسوایی حمایت از آل خلیفه را متحمل شوند.
این واقعیت غیرقابل انکار است که دوران حاکمیت حکومت های خاندانی و موروثی در منطقه به سر آمده است. این حکومت ها هر چند ممکن است مدت کم دیگری با برخورداری از حمایت کشورهای مرتجع عرب و قدرت های استعماری بتوانند سر پا بمانند ولی در نهایت چاره ای جزاز تسلیم شدن در برابر اراده ملت خود ندارند.
رژیم آل خلیفه از زمان آغاز جنبش مسالمت آمیز ضد دولتی در بحرین در ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ ( ۲۵ بهمن ۱۳۸۹) به شدت با اعتراضات مردمی مقابله و آن را سرکوب کرده است.
مقام های بحرینی ٬ مخالفان و معترضان به بی عدالتی ها در این کشور را با اتهام های واهی راهی زندان کرده و یا تابعیت بحرینی آنان را لغو می کنند و تا کنون شمار شهروندان بحرینی که سلب تابعیت شده اند ، به صدها نفر رسیده است و این رد حالی است که مردم بحرین از بی توجهی رژیم بحرین به مطالبات مردمی و حاکمیت دموکراسی در این کشور ناراضی اند.
لغو تابعیت مخالفان رژیم در شرایطی انجام می شود که مقام های بحرینی برای برهم زدن توازن جمعیت به نفع حاکمان آل خلیفه ، به بسیاری از مهاجران آسیایی تابعیت بحرینی داده اند.
پیش از این شخصیت ها و علمای بحرین با صدور بیانیه ای٬ لغو تابعیت شهروندان معترض بحرینی را فاجعه ملی و سلاحی نا عادلانه برای مقابله با فعالان سیاسی اعلام کردند. به گفته آنان سلب تابعیت اقدامی غیر قانونی و ضد بشری است و فاجعه ملی محسوب می شود زیرا رژیم آل خلیفه مهم ترین و طبیعی ترین حقوق شهروندان را مصادره می کند و حق شهروندی را به وسیله ای برای اعمال فشار سیاسی و مجازات فعالان سیاسی تبدیل کرده است. براساس اعلام رژیم بحرین تا کنون ۲۵ تا۳۰ هزار شهروند پاکستانی تابعیت بحرین را دریافت کرده اند و این در حالی است که رژیم آل خلیفه در پی سلب تابعیت ساکنان اصلی بحرین است و البته هدف رژیم بحرین از این اقدام ٬در اقلیت قرار دادن جمعیت بحرین و تحت فشار قرار دادن آنان است که در کنار احکام اعدام و حبس ابد اجرا می شود.
همزمان با سالگرد انقلاب بحرین، شهرها و مناطق مختلف این کشور از جمله سلماباد، کرباباد، ابوصیبع، شاخوره، باربار، الدیه و السهله جنوبی طی دو روز گذشته ( جمعه و شنبه ) شاهد آغاز نافرمانی مدنی علیه حکومت آل خلیفه و تظاهرات گسترده مردم و درگیری میان پلیس و تظاهرکنندگان در چارچوب برنامه ‘ نافرمانی مدنی النمر’ بود.
پلیس رژیم آل خلیفه با شلیک گاز اشک آور و گلوله های سمی و ساچمه ای به سرکوب و متفرق کردن تظاهرکنندگان پرداخت.
مردم بحرین از روز جمعه گذشته با برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز برنامه نافرمانی مدنی را آغاز کردند.
گروه های مخالف بحرین مردم را به برگزار کردن تظاهراتی به نام ‘ نافرمانی مدنی النمر’ در همه شهرها، مناطق و روستاهای این کشور به مناسبت پنجمین سالگرد انقلاب فراخوانده اند.
مناطق مختلف بحرین همچنین دیروز شنبه شاهد تعطیلی مراکز تجاری و مغازه ها در اعتراض به ادامه جنایت های رژیم آل خلیفه و بی توجهی به خواست های مردم بود.
در دومین روز آغاز نافرمانی مدنی دیروز( شنبه) هم مغازه ها و مراکز تجاری در بیشتر مناطق این کشور از جمله ستره ، السنابس، الدیه ، المعامیر تعطیل بود.
برنامه نافرمانی مدنی تا امروز یکشنبه چهاردهم فوریه که سالگرد آغاز انقلاب بحرین است، ادامه می یاید.
گروه های انقلابی بحرین پیشتر در بیانیه ای با تشریح جزئیات برنامه نافرمانی مدنی از مردم خواستند تا فروشگاه های خود را از ساعت هشت شب به وقت محلی جمعه ۱۲ فوریه تا شب ۱۴ فوریه ببندند.
این بیانیه همچنین خواهان خاموش کردن چراغ های بیرونی منازل، توقف داد و ستدهای دولتی و بانکی و تجاری، خودداری از رفتن مردم به سر کار و مدارس و دانشگاهها – به استثنای پرسنل پزشکی- در طول سه روز نافرمانی مدنی و نیز سرپیچی از قوانین ظالمانه و جلوگیری از ورود نیروهای مزدور آل خلیفه به میادین ویژه تظاهرات شد.
گروه های ‘ائتلاف جوانان ۱۴ فوریه، جریان الوفاء اسلامی، جنبش احرار البحرین، جنبش خلاص، جریان عمل اسلامی و جنبش حق’ همچنین از مردم خواستند که در طول سه روز نافرمانی مدنی، به پمپ بنزین ها مراجعه نکنند و از تردد با خودرو، خودداری و همه خیابان ها را خالی کنند و به میادین مختلف بحرین بویژه در شهر منامه و اطراف میدان شهدا بروند و از خرید و فروش و رفت و آمد به پاساژها و محل های تفریحی یا سفر از طریق پل شهید نمر در این سه روز خودداری کنند.
مردم بحرین خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند. آن ها طی پنج سال گذشته صدها شهید و زخمی در این راه داده وشمار زیادی از انقلابی ها و معترضان نیز به زندان افتاده و شکنجه شده اند.رژیم بحرین برای خاموش کردن شعله اعتراضات شمار زیادی از رهبران مخالف و در راس آنها شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت الوفاق را بازداشت و با پرونده سازی به زندان های طولانی مدت محکوم کرده است.
جنبش مردم بحرین با وجود همه این اقدامات، به حرکت خود برای دستیابی به خواسته های برحقش همچنان ادامه می دهد و در این راه از هیچ کس هراسی ندارد .
لینک خبر:https://marznews.com/?p=87507