رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: حضور هیات عالی رتبه اقتصادی ترکیه در ایران نشان از اراده جدی دو کشور در توسعه روابط در سطح عالی است.
موید حسینی صدر روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: هیات عالی رتبه اقتصادی ترکیه که تشکیل شده از نیهات زیبکچی وزیر اقتصاد ، نورالدین چانیکلی وزیر گمرک و تجارت و عثمان آشین باک رییس گروه دوستی ترکیه و ایران در مجلس ملی ترکیه امشب وارد ایران خواهد شد.
وی ادامه داد: این هیات عالی رتبه اقتصادی ترکیه قرار است با وزیر صنعت و معدن و تجارت و وزیر راه و شهرسازی کشورمان دیدار و در مورد محورهای اقتصادی و همکاری های ایران و ترکیه گفت و گو کنند.
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه یادآور شد: در سفر قبلی آقای روحانی به ترکیه در مورد محورهای اقتصادی و همکاری های بین دو کشور صحبت هایی شده بود و همچنین در سفری که واعظی وزیر ارتباطات و بنده به ترکیه داشتیم نیز در مورد موضوعات اقتصادی صحبت های اولیه انجام شد و ادامه این صحبت ها و گفت و گوها و رایزنی ها فردا در تهران خواهد بود.
وی از سفر اردوغان رییس جمهور ترکیه به تهران در اوایل اسفند امسال خبر داد و گفت: تا آن موقع اقدامات خوبی برای همکاری بهتر بین دو کشور انجام خواهد شد.
حسینی صدر به توافق نامه ای که در آنکارا بین ایران و ترکیه منعقد شده بود اشاره کرد و گفت: بر اساس این توافق نامه که مربوط به ترانزیت بین دو کشور می باشد، قرار است خودروهای ترکیه به ازای هر لیتر گازوییلی که در ایران استفاده می کنند ۳۰ سنت یورو پول به ایران پرداخت کنند و بقیه عوارض بین دو کشور حذف شود.
عضو کمیسیون صنعت و معدن در ادامه به محورهای گفت و گوی تیم اقتصادی ترکیه با ایران اشاره کرد و گفت: توسعه و تکمیل راه آهن بازرگان تا استان ازمیر که یک پروژه بلند مدت است، جاده خوی – رازی که به طول ۷۵ کیلومتر است که قرار شده است کشور ترکیه این جاده را به صورت فایناس اجرا و به اتوبان تبدیل کند و حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار برآورد هزینه اولیه این کار شده است گفت و گو خواهد شد.
وی مبادلات مالی دو کشور ، استفاده از پول دو کشور به طور متقابل ، ایجاد بانک مشترک و همکاری های بانکی، ایجاد شهرک های صنعتی مشترک و نهایتا سرمایه گذاری در پالایشگاه و پتروشیمی و بخش انرژی را از دیگر محورهای گفت و گو این تیم اقتصادی با ایران عنوان کرد.
حسینی صدر یادآور شد: از روز شنبه کارشناسان ترکیه در ایران هستند و و گفت وگوهای کارشناسی در حال انجام است.
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه گفت: دولت اراده جدی دارد در مورد اینکه روابط با کشور ترکیه به عنوان یک کشور مطمئن و مسلمان و همسایه در سطح عالی توسعه پیدا کند و تا آن سقف ۳۰ میلیارددلاری که گذاشته شده است برسد یعنی اینکه اراده دولت جدی است که در طی یکی دو سال به این سقف برسد.
وی در پایان گفت: قرار است که این تیم اقتصادی ترکیه دیداری با آقای اسحاق جهانگیری معاون اول کشورمان داشته باشند.