نخستین جلسه مجمع خیران حامی فناوری خراسان جنوبی روز شنبه با حضور رییس مرکز همکاری های علمی و بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بیرجند آغاز بکار کرد.
مرز نيوز به نقل از ایرنا، مشاور ارشد قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست که در محل پارک علم و فناوری استان برگزار شد، گفت: این مجمع با هدف تغییر نگرش در افراد نیکوکار و به منظور تغییر مسیر امور خیر و نیز وقف به سمت حمایت از فعالیت های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی و به عبارت دقیق تر تبدیل علم به ثروت ایجاد شده است.
‘محمد جواد قاسمی’ افزود: هم اکنون در کشور ۳۵ پارک علم و فناوری و هزار و ۳۲۰ مرکز رشد وجود دارد و ۱۸ صندوق نیز در قالب فاند (بورسیه) برای کمک مالی به دانش پژوهان به منظور انجام کارهای تحقیقاتی ایجاد شده است و ما بدنبال آن هستیم تا به این پژوهشگران و البته بدون نیاز به اعتبارات دولتی کمک کنیم.
رییس مرکز همکاری های علمی و بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که اعضای مجمع در هر استان در دو قالب حقوقی و حقیقی تعریف شده اند، گفت: اعضای حقوقی به تعداد پنج عضو شامل رییس دانشگاه دولتی، رییس دانشگاه آزاد، رییس دانشگاه علوم پزشکی، رییس بنیاد نخبگان و رییس پارک علوم فناوری استان هستند.
قاسمی اعضای حقیقی را شش نفر از بین خیران و سرشناسان استان ذکر کرد و افزود: این افراد علاوه بر این که خودشان دست خیر دارند، می توانند سایر افراد خیر را نیز به این سمت هدایت و تشویق کنند.
وی در ادامه گفت: هر چند افزایش تعداد دانش آموختگان باعث افزایش اختراعات علمی شده است اما اگر امروز از ما بپرسند چه سیاست و هدفی در کنار افزایش این جمعیت وجود دارد، نمی توانیم پاسخ کاملی ارایه کنیم.
قاسمی افزود: حدود ۴.۵ میلیون ایرانی در آمریکا زندگی می کنند که طبق اعلام مسوولان آمریکایی این اقلیت تنها اقلیتی است که برای این کشور هم ثروت افزا و هم علم افزا هستند.
وی گفت: ما باید در قالب شورای ایرانیان خارج از کشور، اعتماد آن را نسبت به داخل کشور باز گردانیم و آن ها را تشویق به سرمایه گذاری در داخل کشور خود بکنیم.