سرپرست معاونت گردشگری، سرمایه گذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: کار مطالعه و نقطه یابی (جی.پی.اس) جاذبه های گردشگری استان بزودی آغاز می شود.
‘محسن عباسی’ روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: در این زمینه قراردادی بسته شده که مدت زمان اجرای آن شش ماه پیش بینی شده است.
وی گفت: در اجرای این طرح جاذبه های تاریخی، مذهبی، طبیعی، ورزشی، فرهنگی، عشایری و غیره نقطه یابی خواهد شد.
سرپرست معاونت گردشگری، سرمایه گذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: در مرحله نخست اجرای طرح مزبور ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
عباسی افزود: تاکنون شناسایی جاذبه های گردشگری در خراسان شمالی به صورت موردی صورت گرفته و پاسخگوی برنامه ریزی به منظور رونق گردشگری استان نیست.
وی از مزایای اجرای طرح مطالعه و نقطه یابی جاذبه های گردشگری استان را رونق توسعه گردشگری، هماهنگ شدن دستگاه ها در اجرای طرح های عمرانی در مناطق دارای جاذبه های گردشگری و تهیه و بهره مندی از نقشه جامع از جاذبه های گردشگری برشمرد.
وی پیش بینی کرد: در استان خراسان شمالی حدود هشت هزار و ۷۰۰ مورد جاذبه های گردشگری در بخش های مختلف وجود داشته باشد.
خراسان شمالی با ۲۸ هزار و ۱۷۹ کیلومتر مربع، ۱.۷ درصد از گستره کشور را دارد و از شمال با جمهوری ترکمنستان، از جنوب و شرق با استان خراسان رضوی و از غرب با استان های گلستان و سمنان همسایه است.
وجود موقعیت جغرافیایی و اقلیم کوهستانی و کویری در استان خراسان شمالی باعث شده تا جاذبه های بکر گردشگری در حوزه های مختلف قومی، طبیعی و تاریخی را در خود جای دهد و استفاده از این ظرفیت در رونق جذب گردشگر به این خطه مغفول بماند.
در استان خراسان شمالی طبق سرشماری نفوس سال ۹۰، ۸۶۷ هزار نفر جمعیت از اقوام مختلف از جمله کرد، فارس، ترکمن و ترک زندگی می کنند.