نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با تلویزیون بین المللی سحر اظهار داشت: افکار، اندیشه و مرام رژیم صهیونیستی برای تمام ملتها شوم است.
به گزارش مرزنیوز؛ دکتر قاسم محمدی درباره حضور اسرائیل در نزدیکی مرزهای شمال غرب کشور اظهار داشت: دولت جمهوری آذربایجان نسبت به این موضوع باید نگاه و برخورد درست، آگاهانه و عاقلانه داشته باشد و برای تنظیم و برقراری امنیت ملی کشورش بر توانمندی ها و نیروهای داخلی و ارتش خود تکیه کند.
دکتر محمدی، وجود نیروهای خارجی و بیگانه از جمله اسرائیل و آمریکا در منطقه قفقاز را چالش بسیار بزرگ برای جمهوری آذربایجان و همسایه های این کشور دانست و گفت: جمهوری آذربایجان باید مواظب باشد که به تله اسرائیل نیافتد چرا که افکار، اندیشه و مرام این رژیم برای تمامی ملت ها و مخصوصا مردم مسلمان بسیار شوم است و ما اجازه نخواهیم داد رژیم صهیونیستی ملت های برادر و دوست را رودرو و مقابل هم قرار دهد.
گفتنی است خبرگزاری اسوشیتدپرس و ساندی تایمز در سال ۱۳۹۱ نوشتند که اسراییل پهبادهای ایتان را در خاک جمهوری آذربایجان مستقر کرده ست تا برای هدف قرار دادن موشکهای ایران از آن استفاده کند. آذربایجان از معدود دولتهای اسلامی است که اسراییل را به رسمیت شناختهاست. این کشور همچنین از تأمین کنندگان نفت اسراییل بهشمار میرود. همکاری امنیتی با اسراییل در سال ۱۹۹۵ با سفری عیاتی امنیتی از اسراییل به باکو آغاز شد و با سفر رئیسجمهور اسراییل به آذربایجان توسعه یافت. مجله فارین پولیسی نوشت که: اسراییل یکی از پایگاههای هوایی جمهوری آذربایجان را برای حمله به تأسیسات هسته ای ایران خریداری کردهاست و در سایر پایگاههای آن کشور نیرو و هواپیما مستقر کردهاست. جمهوری آذربایجان از مشتریان تسلیحات اسراییلی نیز هست و میلیاردها دلار اسلحه از اسراییل خریداری کردهاست. یک کارشناس نظامی آمریکایی به شبکه افق گقت: «اسراییل میلیاردها دلار برای مقابله با نیروی هوایی ایران هزینه کردهاست. برای این کار اسرائیل میلیاردها دلار توافقنامه تجاری با ترکیه داشتهاست تا بتواند این هواپیماها را به آذربایجان منتقل کند. اسرائیل ۵ هواپیما را به ترکیه فرستاده و خلبانان آن در ترکیه آموزش دیدهاند و در نهایت در آذربایجان مستقر شدهاند و افزون بر این مهمات این هواپیماها تأمین شدهاست تا بتوانند در برابر نیروی هوایی ایران بایستند. علاوه بر این در سال ۲۰۱۱ یک کشتی نظامی اسرائیلی هم در بنادر آذربایجان حضور پیدا کرد تا تجهیزات نظامی را به آذربایجان منتقل کند. جنگندههای اف ۱۵ و اف ۱۶ اسرائیلی در آذربایجان مستقر شدند و در این مسیر همراهی دولت آلمان را با خود داشتهاند. آذربایجان در راستای این سیاست اسرائیل میتواند نقش مهمی را ایفا کند و میتواند محل عبور لولههای نفتی باشد که نفت و گاز را از دریای خزر به منطقه برساند چون آذربایجان در مسیر این خط لوله قرار دارد. آمریکا صادرات نفت عراق را کنترل و سرقت میکنند… آنها امکان سرقت بخشی از آن را نیز دارند و سال گذشته ۱ تریلیون دلار نفت توسط آمریکاییها از منطقه خارج و در بندر سیحان بارگیری شد. واقعیت این است که آذربایجان به تسخیر اسرائیل درآمده است. اگر به معاملات تسلیحاتی و میزان نفتی که از آذربایجان به اسرائیل منتقل میشود نگاه کنیم این موضوع را میشود لمس کرد. تقریباً ۶۰ الی ۷۰ درصد نفت آذربایجان به اسرائیل صادر میشود و دولت آذربایجان نگران قطع شدن این صادرات نفت است. آذربایجان حداقل ۶ میلیارد دلار تسلیحات از اسرائیل خریداری کردهاست که برای بحران قره باغ کاربرد نداشتهاست و حتی مستشاران اسرائیلی اجازه استفاده از این تجهیزات و به خصوص پهپادها علیه ارامنه را ندادهاند تا جایی که این موضوع به رسانهها هم کشید و دولت آذربایجان از اسرائیل شکایت هم کرد اما در حقیقت این تسلیحات در آذربایجان برای استفاده علیه ایران انبار شدهاست.»
خبرنگار: گلناز قنبری