واشنگتن گزارش های رسانه ای مبنی بر اینکه ‘آمریکا از ترس ریزش و تخریب سد موصل از کارکنان سفارت این کشور در بغداد خواسته آماده ترک عراق و کاهش کادر دیپلماتیک باشند’ قویا رد کرد و این در حالی است که برخی منابع نگران آن هستند که آمریکایی ها در جریان عملیات نینوا، بخواهند سد موصل را بمباران کنند.
مرزنیوز به نقل از ایرنا،سفارت آمریکا در بغداد دوشنبه شب در بیانیه ای، گزارش ها مبنی بر آماده باش به کارکنان سفارت و درخواست از شهروندان آمریکایی برای ترک عراق را عاری از صحت و حقیقت دانست و اعلام کرد، فعالیت های سفارت بطور عادی در جریان است و کارکنان سفارت تحت نظر استوارت جونز سفیر آمریکا در عراق ، به امور روزانه مشغول هستند.
رسانه های محلی روز دوشنبه اعلام کرده بودند که آمریکا به کارکنان سفارت این کشور در بغداد اعلام کرده که بخاطر احتمال ریزش سد موصل ، آماده ترک این کشور باشند.
در بیانیه سفارت آمریکا گفته شده که سفارت آمریکا به شهروندان آمریکایی برای ترک این کشور توصیه ای نکرده و تنها توجه آمریکایی ها را به بیانیه ۲۸ فوریه نخست وزیری عراق درباره برنامه های اضطراری عراق برای رویارویی با هر حادثه احتمالی در خصوص سد موصل جلب می کند.
حیدرالعبادی نخست وزیر عراق در بیانیه صادره از دفترش در روز یکشنبه گذشته از وجود طرح های اضطراری برای رویارویی با ریزش احتمالی سد موصل خبر داده بود.
در این بیانیه، طرح های اضطراری «اقدمات احتیاطی» توصیف شده و در عین حال تاکید شده که احتمال ریزش سد بسیار اندک است.
سرو صداها در خصوص احتمال انهدام و ریزش سد موصل و به زیر آب رفتن شهرهای پایین دستی از موصل تا سامرا و ازآنجا تا بغداد، از چند هفته پیش توسط آمریکایی ها و از جمله باراک اوباما رئیس جمهور این کشور کلید زده شد بطوری که از اوباما نقل قول شد «از کابوس تخریب سد و قربانی شدن عراقی ها شب ها خواب ندارم».
این درحالی است که کارشناسان عراقی با استناد به بررسی های دقیق اعلام کردند که خطری سد موصل را تهدید نمی کند و تنها نیاز به ترمیم هایی دارد که بطور طبیعی باید هر چند سال یک بار انجام شود.
این جنجال رسانه ای سرانجام پس از آنکه مشخص شد یک شرکت ایتالیایی امتیاز ترمیم سد موصل را گرفته، فروکش کرد.
در همین حال، برخی نگرانی ها نیز از اهداف و نیات آمریکایی ها و غربی ها در باره این سد وجود دارد.
برخی فرماندهان عملیاتی در مکحول و بیجی هفته گذشته به خبرنگاران ایرنا که در حال تهیه گزارش از این مناطق بودند، گفتند که نگران هستند مبادا نیروهای ائتلاف به بهانه آزادسازی نینوا و مرکز آن موصل ، تصمیم داشته باشند، سد را هدف قرار دهند.
این فرماندهان، اعتقاد دارند که نمی توان این احتمال را که غربی ها برای تامین منافع اقتصادی خود از طریق انهدام زیرساخت ها در عراق، سد موصل را هدف قرار دهند، نادیده گرفت.
گفته می شود از هم اکنون شرکت های آمریکایی و غربی بصورت گسترده درحال ورود به عراق برای به دست آوردن پروژه های بازسازی این کشور هستند که طی بیش از یک سال و نیم گذشته با هجوم داعش و تصرف شهرهای شمالی این کشور به شدت تخریب شده است.
سد موصل در دهه ۸۰ میلادی قرن میلادی گذشته ساخته شده و بررسی ها نشان می دهد که ترک هایی در بدنه آن وجود دارد اما این ترک ها به اعتقاد کارشناسان منابع آب عراق و منطقه اقلیم کردستان عراق قابل ترمیم است و خطر و تهدید جدی محسوب نمی شود.
لینک خبر:https://marznews.com/?p=92861