نایب رییس اتاق مشترک بازرگانی، صنایع و معادن ایران و افغانستان گفت: مشارکت و حجم سرمایه گذاریهای شهروندان افغانستان در ایران رو به افزایش گذاشته و به شش میلیون دلار در سال جاری رسیده است.
‘سیدحمید سلیمی’ روز پنجشنبه در ‘همایش شناخت توانمندیهای صادراتی و تسهیل صادرات از افغانستان به ایران’ در مشهد افزود: این در حالی است که طی سالهای گذشته این حجم سرمایه گذاری ۵۰۰ هزار دلار بود.
وی در ادامه گفت: دلیل تشکیل اتاقهای مشترک بین دو کشور بررسی مشکلات و اقدام نسبت به رفع مشکلات ارتباطی است زیرا در همه جوامع از وجود اتاقهای مشترک برای تسهیل مبادلات تجاری بهره می گیرند.
نایب رییس اتاق مشترک بازرگانی، صنایع و معادن ایران و افغانستان افزود: مشکل صدور روادید برای تجار افغانستان از معضلاتی است که سالها به قوت خود باقی بوده و این مساله ناشی از ضعف ارتباط بین اتاق مشترک ایران و افغانستان و مقامات دولتی است.
وی گفت: اتاقهای مشترک بین دو کشور وظیفه دارند پیشنهادت در مورد روادید را با حضور سفیر مورد بررسی قرار دهند تا مشکلات برداشته شود.
سلیمی که عضو اتاق اکو ایران نیز است به تلاش خود مبنی بر تسهیل صدور روادید اشاره و بیان کرد: در این اتاق مساله روادید برای تجار کشورهایی مانند افغانستان که عضو سازمان اکو هستند بررسی شد.
وی افزود: با همفکری سایر اعضا اتاق مقرر شد روادیدی مانند ‘شنگن اروپایی’ تجار برای کشورهای عضو اکو صادر شود که موافقت اولیه آن انجام شده و به زودی تصمیم نهایی درباره آن گرفته می شود تا روند صدور روادید برای تجار و بازرگانان تسهیل شود.
نایب رییس اتاق مشترک بازرگانی و صنایع و معادن ایران و افغانستان گفت: برای رفع مشکلات تجار در صادرات کالا باید از هر دو کشور یکی از تجار به عنوان نماینده انتخاب و مشکلات را به اتاق مشترک ایران و افغانستان منتقل کند.
وی افزود: اتاق مشترک ایران و افغانستان مشکلات تجار از جمله تعرفه ها یا محدودیتهای دیگر را به مقامات در وزارتخانه ها و دستگاههای اجرایی دست اندرکار مطرح و مورد پیگیری قرار می دهد.
میزان صادرات ایران به افغانستان طی ۱۰ ماه گذشته امسال ۲۰۴۰ میلیون دلار بوده که ۶۵۴ میلیون دلار آن مربوط به استان خراسان رضوی است.
۳۲ درصد صادرات ایران به افغانستان و ۵۰ درصد صادرات آن به آسیای میانه مربوط به خراسان رضوی بوده و عمده بازرگانان فعال در آن کشورها خراسانی هستند.
منبع:ایرنا