مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: با وجود اینکه این استان دارای موقعیت ویژه فرهنگی است اما زیرساخت های مناسب این مهم در جغرافیای آن وجود ندارد.
حمیده ماحوزی روزشنبه درگفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزود: فقدان تناسب توسعه فرهنگی و صنعتی در استان بوشهر باعث ایجاد آسیب شده است که برای برون رفت از این وضعیت باید نظام تدوین اعتبارات بخش فرهنگ و هنر متناسب با رشد، تولید، مصرف، تقاضا و افزایش اعتبارات فرهنگی ساماندهی شود.
وی اضافه کرد: پرداخت تسهیلات با بهره کم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و هنر، انجام مطالعات آینده پژوهی فرهنگی و مطالعات راهبردی با تاکید بر تحلیل نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدیدهای مربوط به فرهنگ و هنر استان و حمایت از توسعه و تقویت پیوست های فرهنگی درمراکز صنعتی از دیگر ضرورت های مورد نیاز دراستان بوشهر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهرگفت: تکمیل و تجهیز مجتمع های فرهنگی و هنری و احداث نگارخانه و موزه های معاصر و سالن های نمایش از جمله تالار مرکزی بوشهر یک ضرورت جدی برای گسترش فعالیت های فرهنگی در استان بوشهر است.
ماحوزی بیان کرد: حمایت از مولفان، مترجمان و ناشران، اعطای تسهیلات و کمک های لازم به مطبوعات برای نیل به رشد پایدار و حمایت از انجام مطالعات بنیادی و کاربردی درعرصه فرهنگ سازی و اطلاع رسانی برای تقویت هنجارهای فرهنگی، اجتماعی و مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی از طریق رسانه ها نیز در استان بوشهر ضروری است.
وی گفت: نبود مجتمع چاپ دراستان بوشهر، کمبود دانش فنی نیروی انسانی استان در مواجهه با فرایندهای نوین صنعت چاپ، خروج عمده کارهای چاپ از استان و بازگشت کارهای چاپ شده با هزینه چند برابری به استان و فقدان صنایع فرهنگی مورد نیاز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی از دیگر چالش های فراروی این صنعت است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر یادآورشد: تدوین سند توسعه صنعت چاپ، ایجاد آموزشکده چاپ، مرمت و تجهیز موزه چاپ استان بوشهر باتوجه به قدمت صد ساله این صنعت در استان نیز از جمله راهکارهای تقویت ارتقای جایگاه صنعت چاپ است.
وی گفت: در حوزه موسیقی نیز بدلیل بی توجهی به ذائقه موسیقیایی گروه های مختلف سنی، جنسی و شغلی مختلف در استان بوشهر، نبود فضای لازم برای رشد و ارتقای موسیقی سنتی، دسترسی نداشتن مردم به موسیقی در قالب های مختلف بویژه اجرای صحنه ای موسیقی، توجه نشدن به تولید و عرضه موسیقی مقامی، نبود امکان حمایت از ظرفیت های متنوع فرهنگ موسیقیایی و فقدان سالن های مجهز به امکانات صوتی برای اجراهای عمومی و کنسرت ها مشکل ساز شده است.
ماحوزی افزود: حوزه هنرهای تجسمی در استان بوشهر نیز نیاز به حمایت گسترده از تولید آثار تجسمی و برطرف کردن کاستی های موجود در تولید، توزیع عرضه و فروش آثار تجسمی، تقویت و ارتقای کیفی کارگاه ها و نمایشگاه های تجسمی و ایجاد گالری دارد.
وی با بیان اینکه کمبود فضا هنرهای نمایشی و تئاتر استان بوشهر را رنج می دهد اظهارداشت: ایجاد زمینه های لازم برای آموزش و توانمند سازی هنرمندان تئاتر در این استان منجر به بهبود وضعیت موجود در این بخش خواهد شد.
ماحوزی گفت: در حوزه سینما نیز هم اینک کمبود سرانه سالن ، بی انگیزگی سرمایه گذاران بخش خصوصی، فرسوده بودن تجهیزات تولید فیلم و سالن ها، نبود اعتبار برای تولید فیلم و تمایل نداشتن بانک ها به سرمایه گذاری، بالا بودن نرخ کارمزد تسهیلات بانکی در استان بوشهر محسوس است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر افزود: با توجه به نفوذ فرهنگ غربی و فرقه های وهابیت و عرفان های صوری انجام فعالیت های قرآنی و تولید آثار فرهنگی هنری دینی نیاز به توجه ویژه دارد.