نخستین محموله مرکبات مازندران به کشور روسیه با حضور استاندار مازندران و مدیران و مسئولان ارشد استان و برخی فعالان بخش خصوصی با کشتیرانی دریای خزر از طریق بندرامیرآباد در شرق استان صادر شد.
به گزارش مرزنیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ استاندار مازندران در آیین صادرات محموله مرکبات مازندران به کشور روسیه در بندر امیرآباد، افزود: زمینه و بسترهای خوبی برای صادرات محصولات کشاورزی مازندران به کشور روسیه فراهم شده است.
سید محمود حسینی پور، دستیابی به این مهم را حاصل تلاش های بی وقفه مسوولان امر برشمرد و ادامه داد: در این راه مجموعه اتاق بازرگانی، سازمان کشتیرانی کشور و بندرامیرآباد اقدامات خوبی انجام دادند.
مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
وی با بیان این که، امروز نخستین محموله مرکبات مازندران توسط کشتیرانی دریای خزر به مقصد کشور روسیه صادر شد، گفت: این کار از طریق کانتینرهای یخچال دار مناسب صادرات مرکبات صورت گرفت.
مقام عالی دولت در مازندران با تاکید بر افزایش حجم محصولات صادراتی استان از طریق بنادر خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان صادرات محصولات در بندرامیرآباد هفت و نیم میلیون تن است که در هدفگذاری انجام شده این رقم به ۱۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت.
بندر امیرآباد در استان مازندران به عنوان بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر با قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص باتوجه به سیاست گذاریهای دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم میتواند باشکوفاسازی ظرفیتها، نقش ویژهای در مقاومسازی اقتصاد کشور با توسعه تجارت بینالمللی و صادرات کالا ایفا کند.
بندر امیر آباد با حدود یکهزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو- رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه میزند و ظرفیت فوق العادهای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.
بندر امیرآباد در کنار آن که یک ظرفیت صادراتی و تجاری در منطقه به شمار میرود با دارا بودن کارخانجات متعددی همچون گچ، فولاد، کاغذ و سیلوهای متعدد از بنادر نسل سوم کشور است و عمده ۷.۵ میلیون تن کالای صادراتی کشورهای مختلف جهان از بنادر آستاراخان، آکتائو، اولیا، باکو، گوسان و ماخاچکالا وارد بندر امیرآباد میشود.
اتصال به شبکه ریلی کشور، بهرهمندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۷.۵ میلیون تن و بهره مندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال – جنوب (INSTC) از دیگر ویژگی های شاخص بندر امیرآباد است.
استاندار مازندران در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حال حاضر میزان صادرات محصولات از سه بندر امیرآباد، نوشهر و فریدونکنار ۱۳ میلیون تُن در سال است.
به گفته حسینی پور، اقدامات خوب حمایتی برای محصولات کشاورزی مازندران انجام شده است که از جمله این اقدامات افزایش قیمت کیوی خریداری شده از کشاورزان است که از رقم ۷۰ هزار ریال پارسال به ۲۵۰ میلیون ریال در سال جاری افزایش یافته است.
لینک کوتاه: https://marznews.com/?p=206849