رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، میزان تولید عسل را در سال جاری ۱۲۰ تن در استان اعلام کرد و گفت: با تولید این میزان عسل ۶۰ میلیارد ریال عاید زنبورداران شد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا ، هاشم ولی پور مطلق افزود: بیشترین میزان تولید عسل در شهرستان بیرجند با دارا بودن ۵۵ درصد کل تولید عسل استان به میزان ۶۶ تن است.
وی به موعد برداشت عسل در استان اشاره کرد و گفت: برداشت عسل بسته به درجه هوا و شرایط اقلیمی در سال های مختلف متفاوت است.
وی بیان کرد: برداشت عسل در استان در سه دوره انجام می شود که از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و تا اواخر شهریور ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه عسل منحصر به فرد موجود در استان عسل عناب و زرشک است، عنوان کرد: به طور معمول عسل زرشک پایان اردیبهشت ماه و عسل عناب پایان خرداد ماه برداشت می شود.
ولی پور مطلق یادآور شد: عسل ها معمولا با توجه به منبع شهدی که زنبور جمع آوری می کند متفاوت است و علاوه بر عسل زرشک و عناب، عسل های دیگر از جمله خارشتر، یونجه و آویشن نیز در سایر مناطق استان برداشت می شود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰ هزار و ۳۰۰ کلنی ( یک کندو که مشتمل از زنبوران کارگر، نر و ماده است) در سطح استان وجود دارد.
وی تعداد بهره برداران زنبور عسل در استان را ۶۳۲ نفر ذکر کرد و افزود: عمده پرورش دهندگان استان دارای تحصیلات عالیه (از لیسانس به بالاتر) هستند.
به گفته وی، سازمان جهاد کشاورزی هماهنگی لازم با سایر استانها به منظور کوچ کلنی های زنبور عسل، هدایت و راهنمایی زنبورداران، صدور شناسنامه زنبور داری و آموزش بهره برداران را به صورت مستمر انجام می دهد.
ولی پور مطلق گفت: سال گذشته ۱۰۸ تن عسل در برداشت شد که در نتیجه ۴۳ میلیارد ریال برای بهره برداران درآمدزایی داشت.
لینک خبر : https://marznews.com/?p=90898










