مدیرکل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از تشکیل کارگروه های مردمی برای احیای چند تالاب خوزستان خبر داد.
مرزنیوز به نقل از ایرنا ، محمد درویش سه شنبه در جشنواره استانی گرامیداشت روز جهانی تالاب ها که در تالار قصر شهرستان ایذه در شرق خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست کارگروه هایی متشکل از مردم و سمن ها برای احیای تالاب های شادگان، هورالعظیم، میانگران، شیمبار و بامدژ تشکیل می دهد.
وی افزود: تفاهم نامه ای با سازمان آب و برق خوزستان امضا کردیم که بر اساس آن از ظرفیت مردم خوزستان و استان های بالادست حوضه های آبخیز کرخه، کارون، دز و زهره برای بازگشت حیات به تالاب های خوزستان استفاده می کنیم تا ریزگردها را از این استان دور کنیم.
درویش، استفاده از ظرفیت مردم را رمز موفقیت در مقابله با معضلات زیست محیطی دانست و گفت: اگر مشکل تالاب های خوزستان را به این روش حل کنیم می توانیم به نجات تالاب های استان های فارس، اصفهان و آذربایجان هم امیدوار باشیم.
به گفته وی اگر به سمت مشارکت های مردمی حرکت نکنیم هر روز بحران های زیست محیطی جدیدی را تجربه خواهیم کرد.
این فعال محیط زیست با اشاره به گزارش وزیر بهداشت افزود: سالانه ۱۰۲ هزار میلیارد ریال برای خرید داروهای ضدسرطان هزینه می شود این در حالی است که اگر به سمت ماندگاری و بقای محیط زیست حرکت کنیم نیاز به این هزینه ها نداریم.
وی تاکید کرد: ایجاد فرصت اجتماعی برابر برای همه اقشار جامعه تنها نشانه جوامع دموکراتیک نیست؛ یک جامعه باید برای همه زیست مندان طبیعت خود اعم از جانوران، گیاهان و انسان ها حرمت قائل شود و این مساله در فرهنگ و دین ما هم تاکید شده است.
درویش، با اشاره به ارزش های تالاب میانگران ایذه گفت: گزارش ها نشان می دهد که از ابتدای امسال تاکنون ۱۵ هزار قطعه پرنده در آن سرشماری شده است.
مدیرکل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ارزش تالاب ها از هر زیست بوم دیگر بیشتر است، اظهار کرد: تالاب ها در حفظ آب و کشاورزی و حاصلخیزی خاک نقش اساسی دارد.
وی گفت: برخی کشاورزان با غفلت و نادانی سعی می کنند تالاب ها را خشک کنند تا از آنها درآمد بیشتری کسب کنند اما باید بدانند که سرانجام این کار مهاجرت اجباری است.
درویش افزود: خشکسالی یکی از تهدیدات تالاب ها به شمار می رود اما خطرناک تر از خشکسالی نابخردی مدیریتی است که ناشی از درج نکردن قوانین طبیعت در ایران است.
وی اظهار کرد: چیدمان توسعه را به نحوی طراحی کرده ایم که تالاب ها از دست رفته اند و نمونه های آن تالاب های جازموریان، بختگان و پریشان هستند.
13 بهمن (دوم فوریه) به نام ‘روز جهانی تالاب ها’ نامگذاری شده است. در این روز در سال ۱۳۴۹ ‘معاهده بین المللی رامسر’ در شهر رامسر برای نخستین بار منعقد شد. کشورهای عضو این کنوانسیون خود را ملزم به تعیین و حفظ تالاب های با اهمیت بین المللی و تشویق به استفاده خردمندانه از آنها می کنند. اکنون بیش از ۱۶۰ کشور عضو این کنوانسیون هستند.
تالاب میانگران در فاصله یک و نیم کیلومتری شهر ایذه، به طور میانگین دو هزار و ۵۰۰ هکتار وسعت دارد که در فصول پرآب سال بویژه زمستان وسعت آن به بیش از سه هزار هکتار و در سال های کم باران وسعت آن به کمتر از ۲۵۰۰ هکتار نیز می رسد.
لینک خبر : https://marznews.com/?p=82122












