در تبصره ۵ قانون بودجه ۱۴۰۳ مبلغ دو هزار میلیارد (۲/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال به موسسات تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و انستیتوپاستور ایران به منظور تولید و ارتقای کیفیت انواع ایمن ساز (واکسن)های مورد نیاز انسان، دام و طیور اختصاص یافته است.
به گزارش مرزنیوز؛ سازمان برنامه و بودجه در این خصوص مکلف شده است گزارش تفصیلی عملکرد موارد مندرج در بند «م» ماده (۲۸) قانون الحاق از جمله میزان تخصیص و پرداخت به هر یک از دستگاه های فوق را هر سه ماه یک بار به مجلس شورای اسلامی ارسال نماید. همچنین دستگاه های دریافت کننده اعتبار مکلفند گزارش عملکرد و فهرست اقدامات صورت گرفته خود را هر سه ماه یک بار به مجلس شورای اسلامی ارسال نمایند.
گفتنی است موسسـه تحقیقات واکسن و سرم سازى رازى زیر مجموعه اى از سازمان تحقیقـــات، آموزش و ترویج کشاورزى وزارت جهـادکشـاورزى است که در دى ماه ۱۳۰۳و با تصویب مجلس شوراى ملى وقت تحت عنوان “موسسه دفع آفات حیوانى و سرم سازى” تاسیس گردید. موســسه رازى با تلاش بى دریـغ کارکنان زحمتکش و اسـاتید برجسته خویش، اکثر واکسن هاى مورد نیاز دامى و انسانى کشور را تولیـد کرده اســت و ضمن جلوگیرى از وابستگى و خروج میلیون ها دلار ارز از کشور، همه ســاله ده ها مقـاله علمــى و تحقیقاتى به مجامع معتبر علمى داخل و خارج از کشور تقدیم مى دارد تعداد زیادى از بیمارى هاى دام و طیور کشور، همراه با عوامل بیمارى زاى آنها به همت و تلاش بى دریغ دانشمندان این موسسه شناسایى شده، به ثبت رسیده . موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازى رازى Vaccine & Serum Research Institute و متعاقب آن نیز واکسن هاى موثر علیه آن ها ساخته شده است. ریشه کنى و یا در شرف ریشـه کن بودن بسیارى از بیمـارى هایى که زمانى بومى کشـور بودند از جمله طاعون گاوى، طاعون اسبى، فـلج اطفـال دیفترى،کزاز، سیاه سرفه، سرخک، سرخجه و اوریون مرهون تولیدات این موسـسه و زحمـات کارکنـان خدوم سـازمان دامپزشکى و وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکى است. موسـسه رازى به دلیل حجم تولیـد، تنوع محصول و وظایف محوله، در نوع خود در کشور و خاورمیانه بى نظیر و در جهان کم نظـیر است. با توجه به فعالـیت هاى گستـرده تولیدى و تحقیقاتى، ارتباط وسیعى بین موسسه رازى و سایر مراکـز و مجامع علمىتحقیقاتى داخل و خــارج از کشــور از جمله WHO ،FAO ،OIE و مراکــز علمى تحقیقـاتى مشابه برقرار است. این موسسه از سوى دفتر مبارزه با بیمارى هاى واگیر دامى به عنوان آزمایشـگاه مرجع بین المللى براى تشخیـص بیمارى هاى آبله بزى وگوسفندى معرفى شده است وجود بیش از هجده هزار جلد کتاب، مجله علمى و مرجــع درکتـابخـانه موسسه رازى، آن رابه یکى از غنى ترین منابع علمىکشور تبدیل کرده است معرفى محقـقان موسـسه رازى به عنوان چهره هاى ماندگار و مفاخر علمى از جمله زنده یاد دکتر میرشمسى، دکتر شفیعى و دکتر فشارکى نشانه جایگاه رفیع علمى موسسه رازى در کشور مى باشد.
همچنین لازم به توضیح است انستيتو پاستور ايران موسسه اي تحقيقاتي توليدي و آموزشي است كه با هدف تامين بهداشت و سلامت جامعه در سال ۱۲۹۹ تاسيس شد در آن زمان ضرورت تاسيس موسسه اي علمي كه بتواند در زمينه هاي واگير فعاليت داشته و قادر به توليد برخي از واكسن ها باشد احساس مي شد بر اين اساس در تاريخ ۲۳ اكتبر ۱۹۱۹ ميلادي (۱۲۹۸ شمسي) مذاكرات لازم بين هيات هاي ايراني و فرانسوي در انستيتو پاستور پاريس صورت گرفت و در تاريخ۲۰ ژانويه ۱۹۲۰ ميلادي (۱۲۹۹ شمسي) قرارداد همكاري بين دو كشور به امضا رسيد. از اين زمان فعاليت رسمي انستيتو پاستور ايران آغاز شد كه اين فعاليت به لحاظ كمي و كيفي همچنان در حال گسترش است.
خبرنگار: فرهاد قنبری
لینک کوتاه: https://marznews.com/?p=209842