معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان از صدور هزار و ۳۷۴ مورد مجوز شامل کارت شناسایی، پروانه و جواز تاسیس توسط معاونت صنایع دستی استان در سال جاری خبر داد.
فرهاد حامدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مجوزها در رشته هایی مانند معرق، منبت، خراطی، کلاش بافی، کردی دوزی، سوزن دوزی، گلیم، نازک کاری، قواره بری، کاشی کاری و سایر رشته ها صادر شده است.
وی از صنایع دستی به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و به عنوان نمادی از نوع زندگی فرهنگی یک جامعه نام برد و با تاکید بر اینکه صنایع دستی همواره مورد توجه گردشگران قرار گرفته است، گفت: صنایع دستی استان کردستان به دلیل حفظ زندگی سنتی مردم در بسیاری از نقاط استان و عدم استیلای بخش صنعتی، هنوز از لحاظ کیفیت و گستردگی در سطح کشور مطرح است و حتی تعدادی از این صنایع دستی نیز شهرت جهانی پیدا کرده است.
حامدی افزود: پیشرفت ساخت صنایع دستی چوبی به علت وجود چوب درختان جنگلی مرغوب از دیر باز جزو مشاغل پر رونق مردم استان است و از طرفی هم استعداد فراوان در زمینه یادگیری موسیقی موجب تبدیل استان کردستان به یکی از مناطق عرضه وسایل موسیقی بویژه موسیقی سنتی شده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در ادامه گفت: هم اکنون ۳۲ رشته فعال صنایع دستی در استان کردستان وجود دارد که ۲۱ رشته آن بومی و مختص به استان کردستان بوده و ۱۳ رشته نیز ملی است.
حامدی در ادامه به تعداد صنعتگران فعال استان و تعداد کارگاه ها نیز اشاره کرد و افزود: در استان کردستان ۲۱۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی فعالیت دارند که ۶۵ هزار نفر آنها آموزش دیده رسمی و ۱۴۵ هزار نفر فعالان عرصه صنایع دستی غیر مستمر و روستایی هستند.
به گفته وی چهار هزار ۵۰۰ کارگاه متمرکز هنرهای سنتی و صنایع دستی در استان فعالیت دارند.
او گفت: تاکنون تعداد ۲۱ رشته صنایع دستی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند.