گمرک ایران، ضمن رد ادعای زیاده خواهی و یا کسب سود گمرکی با اخذ مابه التفاوت ارزی از وارد کنندگان، اعلام کرد: گمرک در اخذ مابه التفاوت ارزی، سازمان مجری است و این سیاست در هیات وزیران تصویب و برای اجرا از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به گمرک ابلاغ شده است.
مرزنیوز به نقل از ایرنا:در اطلاعیه روز شنبه گمرک آمده است: اخذ مابه التفاوت ارزی از سوی سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان انجام و فقط تاییدیه آن سازمان به گمرک جهت ترخیص کالا ارائه می شود و ریالی از این بابت به حساب گمرک واریز نمی شود.
براساس مکاتبه وزارت صنعت، معدن و تجارت که سیاستگذار و متولی اصلی مقررات و بخشنامه های مرتبط با تجارت خارجی کشور است، واردکنندگان کالاها با رویه بانکی باید از ۱۶ مردادماه برای اخذ تاییدیه و پرداخت مابه التفاوت ارز، براساس بند ۵ مصوبه هیات وزیران به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان معرفی شوند.
با توجه به اینکه این مساله مشکلاتی را برای واردکنندگان بدنبال داشت به تازگی با انجام اصلاحاتی از سوی هیات وزیران مقرر شد کالاهای مشمول اخذ مابه التفاوت ارزی با اخذ تعهد از واردکنندگان ترخیص شوند؛ ضمن آنکه برخی کالاها از پرداخت مابه التفاوت ارزی معاف شده و فهرست کالاهای مشمول معافیت افزایش یافته است.
بنابراین با مصوبه جدید هیات وزیران برای اصلاح این مساله، در صورتی که تاییدیه تامین ارز از طریق بانک های عامل مبنی بر اخذ تعهد پرداخت ما به التفاوت نرخ ارز به فعالان اقتصادی ارائه شود، آنها می توانند نسبت به ترخیص کالاهای وارده با رعایت سایر مقررات اقدام کنند.
«فرود عسگری» رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته (هفتم شهریور) در آیین افتتاح ساختمان گمرک منطقه ویژه اقتصادی گرمسار در استان سمنان گفت که برای کمک به واحدهای تولیدی و تسهیل در شرایط گمرکی بیش از ۲۳ هزار واحد تعرفه مشمول معافیت گمرکی شد.
به گفته وی، واحدهای تولیدی در ارتباط با مواد اولیه میتوانند مالیات ارزش افزوده با شرایط تسهیل شده را دریافت کنند.
رئیس کل گمرک گفت: واحدهای تولیدی که مشکلات بانکی دارند نیز از این پس میتوانند با رعایت شرایط درج شده در ابلاغیه گمرک کشور، درصدی از کالا را ترخیص کرده تا مشکلات آنها حل شود.