تارنمای خبری «کتل مگ» نوشت: دقیقا یک ماه پیش ما با انبوهی از ترس و نگرانی در آستانه آغاز بیست و یکمین دوره جام جهانی قرار داشتیم؛ رویدادی بزرگ که در نهایت صحت، سلامت و امنیت تمام تصورات را در مورد مسکو از خصومتی رعب آور به ضیافتی دلنشین بدل کرد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:این تارنمای انگلیسی در گزارشی با بیان این مطلب نوشت: ترس از وقوع خشونت بین روس ها و هواداران میهمان جام جهانی، نگرانی از کسل کننده بودن این رویداد بزرگ، ترس از موفقیت یا ناکامی فناوری کمک داور ویدویی (VAR) و بسیاری از ترس های این چنینی فضای پیش از یکی از جذاب ترین رویدادهای تاریخ فوتبال را به سمت و سویی مسموم سوق می داد.
و حالا با تمام شدن این تورنمنت باید از خودمان بپرسیم که در وهله اول چه چیزی موجب نگرانی ما شده بود؟
بسیاری از مردم، با احتیاط در مورد رفتن به روسیه برای تماشای مسابقات حرف می زدند و از اینکه تمرکز، بیشتر از داخل زمین بازی بر حوادث خارج از زمین معطوف باشد، واهمه داشتند. در واقع، از تماشای نخستین ویدیوهای منتشر شده از روسیه و اولین گزارش های روزنامه نگاران تا گفت و گو با مردم انگلیس، نگرانی اکثریت مردم وقوع خشونت در این کشور محسوب می شد.
**داستان های ترسناک
با این حال، هیچ کدام از این نگرانی ها جامه عمل نپوشید و بالعکس هر چه از آغاز تورنمنت سپری می شد این موضوع که هواداران تا چه اندازه از بودن در روسیه احساس راحتی می کنند و اینکه مردم روسیه تا چه اندازه مهمان نواز هستند، بر همگان واضح تر می شد.
در این میان، برخی از کشورهای غرب اروپا به واسطه اخبار رعب آور منتشر شده پیش از دهم ژوئن، حمایت به مراتب کمتری از میزبان این رقابت ها از خود نشان دادند. هواداران حاضر در روسیه اما ظاهرا تمام اخبار رعب آور را فراموش کرده و خیلی زود به این نتیجه رسیدند که ما همگی بدون کوچک ترین تبعیضی، هواداران متعصب و پرشور فوتبال هستیم.
در واقع با وجود آگاهی از این موضوع که سران کشور میزبان و برخی از کشورها به دلیل هم سو نبودن منافعشان در نوعی جار و جنجال سیاسی به سر می بردند اما جهان فوتبال تمام این خصومت ها را کنار زد و برای حمایت از یکی از بهترین جام های جهانی ادوار برگزاری این رویداد گرد هم جمع شد.
با این وجود، در زمین بازی، جام جهانی حیرت انگیزی را تجربه کردیم؛ ۱۶۸ گل تماشایی دیدیم و بازی هایی مملو از لحظات دراماتیک را نظاره گر بودیم، این در حالی است که در تمام ۶۳ بازی انجام شده در طول برگزاری این رقابت ها، تنها یک تساوی بدون گل رقم خورد.
غول های فوتبال در مراحل ابتدایی جام به زمین خوردند؛ آلمان در مرحله گروهی حذف شد و تیم هایی مانند اسپانیا، آرژانتین و پرتغال در نخستین دور حذفی کنار رفتند. میزبان بازی ها برخلاف تصور خود را به مرحله یک چهارم رساند و کرواسی با جمعیت ۴ میلیون نفری اش، به فینال راه یافت و در نهایت مقام دوم را از آن خود کرد.
** فناوری کمک داور ویدویی (VAR)
این نخستین جام جهانی با استفاده از کمک داور ویدویی بود. این فناوری به زعم بسیاری افراد، کاملا موفق عمل کرد. با این حال، مقصود از موفق بودن، بی نقص بودن آن نیست. در واقع همچنان راه درازی برای پیشرفت در فرآیند استفاده از این فناوری در پیش داریم.
عملکرد کلی این فناوری رضایت بخش بود چرا که با وجود وقوع برخی از تصمیمات بحث برانگیز، این فناوری بسیاری از تصمیمات نادرست را تغییر داد و به داوران فرصتی داد تا به تصمیمات خود نگاهی دوباره بیاندازند و در نهایت تصمیم درست را اتخاذ کنند.