وزیر بهداشت پاکستان با بیان اینکه که طبق آمار سال ۲۰۱۳ میلادی، ۶.۷ میلیون نفر از جمعیت ۱۸۰ میلیون نفری پاکستان به مواد مخدر اعتیاد دارند، برخورد قاطعانه و موثر با پدیده قاچاق مواد مخدر را بهترین و اساسی ترین راه از بین بردن ریشه اعتیاد در جامعه دانست.
خانم دکتر ‘سایره افضل تارر’ Saira Afzal Tarar این مطلب را در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اعلام کرد و با اشاره به گزارش دفتر مبارزه با جرایم و موارد مخدر سازمان ملل UNODC گفت: در مجموع ۱۳۷ مرکز درمان اعتیاد شامل مراکز خصوصی و دولتی در این کشور وجود دارد که مسوولان ایالت های مختلف پاکستان باید توجه بیشتری به امکانات و خدمات دهی به این مراکز و کیفیت عملکرد آن داشته باشند.
وی کیفیت انجام کارهای درمانی در این مراکز را که بیشتر در قالب مراکز درمانی خصوصی فعالیت می کنند، مناسب ندانست و گفت: بیشتر این مراکز در واقع بجای اینکه به فکر ارائه خدمات درمانی و کمک به افراد معتاد برای بازگشت به زندگی عادی باشند، به مراکز درآمدزا و پول ساز برای یک سری افراد سودجو تبدیل شده است.
خانم سایره افضل تارر گفت: ضروری است که یک گروه ویژه نظارت بر عملکرد مراکز درمان اعتیاد در پاکستان تشکیل شود. نظارت و کنترل مسمتر عملکرد این مراکز می تواند باعث بهبود خدمات دهی آنان به افراد معتاد شود و در این صورت کمک بزرگی به جامعه برای رهایی از چنگال اعتیاد خواهد شد.
وی همچنین تاکید کرد که در جامعه نیز باید کارهای زیادی در زمینه تغییر طرز تفکر مردم نسبت به افراد معتاد صورت گیرد. مردم باید بدانند که افراد معتاد، افرادی بیمار هستند که اصلی ترین عامل بهبود این بیماری، توجه و کمک های اجتماعی به این افراد است. نباید به اعتیاد به عنوان یک مرض لاعلاج نگاه کرد بلکه با توجه به شرایط این افراد، می توان آنان از بند این بیماری نجات داد.
وزیر بهداشت پاکستان همچنین با اشاره به اینکه میزان استفاده از مواد مخدر صنعتی و شیمیایی نیز در پاکستان قابل توجه است، شمار افراد معتاد به این نوع مواد در کشورش را حدود ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: استفاده مشترک افراد معتاد از سرنگ های آلوده به ویروس های مختلف باعث شده است تا حدود ۳۰ درصد از این افراد به ویروس عامل بیماری ایدز (اچ.آی.وی) آلوده شوند.
وی مشکل اصلی جامعه را قاچاقچیان و تامین کنندگان و فروشندگان مواد مخدر دانست و از دستگاه های زیربط خواست تا با این مسئله با جدیت و با مشت آهنین برخورد کنند.
وزیر بهداشت پاکستان گفت: جامعه ما برای رهایی از شرّ اعتیاد، بیشتر از توجه به افراد معتاد، نیازمند توجه به مبارزه با قاچاقچیان و فروشندگی کلی و جزئی مواد مخدر است.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری تمام کشورهای منطقه برای مبارزه با پدیده شوم قاچاق مواد مخدر، گفت که رشد کشت و تولید موارد مخدر در افغانستان هم از مهم ترین عوامل قاچاق مواد مخدر و افزایش اعتیاد در کشورها است که نیازمند توجه و برخورد جامعه جهانی و نهادهای بین المللی است.