استاندارخوزستان گفت: بارندگی های اخیر خیلی خوب بوده اما تاثیر چندانی بر منابع آبی استان نداشته و در وضعیت خشکسالی شدیدی قرار داریم.
مرزنیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری خوزستان؛ دکتر غلامرضا شریعتی در جلسه ستاد خشکسالی که در سالن شهید رجایی برگزار شد، اظهارکرد: میزان بارندگی امسال هنوز به میزان متوسط سال قبل نرسیده است. سال گذشته ۴۰ درصد نسبت به میانگین متوسط کشوری پایین تر بودیم و خشکسال ترین استان کشور خوزستان بود.
وی افزود: با وجود بارندگی های اخیر ولی هنوز به میزان بارندگی سال گذشته نرسیدیم تاکید می کنم در مصرف آب صرفه جویی شود و این امر در همه بخشها اعم از کشاورزی، صنعت، بهداشت و شرب توجه شود امیدواریم همه به نحوی عمل کنند که از منابع آبی موجود صیانت کنیم.
شریعتی یادآورشد:بر اساس پیشبینیها بارندگی های خوبی در این ماه خواهیم داشت و در فروردین ماه نیز بارندگی های ها بیشتر می شود.
وی تصریح کرد:در حال برنامهریزی و پیگیری هستیم که تا تیرماه سال آینده کل آب مورد نیاز اهواز از طرح آبرسانی غدیر تامین شود و دیگر برای تامین آب اهواز از رودخانه کارون برداشت نکنیم. در حال حاضر برای اجرایی شدن این امر به جد تلاش میکنیم.
وی ادامه داد: سال گذشته اعتبار طرح آبرسانی غدیر ۷۵ میلیارد تومان بود که ۶۶ میلیارد تومان آن تخصیص یافت. در مجموع تاکنون ۶۰۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح پرداخت شده است. طرح آبرسانی غدیر تا تیرماه سال آینده حداقل یک هزار میلیارد تومان هزینه و خرج دارد.
استاندار خوزستان با بیان اینکه طرح آبرسانی غدیر طرحی عظیم است که دستور رئیسجمهور را دارد، تصریح کرد: در برنامه داریم که در صورت امکان، تا تیرماه آینده از محل این طرح، ۸ مترمکعب آب به اهواز، یک متر مکعب آب به شادگان و ۳ متر مکعب آب به آبادان و خرمشهر برسانیم.
استاندار خوزستان خطاب به شرکت آب و فاضلاب اهواز بیان کرد: بنابراین این ۸ مترمکعب آب را برای تمام نقاط اهواز خواهیم داشت و اگر مشکلی در شبکههای نقاطی از شهر وجود دارد، رفع آن از هم اکنون باید پیگیری شود تا اینگونه نباشد که این آب به اهواز برسد اما نتوانیم آن را در تمام مناطق توزیع کنیم.
شریعتی در ادامه با انتقاد از انعکاس نادرست برخی اطلاعات و گزارشها به مسئولان محیط زیستی کشور، گفت: در جلسهای در مرکز عنوان شد که خوزستان در حوضه مارون ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب مصرف میکند. البته ما در پاسخ گفتیم که در بهترین شرایط ایدهآل آورد مارون یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب بوده است و با خشکسالی امسال اکنون به ۸۰۰ میلیون مترمعکب رسیده است.
وی ادامه داد: بنابراین رقم ۳.۳ میلیارد مترمکعب از کجا آمده است، برای مصرف این میزان آب باید ۳۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در حوضه مارون وجود داشته باشد، در حالی که در این حوضه تنها ۱۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی داریم. بنابراین در انعکاس اطلاعات و ارائه گزارشها به مرکز باید دقت داشته باشیم تا خدای ناکرده آسیبی به استان خوزستان وارد نشود.