مرزنیوز به نقل از فارس،روسها و آلمانها که بیشترین حجم توریست را به کشور ترکیه میفرستادند امسال پشت این کشور را خالی کردند تا اقتصاد وابسته به توریسم این کشور نا امن، روزهای تلخی را تجربه کند و سفرهاش را برای ایرانیهای سادهدلی بگستراند که سرمایه ملی کشورشان را در هتلها، سواحل و بازارهای رنگارنگ این کشور سرازیر کنند.
همزمان با نزدیک شدن به ایام نوروز بخش اعظم فضای تبلیغاتی در رسانههای کشورمان را تبلیغ آژانسهای مسافرتی با پکیجهای ویژه به منظور سفر به ترکیه تشکیل داده است بیآنکه فضای فعلی حاکم بر ترکیه تأثیری بر کمرنگشدن این تبلیغات داشته باشد.
این در حالی است که امنیت، یکی از مؤلفههای اصلی برای انتخاب مقصد سفر است، گزینهای که این روزها ترکیه از آن بیبهره است. طبق اعلام “اسپوتنیک” گروه تروریستی داعش این بار مراکز تفریحی ترکیه را هدف قرار داده است. عناصر این گروه در صفحات اجتماعی خود تهدید کردند در سواحل و هتلهای ترکیه اقدام به عملیات تروریستی خواهند کردند و امکان دارد هزاران گردشگر را در سواحل آنتالیا و کمر هدف قرار دهند.
از سوی دیگر کشوری مثل روسیه که حداقل ۱۰ درصد حجم توریست های ترکیه را تشکیل میداد آذرماه امسال، با اعلام شوالوف، معاون اول نخست وزیر روسیه، انجام پروازهای چارتر و تورهای مسافرتی به مقصد ترکیه را ممنوع کرد و آلمانیهای محافظه کار هم که بخش مهمی از توریستهای کشور ترکیه را تشکیل میدادند به دلیل شرایط خاص سیاسی و امنیتی، سفر به ترکیه را از اولویتهایشان خارج کردند.
اما ایرانیها همچنان مسافر پر و پا قرص سفر به ترکیه هستند و ترکها هم از این فرصت برای سر پا ماندن صنعت توریسمشان نهایت استفاده را میبرند به طوریکه هر ساله همزمان با تعطیلات نوروز، پکیجهای ویژهای را برای توریستهای ایران تعریف میکنند، پکیجهای سفری که گاهی حتی هزینه پرواز یا هزینه اقامت در آنها لحاظ نمیشود چرا که آنها خوب میدانند توریستهای ایرانی، توریستهای بازار هستند و اگر هزینه پرواز و هتل را به مقدار کم پرداخت کنند در مقابل، در بازارها جبران میکنند و به قدری خرید میکنند که گردش اقتصادی مطلوبی صورت میگیرد.
چمدانهای پر از کالا و اجناس ترک که همراه توریستهای ایرانی است در فرودگاههای ترکیه، کاملاً ایرانیها را از سایر توریستها، مجزا میکند و ترکیه قطعاً در شرایطی که سایر توریستهای دنیا روی خوشی به آن نشان نمیدهند این فرصت را برای جذب بیشتر ایرانیها از دست نخواهد داد.
متأسفانه بخشی از مردم کشورمان در حالی که هنوز جاذبههای گردشگری کشور خودمان را ندیدهاند مشتاقانه به سراغ سفرهای خارجی دم دستی که هزینه زیادی هم نمیطلبند از جمله آنتالیا، ارمنستان، دبی و… میروند. اما غافل از اتفاقات و بیحرمتیهایی هستند که هر ساله در این سفرها برای ایرانیها رخ میدهد به طوریکه حتی در مواردی، هتلداران، گردشگران ایرانی را گروگان گرفتهاند یا با وعده هتل ۵ ستاره آنها را راهی مسافرخانههای نا امن کردهاند و بسیاری موارد دیگر که بد نیست مسافران نوروزی پیش از انتخاب پکیج سفرهای اینچنینی، کمی اطلاعات بیشتری را به دست آورند. چرا که این تهدیدها برای نوروز ۹۵ به بالاترین حد رسیده است.
عدهای از مردم رقم پایه ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان برای سفر به ترکیه (پیش از نوروز) و رقم پایه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را برای ایام نوروز ۹۵ در مقایسه با مبلغ تورهای مسافرتی داخل کشورمان رقم مناسبی میدانند اما آیا پز رفتن به یک سفر خارجی به قیمت از بین رفتن حرمت و امنیت میارزد؟
مسئولیت سازمان گردشگری درباره آگاه سازی مردم/ ترکیه به لحاظ امنیتی، اخلاقی و خانوادگی جای مناسبی برای سفر نیست
سید باقر حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با انتقاد از ادامه سفرهای مردم به ترکیه میگوید: ما باید یک کار رسانهای قوی برای آگاه سازی مردم انجام دهیم و البته نکته مهمتر این است که باید مسئولان اعتقاد به این موضوع داشته باشند وقتی برای سازمانی مانند سازمان گردشگری این موضوع مهم نباشد معلوم است که محدودیت و جلوگیری سفر به ترکیه را در دستور کار خود قرار نمیدهد و برای آن کار فرهنگی هم انجام نمیدهد.
وی ادامه میدهد: دولت و سازمان گردشگری باید برنامه ریزی داشته باشند و حساب شده اقدام کرده و مردم را آگاه کنند که ترکیه به لحاظ اخلاقی و خانوادگی نیز جای مناسبی برای سفر نیست و به لحاظ امنیتی و سیاسی هزینهها در جهت مسلمان کشی توسط داعش استفاده میشود.
خروج ۴۰۰ میلیون دلار ارز از کشور در پی سفرهای نوروزی
محمد حسن آصفری، عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با بیان اینکه خروج گردشگران از کشور باعث میشود میلیونها دلار ارز از کشور خارج شود میگوید: در ایام عید نوروز از ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین ، ۴۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج میشود.
آلیا: نتوانستیم سفر داخلی را ارزان کنیم/ این ضعف ماست که بقیه استفاده میکنند
فاطمه آلیا عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این باره به فارس میگوید: ترکیه برای هموطنانمان امنیت ندارد و بارها دیده شده گردشگرانی که به ترکیه سفر کردهاند مورد حملههای تروریستی قرار گرفتهاند و در گذشته نیز شاهد بودیم اتوبوس حامل گردشگران ایرانی مورد حمله واقع میشد، از سوی دیگر همدستی ترکیه با داعش باید برای مردم روشن شود و اینها وظیفه سازمان گردشگری است که با دستگاه عریض و طویل خود هنوز کاری انجام نداده است.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح میکند: هم اکنون کشوری مانند ترکیه با درک کردن اهمیت سفر توریستها به کشورشان آنقدر قیمتها را پایین آورده است که متأسفانه سفر به آنجا برای مردم از سفر به شمال کشور ارزانتر است و این نقطه ضعف بزرگی است و همین موارد باعث میشود مردم به دنبال سفرهای ارزان قیمت به تورهای گردشگری ترکیه تمایل نشان دهند.
یک استاد گردشگری: اگر در ترکیه رفتار خوب میبینید به خاطر پول شماست!
محمدتقی رهنمایی استاد گردشگری درباره وضعیت کنونی ترکیه که با حملات انتحاری، درگیری گروههای داخلی و مأموران نظامی و حضور تروریستها دست به گریبان است، تصریح میکند: درگیریهای قومی که امروز به شکل بسیار بارز و گسترده در ترکیه مشاهده می کنیم، امنیت این کشور را با خطر جدی مواجه کرده است، این در حالی است که ناامنی، مهمترین آسیب و دلیل برای عدم توسعه گردشگری تلقی می شود به شکلی که حتی پرتاب یک ترقه کوچک، نگرانی و دغدغه مردمی که برای تفریح و گذراندن اوقات سفر کرده اند، را به دنبال دارد.
این استاد دانشگاه تأکید میکند: هر چند تمام این مسائل و موضوعات اعم از ناامنی و درگیری برای سفر نکردن به ترکیه کافی است، اما موضوع مهمی که نباید از آن به سادگی گذشت، نگاه منفی ترکها به ایرانیها است، مردم ما باید این را بدانند که اگر در ترکیه رفتار خوبی با آنها می شود و خوشرویی میبینند، دلیل آن پول است نه هیچ چیز دیگر، این یک موضوع ریشهای است، ترکها با ایرانیها میانه خوبی ندارند و اگر شما پول نداشته باشید در این کشور روی خوش نمیبینید. احترام به ایرانیها در ترکیه یک موضوع ظاهری است، مردم ما باید این واقعیت را بدانند و ترکیه را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب نکنند.
پورفرج: ترکیه امنیت ندارد
ابراهیم پورفرج رئیس هیأت مدیره جامعه تورگردانان ایران نیز با بیان اینکه یکی از مؤلفههای اصلی برای سفر به یک کشور امنیت آن است، میگوید: بنده در ماههای گذشته برای ورود دو قطار از گردشگران مجارستانی به کشور با مشکل مواجه شدم آنها را با قطار تا ترکیه آوردیم اما به دلیل ناامنی ترکیه نتوانستیم ادامه مسیر را با قطار تا ایران طی کنیم و مجبور شدیم آنها را با هواپیما از ترکیه به ایران منتقل کنم و ادامه سفرشان را داخل ایران با قطار انجام دادند. این یکی از مواردی بود که بنده از نزدیک با آن درگیر بودم و میتوان گفت امنیت لازم برای گردشگران در ترکیه وجود ندارد.
در شرایطی که ترکیه درگیر نابسامانیها و درگیریهای داخلی است و ریسک سفر به این کشور در همین حد نیز ریسک بالایی است اما تهدید داعش برای حمله به سواحل و مراکز تفریحی ترکیه نیز جای تأمل دارد، چرا که بیشترین مسافران ایرانی ترکیه، سراغی هم از سواحل آنتالیا میگیرند، پس بهتر است مسافران نوروزی ترکیه، به دنبال مقصد امنتری برای گردشگری باشند.
لینک خبر:https://marznews.com/?p=85046