ششمین همایش بین المللی مدیریت جامع بحران با پیام معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران روز یکشنبه در مشهد آغاز به کار کرد.
معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران در پیام خود به این همایش آورده است: شهر مشهد پیشگام در برگزاری همایش مدیریت بحران در کشور بوده و همواره به عنوان یک الگو برای سایر کلانشهرها مطرح است.
‘اسماعیل نجار’ با اشاره به اینکه شهر مشهد در عرصه های بین المللی در زمینه مدیریت بحران اقدامات خوبی انجام داده افزود: عضویت مشهد در جامعه جهانی ایمن و حضور در جایگاههای بین المللی از جمله دستاوردهای این کلانشهر در زمینه مدیریت بحران در عرصه بین المللی است.
وی پیام خود اظهار امیدواری کرد با برگزاری این همایش در مشهد سطح علمی و عملی مدیریت بحران کشور ارتقا یابد و نتایج پرباری به همراه داشته باشد.
دبیر علمی ششمین همایش بین المللی مدیریت جامع بحران نیز ‘خطرپذیری امنیت و ایمنی، مدیریت بحرانهای پیچیده، بهداشت اضطراری، سازگاری تغییرات اقلیم و تکنیکهای جدید مدیریت بحران’ را از محورهای مورد بررسی در این همایش برشمرد.
‘مهدی زارع’ گفت: ۳۳۰ مقاله در قالب پوستر و سخنرانی در این همایش ارائه می شود که ۱۰ مقاله از این تعداد از کشورهای آلمان و ترکیه است.
وی با اشاره به برگزاری پنج کارگاه آموزشی و یک مانور در حاشیه برگزاری این همایش افزود: ۶۵۰ نفر از دست اندرکاران و پژوهشگران حوزه مدیریت بحران از سراسر کشور و پنج نفر از کشورهای آلمان و ترکیه در این همایش حضور دارند.
او هدف این همایش را بررسی تمامی جنبه های مرتبط با مدیریت بحران بیان کرد. همایش بین المللی مدیریت جامع بحران به مدت دو روز در مشهد ادامه دارد.
‘سازمان مدیریت بحران’ یکی از نهادهای زیر مجموعه وزارت کشور است که وظیفه آمادگی و پیشگیری از بحرانها، مدیریت آنها، ارائه کمکهای اولیه به آسیب دیدگان، ساماندهی و بازسازی مناطق آسیب دیده با استفاده از همه امکانات و لوازم وزارتخانه ها، موسسات و شرکتهای دولتی و عمومی و خصوصی، بانکها و بیمه ها، نیروهای نظامی و انتظامی را بر عهده دارد. فعالیت این سازمان پیرو مصوبه مجلس شورای اسلامی از خرداد ۱۳۸۷ آغاز شده است.
‘سازمان مدیریت بحران’ مرکب از ۱۴ کارگروه تخصصی شامل ارتباطات و فناوری اطلاعات، کارگروه بهداشت و درمان، کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات کشاورزی، کارگروه حمل و نقل، شریانهای حیاتی، بلایای جوی و طوفان، کارگروه تشکلهای مردم نهاد، کارگروه بیمه، بازسازی و بازتوانی، تامین و توزیع ماشین آلات، آواربرداری ساختمانها، آتش نشانی، مواد خطرناک و انتقال وتدفین متوفیان، کارگروه امنیت و انتظامات، کارگروه امور سیل و مخاطرات دریایی، برق، آب و فاضلاب، کارگروه تامین سوخت و مواد نفتی، کارگروه مخاطرات زلزله، لغزش لایه های زمین، ابنیه، ساختمان و شهرسازی، کارگروه تامین مسکن، کارگروه مخاطرات زیست محیطی، کارگروه آموزش و اطلاع رسانی و کارگروه امداد و نجات و آموزش همگانی با مسوولیت مستقیم وزارتخانه ها و سازمانهای ذیربط است.
منبع:ایرنا