دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق از نیروهای مقاومت اسلامی عراق گفت که حالا نوبت خروج نیروهای آمریکا از عراق است.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:شیخ ‘قیس الخزعلی’ روز چهارشنبه در صفحه توییتر خود درباره اعلام خروج نیروهای آمریکا از سوریه این سوال را مطرح کرد که مگر داعش در عراق نیز شکست نخورده است؟ پس چرا آمریکا نیروهایش را از عراق خارج نمی کند؟
این نخستین واکنش شخصیت های عراقی به خبر خروج نیروهای آمریکا از خاک سوریه است.
الخزعلی نوشت: آقای ترامپ گفته است که داعش را در سوریه شکست دادیم و وجود این گروه در سوریه تنها دلیلی بود که در دوره ریاست من نیروهای ما در سوریه حضور داشتند’.
الخزعلی افزود که بر این اساس باید پرسید مگر داعش در عراق نیز شکست نخورده است پس چرا نیروهایت را از این کشور بیرون نمی بری؟ آیا دلیل دیگری برای باقیماندن این نیروها وجود دارد؟!
پس از اعلام پایان نظامی گروهک تروریستی داعش در عراق در اوایل آذرماه سال ۹۶، بسیاری از احزاب، شخصیت ها و رسانه های عراقی با اشاره به منتفی شدن بهانه حضور نظامیان خارجی تحت پوشش ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش در کشورشان، بیش از پیش خواستار خروج این نظامیان که عمدتا نیروهای آمریکایی هستند، شده اند.
با استمرار مطالبات برای خروج نظامیان خارجی (آمریکا) پارلمان ملی عراق نیز اسفندماه ۹۶ در مصوبه ای از دولت خواست جدول زمانبندی برای خروج نیروهای نظامی خارجی از این کشور تعیین کند اما تاکنون خبری مبنی بر اقدام احتمالی دولت وقت (به ریاست حیدرالعبادی نخست وزیر) و یا دولت جدید (عادل عبدالمهدی) در این خصوص منتشر نشده است.
مداخلات گسترده ‘برت مگ کورگ’ فرستاده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در ائتلاف مذکور و نیز ‘داگلاس سیلیمان’ سفیر این کشور در بغداد در مسائل داخلی عراق بویژه تلاش آنان برای تاثیرگذاری مستقیم بر آرای نمایندگان پارلمان درجریان تشکیل دولت جدید این کشور و نیز تحرکات جدید نیروهای نظامی آمریکا در مرز عراق و سوریه و ایجاد پایگاه های جدید در خاک این کشور، مطالبات برای خروج نیروهای آمریکا را میان عراقی ها افزایش داده است.
در همین خصوص تعدادی از نمایندگان پارلمان عراق از آماده سازی طرح از سوی چند ائتلاف انتخاباتی مبنی بر الزام دولت برای بیرون راندن همه نیروهای نظامی خارجی از خاک کشورشان در یک مهلت چندماهه خبر داده اند.
اما سخنگوی ائتلاف چند روز پیش گفت که داعش در عراق هنوز پایان نیافته و نیروهای این ائتلاف برای از بین بردن آن به تلاش های خود ادامه می دهند.
‘شان ریان’ در یک مصاحبه مطبوعاتی در بغداد همچنین اذعان کرد که درحال حاضر بیش از پنج هزار و ۲۰۰ هزار نیروی نظامی آمریکا در خاک عراق مستقر هستند.
وی گفت که از بیان جزییات بیشتر بخاطر – به گفته او – دلایل امنیتی معذور است.
هر چند آمار دقیق و رسمی از تعداد نیروهای نظامی آمریکایی در عراق وجود ندارد اما برخی منابع موثق از وجود روندی رو به فزونی در ماههای اخیر و در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار نیروی آمریکا در خاک عراق خبر می دهند.












