مجلس خبرگان رهبری به دلیل وظایف و اختیاراتی که براساس قانون اساسی بر عهده دارد یکی از مجالس مهم و تاثیرگذاری است که اعضای آن به صورت مستقیم از سوی مردم تعیین می شوند و به دلیل نقش و جایگاه آن در ساختار سیاسی کشورم از اهمیت بالایی برخوردار است.
مرزنیوز به نقل از ایرنا ، اولین دوره مجلس خبرگان رهبری پس از برگزاری انتخابات و براساس رای مردم در ۲۴مردادماه سال ۱۳۶۲ و به ریاست مرحوم آیت الله علی مشکینی فعالیت خود را آغاز کرد و همواره در طول این چهار دوره افرادی خوشنام، عالم، مجتهد و مورد اطمینان و اعتماد و وثوق مردم از سراسر کشور به این مجلس راه یافته اند.
مجلس خبرگان ۸۸ عضو دارد و براساس قانون اساسی، سه مسئولیت مهم انتخاب، برکناری و نظارت بر رهبری را بر عهده دارد.
مردم کردستان در چهار دوره مجلس شورای اسلامی در مجموع ۶ نفر را به عنوان نماینده خود به مجلس خبرگان رهبری فرستاده اند در دور اول و دوم مجلس خبرگان رهبری سید علی حسینی و عبدالله محمدی به عنوان نمایندگان کردستان راهی مجلس شده اند.
همچنین مردم کردستان در دور سوم عبدالقادر زاهدی و ماموستا محمد شیخ الاسلام را به عنوان نماینده خود راهی مجلس خبرگان رهبری نمودند و در دور چهارم نیز ماموستا حسام الدین محتهدی و ماموستا عبدالرحمان خدایی را به عنوان نماینده خود در این مجلس برگزیدند.
ماموستا محمد شیخ الاسلام که در دور سوم مجلس خبرگان رهبری نمایندگی مردم کردستان را بر عهده داشت در رمضان سال ۸۸به دست عوامل تکفیری در سنندج به درجه والای شهادت نائل آمد و ماموستا حسام الدین مجتهدی در انتخابات میان دوره ای سال ۹۰ به عنوان نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد.
همچنین ماموستا حسام الدین مجتهدی نماینده دور چهارم مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در اردیبهشت ماه سال ۹۳براثر کهولت سن دار فانی را وداع گفت.
ماموستا عبدالقادر زاهدی نماینده دور سوم مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در آذرماه سال ۸۴در سقز دار فانی را وداع گفت.
استان کردستان دو نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد و اکنون در آستانه انتخابات پنجمین دوره این مجلس پنج نفر برای تصاحب دو کرسی در استان با هم به رقابت می پردازند.
برای این دوره از انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۲۳نفر در استان کردستان ثبت نام کردند که یک نفر انصراف داد و صلاحیت چهار نفر تایید و مابقی رد صلاحیت شدند.
آیت الله حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در کردستان که از استان قم در این دوره از انتخابات شرکت کرده بود روز اول اسفندماه حوزه انتخابیه خود را به استان کردستان تغییر داد و شمار نامزدهای این دوره از انتخابات مجلس خبرگان در استان کردستان به پنج نفر افزایش یافت.
در این دوره از انتخابات ماموستا انور آدمی فرزند رشید، ماموستا اقبال بهمنی فرزند ابراهیم، آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی فرزند سیدعلی، ماموستا عبدالرحمان خدایی فرزند مصطفی و ماموستا فایق رستمی فرزند عبدالقادر به عنوان نامزد پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان از حوزه انتخابیه کردستان تایید صلاحیت شده اند و فعالیت های تبلیغاتی خود را آغاز کرده اند.
** نگاهی به سوابق نمایندگان اسبق مجلس خبرگان رهبری
مجلس خبرگان رهبری در پایگاه اطلاع رسانی خود اقدام به معرفی نمایندگان اسبق این مجلس کرده است که برای اطلاع مردم استان نگاهی به زندگینامه و فعالیت های این افراد می کنیم.
** ماموستا سیدعلی حسینی
اینجانب سیدعلی حسینی فرزند سید عبدالله در سال ۱۲۹۸ شمسی متولد شدم. به دلیل خودداری دولت از استخدام بنده در کارهای دولتی در روستای محل تولدم (لون سادات) از توابع سردشت به کار کشاورزی مشغول شدم و در کنار کشاورزی به تدریس علوم اسلامی نیز می پرداختم و امامت جماعت مسجدی را نیز بر عهده داشتم. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و قبل از پاک سازی منطقه مورد تهدید و ارعاب حزب کومله و دمکرات قرار گرفتم و پس از آن که من آنان را در خطبه های نماز جمعه مورد حمله قرار دهم و رفتار و اعمالشان را تقبیح کنم با ایجاد یک درگیری دروغین به خانه ام حمله کردند.
پس از این واقعه، خلع سلاح روستا به من واگذار شد؛ اما در انجام این کار موفق نشدم. لذا ارتش جمهوری اسلامی ایران به پاکسازی و خلع سلاح منطقه اقدام کرد و من از آنان استقبال کردم. این عمل موجب خشم حزب کومله قرار گرفت و پس از مدتی مرا محاصره کرده، مورد حمله قرار دادند که در این واقعه مجروح و معلول شدم.
بنده از سوی نماینده حضرت امام(ره)؛ جناب حجت الاسلام موسوی به سمت امامت جمعه سنندج منصوب شدم. چون در انتخابات میان دوره ای کردستان از ترس حزب کومله و دمکرات کسی داوطلب نمایندگی مجلس نشد بنده داوطلب شدم و در آخر سال ۱۳۶۰ شمسی به نمایندگی مردم شریف سنندج به مجلس مقدس شورای اسلامی راه یافتم و در همان زمان و در نتیجه حسن ظن مردم کردستان به اینجانب به نمایندگی از مردم کردستان به مجلس خبرگان نیز راه یافتم.
** ماموستا ملاعبدالله محمدی
ماموستا محمدی دیگر نماینده مردم کردستان در مجلس خبرنگان رهبری بود که دوره های اول و دوم نمایندگی مردم استان را بر عهده داشت. او در زندگینامه خود نوشته است اینجانب عبداللّه محمدی فرزند محمود در سال ۱۲۹۶ شمسی در یک خانواده کشاورز در سوتو از توابع سردشت متولد شدم. در هفت سالگی پدرم مرا نزد معلّم روستا فرستاد. در آغاز، لوح چوبی مکتوب به «یا اللّه یا فتّاح یا رزّاق» را به دست گرفته، تحصیلات دینی خود را شروع کردم. در سال ۱۳۲۰ شمسی به أخذ مدرکِ افتا و تدریس از استاد فاضل، ملاّ حسین مجدی – طاب ثراه – نایل آمدم و تا سال ۱۳۴۰ شمسی در روستاهای ترجان، قاجر و قادرآباد بوکان به تدریس علوم دینی و ارشاد مسلمانان اشتغال داشتم.
در چهاردهم اردیبهشت ۱۳۴۰ به دعوت اهالی مسلمان سقز برای شغل افتا و تدریس در مسجد جامع به آنجا هجرت کردم. در سال ۱۳۵۷ شمسی که ندای وحدت به گوش رسید، به صف انقلابیون پیوستم. پس از پیروزی صلاح بر ضلال، از سوی حضرت امام خمینی قدس سره به سِمَت امامت جمعه منصوب گردیدم.
به میمنت انقلاب اسلامی ایران، تحت قیادت قائد عظیم الشّأن امام خمینی قدس سره به ارشاد مسلمانان مشغول شدم.
** مرحوم ماموستا عبدالقادر زاهدی
عبدالقادر زاهدی، فرزند عبدالله در سال ۱۳۲۵ قمری (زاده ۱۳۲۵ در آب باره ،کردستان – مرگ ۲۸ آذر ۱۳۸۴ در سقز) وی از عرفا و اندیشمندان بزرگ اهل سنت به شمار می آمد. در روستای آب باره شهرستان سقز دیده به جهان گشود. یکی از اصلی ترین مشوق های وی برادر او احمد زاهدی بوده است که در دوران تحصیل باعث موفقیت روز افزون وی گشت، دوران کودکی را در روستای آب باره با اشتغال به دروس قرآن در خدمت والد ماجدم گذراند. شجره نامه خانواده عبدالقادر زاهدی به عارف معروف منطقه مرحوم شیخ حسن مولان آبادی میباشند. وی کسی است که حدود ۳۰۰ سال قبل در مدت ۱۰ سال یک جلد قرآن خطی نفیس مجلل به تجاوید و ترجمه به خطی منتها درجه زیبا نوشته و به مدینه منوره برده و از روی قرآنهای خطّی صدر اسلام مطابقت کرد و حرف به حرف آن را تصحیح نموده و به «امّ القرآن» مشهور است که فعلا در قریه مولان آباد موجود و محل زیارت عام و خاص است.
رضا خان پدر قلدر پهلوی اول دو مرتبه مأمور فرستاد که این قرآن نفیس خطی نامی را به تهران ببرند؛ خدا توفیقش نداد و قرآن محفوظ مانده و در سال ۱۳۶۹شمسی این قرآن نفیس خطی به دست عدهای سارق به سرقت رفت که با تلاش مأموران کمیته بوکان در کرج کشف شد و به محل اصلی خودش قریه مولان آباد بازگشت داده شد و اکنون مانند سابق زیارتگاه اهل منطقه است.
اعتقاد خانواده به علمای دین و ترویج رسالت الهی از یک سو و تشویق اساتید و دلسوزی آنان نسبت به از سوی دیگر، عواملی بودند که مرحوم ماموستا عبدالقادر زاهدی به دروس حوزه تشویق کردند.
مطالعه بر کتابهای متفرقه در علم منطق، بلاغت و کلام. همچنین نوشتن رسالههای مختلف در موضوعات گوناگون که هنوز به چاپ نرسیده است. از جمله کارهای فرهنگی دیگر تدریس دروس حوزوی بود که از سال ۱۳۳۰تا سال ١٣٦٢ شمسی ادامه داشت. از سال ۱۳۶۲شمسی بر اثر فشار ضد انقلاب و بی ثباتی منطقه به شهرستان سقز مهاجرت نمود. در آنجا نیز ضمن تدریس در مسجد دارالاسلام شریف آباد، امام جماعت مسجد هم بود. ترویج مذهب و مسائل اسلامی در منطقه حضور پنج دوره در شورای روحانیت شهرستان سقز به عنوان مفتی در مذهب شافعی امامت جمعه و نمایندگی مجلس خبرگان رهبری را می توان از جمله فعالیت های آن محوم ذکر کرد.
** ماموستا محمد شیخ الاسلام
شهید حاج ماموستا محمد شیخ الاسلام (ره) در خانواده کاملا مذهبی چشم به دنیا گشود و تحت تعالیم پدرش قرار گرفت. این بزرگوار در فضایی پرورش یافت که ۱۳ نسل پیش از او در راستای رسالت و آموزه های دینی به فعالیت مشغول بودند که در این مورد تا هشت نسل پیش از این شهید بزرگوار به صورت مکتوب موجود می باشد. این شهید عالیقدر در محضر علمای بزرگ کردستان به تحصیل فقه و علوم اسلامی پرداختند. او در سال ۱۳۳۶ از سوی عالم و استاد بزرگ مرحوم ملا باقر مدرس مجاز و سپس به عنوان مفتی فقه شافعی و دبیر شورای افتا انتخاب شدند.
این شهید بزرگوار به مدت قریب ۲۰ سال در شهرستان سقز و حدود شش سال در دانشگاه مذاهب اسلامی فقه و اصول فقه را بر اساس مذهب امام شافعی در دانشگاه تهران تدریس نمودند. این عالم ربانی مدت ۱۵ سال نیز در سنندج به تدریس و تربیت طلاب علوم دینی اشتغال داشتند که بسیاری از علما و روحانیون منطقه از سوی ایشان مجاز گردیدند.
ماموستا ملا محمد شیخ الاسلام بیش از ۱۲سال نیز در دانشگاه های استان کردستان تدریس نمودند. این شهید همیشه جاوید در دوره های سوم و چهارم به عنوان نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شدند. وی همچنین در شوای عالی مجمع جهانی تقریب بین مذاهب اسلامی به عنوان عضو، فعالیت داشتند و همچنین عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج بودند.
علاقه بسیار ایشان به مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در تمامی سخنرانی ها و مباحث شان کاملا مشهود و زبانزد بود. این شهید گرانقدر به علت فعالیت های خستگی ناپذیر و تلاش در جهت وحدت اسلامی و همچنین پیروی از ولایت فقیه هدف کین دشمنان اسلام و مردم قرار گرفت و در ۲۷ رمضان (۲۶ شهریور ۸۸) به دست عوامل مزدور به فیض رفیع شهادت نائل آمد.
بعد از شهادت ماموستا شیخ الاسلام ماموستا حسام الدین مجتهدی امام جمعه وقت سنندج در انتخابات میان دوره ای در سال ۹۰ به عنوان نماینده مردم کردستان انتخاب شدند که وی نیز در اردیبهشت سال ۹۳به دلیل کهولت سن دارفانی را وداع گفت.
** ماموستا عبدالرحمن خدایی
ماموستا خدائی در معرفی خود آورده است: مقطع ابتدایی را در مدرسه روستای بوئین بانه تحصیل کردم و روخوانی قرآن مجید را در زادگاهم فرا گرفتم. در سال ۱۳۳۲ شمسی به منظور تحصیل علوم دینی به زی طلبگی درآمدم و در منطقه بانه، سقز، سنندج و مریوان در محضر اساتید معروف، آقایان جناب حاج ملا محمود محمدی، جناب حاج ملا عبدالله حیدری، جناب ملا شیخ حسین خان، جناب حاج ملاعبدالله محمدی و جناب حاج ملا سید علی خالدی تلمذ کردم. در سال ۱۳۴۴ شمسی در محضر علامه جناب حاج ملا محمد باقر مدرسی؛ بالک مریوان به اخذ اجازه افتاء و تدریس مفتخر شدم. در سال ۱۳۶۲ شمسی در دوره تخصصی که از طرف مرکز بزرگ اسلامی در تهران دایر شده بود، شرکت نمودم. از سال ۱۳۴۵ شمسی بدون وقفه به تدریس و تبلیغ مسلمانان پرداختم. به محض اتمام دوره تحصیلات و کسب اجازه افتاء و تدریس، در روستای کانی بند بانه به عنوان مدرس و امام جماعت روستا، به آموزش علوم دینی به طلاب و تبلیغ مبانی اسلام به مردم مسلمان مشغول بودم تا سال ۱۳۵۷ شمسی که به روستای ننور نقل مکان کردم. در سال ۱۳۶۰ شمسی به شهرستان بانه نقل مکان کردم و از سوی مردم محلهای که در آن ساکن شدم، به عنوان امام جماعت مسجد رسالت انتخاب شدم که این مسند تا کنون برقرار است.
از سال ۱۳۶۰ شمسی به عنوان مدرس در مدرسه علوم دینی شهرستان بانه به همکاری با مرکز بزرگ اسلامی پرداختهام که در تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۶۱ شمسی، به سمت امام جمعه شهرستان بانه منصوب شدم و از آن موقع تاکنون به تبلیغ و ارشاد مؤمنین مشغولم. اینجانب از بدو انقلاب اسلامی، همواره در جهت تنویر افکار عمومی مردم و گرایش به سمت اسلام تلاش و کوشش داشتهام. از جمله در دوازده فروردین ۱۳۵۸ شمسی در جهت رأی به نظام جمهوری اسلامی تلاش فراوان داشتم. پس از آن نیز در بحبوحههای مختلف، همسنگر مدافعین نظام بودهام، به خصوص در زمان جنگ برای تقویت روحیه رزمندگان اسلام، به جبهههای جنوب و غرب از جمله جزیره مجنون و حلبچه عزیمت نمودم. همچنین بیش از ده سال به عنوان رئیس هیأت مدیره هلال احمر بانه، همسنگر امدادگران آن جمعیت ایثارگر بودهام، علاوه بر اینها امامت جمعه شهرستان بانه و تدریس علوم دینی را نیز در کارنامه خدمات خود دارم و هماکنون نیز نماینده مردم شریف استان کردستان در مجلس خبرگان رهبری میباشم.
** ماموستا حسام الدین مجتهدی
ماموستا حسام الدین مجتهدی ، فرزند ‘ملا صدیق ‘، از علمای شافعی و از خاندانی صاحب فضل و کرامت بود. وی در سال ۱۳۰۳ در کردستان متولد شد. خانواده ماموستا مجتهدی حدود ۴۰۰ سال است که به عنوان خاندانی عالم، صالح، فقیه، عارف و صاحب فضل در این منطقه حضور داشته اند. پدرش، ملا صدیق مجتهدی (معروف به صدرالاسلام)، پدر بزرگ ایشان ‘ملاعبدالعظیم کردستانی’ (مشهور به قطب الدین) و جد ایشان ملا مجید پسر ‘ملا حمزه’ و از دودمان ‘سلیمان بگ بانه’ می باشد.
او از سن کودکی به تحصیل علوم اسلامی و فنون حوزوی مشغول گردید و در سن ۲۳ سالگی مراتب علمی و مدارج تحصیلی تا اخذ مقام افتاء و اجتهاد را طی نمود و پس از آن ضمن تحقیق، شخصاً اداره حوزه علمیه حضرت مجتهد را به عهده گرفت. ماموستا مجتهدی، تحصیلات دینی خود را در سنندج، مریوان و کردستان عراق، نزد بزرگانی که در علوم مختلف مجتهد بودند، گذرانده و از مرحوم پدربزرگشان، ملاعبدالعظیم مجتهد، درجه افتاء و اجتهاد دریافت کرده بود. وی در سال ۸۳ به عنوان امام جمعه اهل سنت شهر سنندج منصوب گردید. ماموستا مجتهدی از سال ۱۳۹۰ به عنوان منتخب مردم کردستان در دور چهارم مجلس خبرگان رهبری حضور داشت. حضور ماموستا مجتهدی در مجلس خبرگان رهبری، موجب تقویت و حمایت از نظام اسلامی شده و حضور فعال ایشان در صحنه های انقلاب اسلامی باعث شد نقشه دشمنان اسلام برای ایجاد تفرقه در بین اهل سنت و تشیع راهی از پیش نبرد. ماموستا حسام الدین مجتهدی در ششم اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ و در سن ۹۳ سالگی به علت بیماری دار فانی را وداع گفت.
لینک خبر : https://marznews.com/?p=89951