سفیر اتریش در جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به مشهد مقدس، با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد.
مرزنیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رضا رشیدیان و اشتفان شولتز در این دیدار بر توسعه مناسبات اقتصادی مشترک تاکید کردند.
وی گفت: زمینه های بسیاری برای توسعه همکاری های اقتصادی با تکیه بر منافع دو جانبه بین اتریش و خراسان رضوی وجود دارد.
استاندار خراسان رضوی افزود: مردم ما سابقه ذهنی و تاریخی مشترکی از همراهی و همکاری های اتریش به ویژه در حوزه های صنعتی و اقتصادی دارند.
رشیدیان با بیان این که در سال های اخیر نیز روابط طرفین از ثبات و دوام بالاتری برخوردار شده است؛ اظهار داشت: توسعه مناسبات با اتریش می تواند جایگاه و نقش بیشتری در تعاملات صنعتی و اقتصادی کشورمان داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت های خراسان رضوی، گفت: این خطه از قطب های گردشگری و فرهنگی ایران است که سالانه بیش از ۲۸ میلیون مسافر و زائر دارد و بر اساس برنامه ریزی ها در افق ۱۴۰۴ این جمعیت مسافری به ۴۰ میلیون نفر می رسد.
استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: بر این اساس، توسعه ظرفیت های و امکانات خدمات دهی مناسب به این جمعیت در برنامه های توسعه ای استان در دست پیگیری است.
رشیدیان خاطر نشان کرد: توسعه فرودگاه مشهد، خط آهن تهران – مشهد و توسعه جاده ای منتهی به این کلانشهر در قالب پروژه های مختلف در دست اجرا است.
وی با اشاره به اینکه فقط طی سال قبل حدود ۱۴ میلیون مسافراز طریق ناوگان ریلی جابه جا شده اند، افزود: مذاکره ای با یک شرکت های آلمانی برای مشارکت در اجرای قطار سریع السیر مشهد – تهران انجام شد و برآوردهایی هم ارائه کردند.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: این استان علاوه بر وجود بارگاه منور رضوی دارای ظرفیت های فرهنگی، تاریخی و طبیعی بسیاری است .
رشیدیان با اشاره به پایتختی فرهنگی مشهد مقدس در جهان اسلام طی سال ۲۰۱۷، افزود: این شهر با داشتن ۳۰۰ هزار دانشجو، ۵ هزار عضو هیات علمی و ۲۷۰ دانشگاه نیز جزو شهرهای فرهنگی کشور به شمار می رود.
وی ظرفیت های معدنی غنی این استان به ویژه در حوزه سنگ آهن را هم قابل توجه خواند و گفت: فقط طی دولت یازدهم سرمایه گذاری سنگینی در این استان ادر ین بخش انجام شده و امروز ۱۲.۵ میلیون تن گندله و همین میزان کنسانتره آهن تولید می شود.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به وجود ۴۴ ماده معدنی دیگر از جمله معادن بینظیر فیروزه نیشابور، افزود: در استان بیش از ۳۸ شهرک و ناحیه صنعتی و ۶ هزار واحد صنعتی و ۶۰۰ واحد معدنی داریم که در کنار سایر ویژگی ها، استانی صنعتی هم محسوب می شویم.
رشیدیان ظرفیت های استان در سایر حوزه از قبیل کشاورزی را هم قابل توجه عنوان و ذکر کرد: در تولید بسیاری از محصولات رتبه اول تا سوم را در کشور و در برخی چون زعفران رتبه نخست جهانی را داریم.
وی در این میان مشکل کمبود آب و بهره وری در این حوزه را مساله ای جدی خواند که در سال های اخیر با اجرای طرح های مختلف بر روی ارتقا روش های آبیاری، کاشت و داشت و برداشت محصولات، اقدامات موثری صورت گرفته است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه آبی، طرح بزرگ انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور هم در دست پیگیری است که مطالعات آن به انجام رسیده و از سال آینده احتمالا عملیاتی می شود.
رشیدیان تصریح کرد: در زمینه استفاده از انرژی های تجدید پذیر هم اقداماتی در استان شروع شده که با توجه به تونل های باد استان و ظرفیت انرژی خورشیدی، در این حوزه از مشارکت و استفاده از توان و همکاری مشترک با اتریش و اجرای نیروگاه های بزرگ استقبال می کنیم .
وی با اشاره به ضرورت و نیاز جدی صنایع استان به نوسازی گفت: در این راستا آمادگی داریم از ظرفیت اتریش برای نوسازی و ارتقا بهره وری در صنعت استان بهره گیریم .
استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: با گشایشی که در تعاملات بانکی صورت گرفته این امر کاملا قابل تحقق و قابل اجرا می باشد.
رشیدیان با بیان اینکه تعاملات خراسان رضوی هم اکنون با بیش از ۸۰ کشور جهان است، گفت: در توسعه ارتباطات با این استان به دلیل قرارگیری در کریدور شمال – جنوب و شرق به غرب زمینه دسترسی به بازارهای آسیای میانه و افغانستان فراهم می شود.
وی دو منطقه ویژه اقتصادی سرخس و دوغارون را هم ظرفیت خوبی برای توسعه همکاری ها و تولید مشترک و صادرات دانست به ویژه که مسیر ریلی استان تا ترکمنستان کشیده شده و در افغانستان هم تا غوریان به ناوگان ریلی استان متصل گردیده است.
استاندار خراسان رضوی با استقبال از تبادل هیات های اقتصادی و علمی و صنعتی تخصصی بین استان و اتریش، افزود: این تعاملات با بخش خصوصی و توسعه سرمایه گذاری های مشترک می تواند مبنای عمل قرار گیرد.
رشیدیان همکاری در برخی زمینه های عمومی تر چون آب و هوا و محیط زیست را هم از جمله حوزه هایی دانست که می تواند این ارتباطات توسعه یابد ضمن آنکه در حوز شهری از جمله پسماند و حمل و نقل درون شهری هم تمایل به سرمایه گذاری و همکاری مشترک وجود دارد.
سفیر اتریش در جمهوری اسلامی ایران هم در این دیدار گفت: ما خواهان نقش پررنگ خراسان رضوی در فرآیند گسترش روابط دو جانبه با جمهوری اسلامی ایران هستیم .
اشتفان شولتز با بیان اینکه تاریخ دو کشور ایران و اتریش همواره مبتنی بر روابط متقابل توام با احترام بوده است، افزود: این سفر برای ارزیابی ظرفیت همکاری های دو جانبه است و اتریش تلاش می کند برای پیشبرد اهداف و سیاست های دکتر روحانی این مناسبات را توسعه دهد.
وی عنوان کرد: در خراسان رضوی بررسی های ابتدایی از روابط موجود و شرکت ها انجام شد و تبادل نظرگسترده ای هم با مجموعه اتاق بازرگانی مشهد صورت گرفت و اکنون در پی ترسیم یک راهبرد مناسب و منطقی برای گسترش همکاری های دو جانبه هستیم .
وی تصریح کرد: در آینده ای نزدیک نشست بعدی مشترک کمیسیون های اقتصادی دو کشور برگزار می شود و بعد از آن دکتر روحانی سفری به اتریش خواهد داشت و انتظار و خواست ما آن است که در این فرآیند گسترش روابط، نقش مشهد پررنگ شود.
سفیر اتریش در تهران افزود: در کنار آن در حال برنامه ریزی برای اعزام هیات های تخصصی در حوزه های مشخص به مشهد هستیم که بخش هایی نیز به صورت مقدماتی مشخص شده و شرایط برد- برد همکاری برای هر دو طرف در آن میسر است .
وی در این رابطه توضیح داد: از یک سو تعریف و تضمین منابع آبی موجود شما و از طرف دیگر سرمایه گذاری مشترک در حوزه انرژی های تجدید پذیر و در کنار آن تبادل تجربه ازرزشمند اتریش در زمینه آموزش های فنی و حرفه ای دو گانه و فعالیت مشترک در حوزه گردشگری سلامت مورد نظر است.
سفیر اتریش در جمهوری اسلامی ایران گفت: در حوزه تولید و عرضه قطعات خودرو هم تبادلات خوب و نزدیکی هم اکنون بین دوکشور وجود دارد
وی در ادامه با بیان اینکه حضور و زیارت بارگاه رضوی افتخار بزرگی برای من بود، گفت: این ویژگی های خاص خراسان رضوی است که انگیزه ای قوی برای سفر ما به این خطه شد.
وی ابراز امیدواری کرد: سفرهای آتی متمرکز بر حضور هیات های مشخص در حوزه های خاص و تخصصی باشد که در حال برنامه ریزی است.
شولتز با بیان اینکه اتریش کشوری کوچک اما در حوزه های تخصصی پیشرو است، افزود: این حوزه های همان بخش هایی است که می توان با هم در آن ها شراکت داشته باشیم در این میان باید راه حل های خاصی برای تامین مالی این پروژه ها بیابیم.
وی با بیان اینکه اتریش اولین کشوری بود که پارسال یک خط اعتباری یک میلیارد دلاری برای ایران باز کرد، افزود: باید نوآورانه برنامه ریزی کرده و نیاز به روش های تامین مالی متفاوت و کوتاه مدت داریم .
وی با بیان اینکه هم اکنون در حال تولید و برنامه ریزی برای ارسال ۱۰۰۰ واگن قطار به ایران هستیم، افزود: ما بعنوان دیپلمات ها و دستگاه دیپلماسی تلاش می کنیم چارچوبی مناسب را برای فعالیت بنگاه های اقتصادی ایجاد کنیم که تمایل آنان به این مشارکت هر روز بیش از قبل شود.
وی در ادامه با ابراز تمایل برای مذاکره با مسئولان آستان قدس رضوی گفت : در گام اولیه تعامل با اتاق بازرگانی در زمینه های و ظرفیت های همکاری دو جانبه و در آینده هم نشستی هم با مسئولان اقتصادی آستان قدس داشته باشیم در شناخت ما از ظرفیت های همدیگر بسیار مفید است.
وی عنوان کرد: هم اکنون نقشه راهی برای همکاری دو کشور ترسیم شده و کارگروه های متعددی فعال هستند و با توجه به علاقمندی ما به خراسان رضوی، نشست بعدی کارگروه مشترک آب بین دو کشور را در مشهد برگزار می کنیم .
شولتز افزود: اگر موفق به برگزاری کارگروه در مشهد شویم همزمان یک تیم تخصصی به مشهد اعزام می کنیم که افراد و شرکت های فعال دو طرف در این زمینه با هم دیدار و ظرفیت های همدیگر را بررسی و در مرحله بعد اجرایی کنند.