حسین گونگور سرکنسول جدید ترکیه در تبریز، با حضور در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دیدار و در رابطه با گسترش تعاملات فرهنگی و هنری میان دو کشور گفت وگو کرد.
به گزارش مرزنیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محمد محمدپور در این دیدار، اظهار داشت: اشتراکات فرهنگی و مذهبی فراوانی میان دو کشور دوست و همسایه – ایران و ترکیه – وجود دارد و با تقویت همکاریها و تبادلات فرهنگی و هنری میتوانیم به دستاوردهای جدیدی در این حوزه دست یابیم.
وی، به آیینها، آداب و رسوم و زمینههای هنری و ادبی مشترک میان دو ملت اشاره و تصریح کرد: ایران و ترکیه دو کشور با مجاورت جغرافیایی و فرهنگی که هر دو از پیشنهی غنی هنری و فرهنگی برخوردارند میتوانند با همافزایی و تعامل بیش از پیش در فرهنگ و هنرجهان سهم خود را ارتقاء بخشند.
محمدپور، با اشاره به تنوع حوزهی ماموریتی ادارهی کل، اظهار داشت: آذربایجانشرقی در حوزهی چاپ و نشر، رسانههای مکتوب و الکترونیکی، موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی، شعر و ادبیات،خوشنویسی، قرآن و عترت فیلم و … از پتانسیل غنی و سرشاری برخوردار بوده و آمادگی همکاریها گستردهای را در این حوزهها دارد.
وی افزود: در حوزهی هنر نمایش، هنرمندان برجستهای در آذربایجانشرقی، نمایشهایی با محتواهای ارزشمند و تاثیرگذار را تولید میکنند، همچنین در حوزهی هنرهای تجسمی پنجمین موزهی کاریکاتور جهان در تبریز فعال است و در حوزهی رسانه نیز ٤١٧ رسانهی مکتوب و الکترونیکی در سطح استان فعال هستند که همهیِ این عوامل در کنار هم موجب به وجود آمدن فضای فرهنگی قابل توجهی شده که امکان گسترش و تعمیق این فعالیت ها در سطح منطقه و کشورهای همسایه را فراهم آورده است.
محمدپور از مقبرهالشعرای تبریز با ٤٠٠ شاعر و عارف مدفون در آن به عنوان یک ظرفیت عظیم فرهنگی در منطقه یاد کرد و گفت: این مجموعهی فرهنگی، نشان از عظمت و گستردگی فرهنگی این مرز و بوم دارد و نقطهی اشتراک ملت های منطقه به شمار میرود.
وی، از آمادگی این اداره کل برای اعزام و پذیرش گروه های هنری میان دو کشور خبر داد .
محمدپور گفت: در دنیای کنونی کشورهای مختلف سهم بسیار بالایی در صنایع خلاق فرهنگی در اقتصاد دنیا دارند و ترکیه نیز سهم قابل قبولی از آن را به خود اختصاص داده است اما همکاریهای مشترک میتواند سهم هر دو کشور ایران و ترکیه را در این حوزه افزایش دهد.
وی، نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز و نمایشگاه کتاب استانبول را فرصتی برای حضور بیشتر ناشران و نویسندگان دو کشور برشمرد و خواستار برگزاری نشست مشترک فی مابین مدیران این دو نمایشگاه برای افزایش تعاملات در این حوزه شد.
وی با تاکید بر اینکه از حضور سرمایهداران ترکیه در صنایع هنری و فرهنگی در تبریز استقبال میکنیم، اظهار داشت: ما برای همکاری در چارچوب ضوابط و مقرارت دو کشور هیچ محدودیتی نمیبینیم و با همافزایی در حوزهی فرهنگ میتوانیم در دنیای غرب و شرق جایگاه واقعی دو کشور مسلمان با فرهنگ و تمدنی غنی را بیش از پیش معرفی نماییم.
وی به رونق هنر خوشنویسی در استانبول و همچنین سبقهی این هنر اصیل در ایران و تبریز اشاره و اظهار امیدواری کرد تا تعامل میان هنرمندان این رشته برای گسترش هنر متعالی خوشنویسی فراهم گردد.
همچنین در این نشست حسین گونگور سرکنسول جدید ترکیه در ایران با اشاره به تاریخ و پیشینهی فرهنگی ایران و ترکیه، مشترکات فرهنگی میان این دو کشور را حائز اهمیت و توجه دانست و بر لزوم تقویت روابط میان دو ملت ایران و ترکیه تاکید کرد.
وی با اشاره به گستردگی موضوعات فرهنگی و هنری میان دو کشور اذعان داشت: هرچه در این راستا فعالیت بکنیم باز هم کم است و باید با گسترش فعالیتهای فرهنگی و هنری مشترک، زمینه را برای جذب افکار و علاقمندی مخاطبان متمرکز نماییم.
سرکنسول ترکیه در تبریز ابراز داشت: من از آغاز فعالیت خود در کنسولگری ترکیه هدف خود را برای شناخت بیشتر ظرفیت های فرهنگی و هنری متمرکز ساخته ام و از پیشنهادهای شما برای گسترش تعاملات در این حوزه استقبال میکنم.
حسین گونگور در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه همکاری مستمر کنسولگری ترکیه در تبریز با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی می تواند در تقویت ظرفیت های فرهنگی و هنری دو کشور موثر واقع شود، تصریح کرد: با تعامل و همکاری مستمر کنسولگری ترکیه در تبریز با این اداره کل می توانیم زیرساخت های لازم را برای توسعهی فعالیت های فرهنگی و هنری فراهم سازیم.
اسماعیل بابایی مدیر دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در آذربایجانشرقی نیز در این دیدار سرکنسول جدید ترکیه در تبریز را همراهی میکرد.